A foglalkoztatottak száma egy kisváros lakosságával nőtt júliusban az előző hónaphoz képest – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkozástatáspolitikáért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán a KSH legfrissebb adataira reagálva.

Egy kis város lakosságával nőtt a foglalkoztatottak száma egy hónap alatt
Fotó: Pixabay

A Központi Statisztikai Hivatal pénteki közlése szerint

júliusban 4 millió 704 ezer volt a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos havi létszáma. A munkanélküliek száma 189 ezer volt júliusban, a 3,9 százalékos munkanélküliségi ráta 0,1 százalékponttal csökkent az előző hónaphoz és 0,6 százalékponttal az egy évvel korábbihoz mérve.

Bodó Sándor a KSH adatai alapján elmondta,

az elsődleges munkaerőpiacon 75 ezerrel nőtt, a külföldön dolgozók körében 16 ezerrel csökkent a foglalkoztatottság. Mindez az államtitkár szerint azt jelenti, hogy a külföldről hazatérő magyarok nagy része el tudott helyezkedni a munkaerőpiacon.

Az államtitkár közölte,

terveik között szerepel, hogy olyan belső képzéseket indítsanak az adott munkahelyeken, amelyek "még akkor segítenek, amikor nem történik meg a baj, akkor segítenek, amikor a munkavállalók még a munkahelyen vannak, de már látható, hogy megváltozik a munkaerőpiac, új kihívásokra van szükség és új szakmát kell tanulni", ezért hamarosan nagy összegű programot fognak meghirdetni a munkahelyek biztonsága érdekében.

Forrás: MTI
Címlapkép: Pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Egy kisváros lakosságával? Nagyon kicsi városka lehet az. Inkább egy falucska. Abból is a kihalófélben levő.
Ismét egy Fidesz rendeléssel kombinált KSH hír.
Nessy
Már rég nem valós dolgozó létszámot számol a KSH, Ha valaki abban a hónapban pár órát dolgozott, benne van a havi statisztikába. Valamint a külföldön dolgozók is teljes létszámban. Bár, ami igaz, ők dolgoznak, csak nem itthon. Itthon a statisztikát szépítik!
csak úgy....
a 15-74 éves foglalkoztatottak ? olcsó gyerekmunka és nyugdijaskizsákmányolás..
ómió
A Böszménél még a munkanélkülieké szokott!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.