A Mészáros Csoport stratégiai megállapodást kötött öt hazai egyetemmel. Az alkalom kapcsán dr. Mészáros Beatrix, Mészáros Lőrinc lánya is megszólalt – írja a Blikk.hu.

Megszólalt Mészáros Lőrinc lánya: büszkeséggel töltötte el az ünnepélyes alkalom
Fotó: MTI/Komka Péter

A Mészáros Csoport a Szegedi és a Pécsi Tudományegyetemmel, a Neumann János, a Pannon valamint az Óbudai Egyetemmel kötött stratégiai megállapodást

- jelentették be a Mészáros Alapítvány jubileumi, idén Egerszalókon megrendezett éves konferenciáján.

A megállapodások célja az együttműködésben részt vevő campusokon folyó kutatásfejlesztések elősegítésén túl a közös termékfejlesztéseken át gyakorlati képzés biztosítása, valamint a doktori képzés támogatása, megnyitva ezzel a hallgatók számára a sikeres karrierutat

- olvasható a Mészáros Csoport közleményében.

A Mészáros Alapítvány V. konferenciájának megnyitóján előadást tartott Dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, aki elmondta:

Abban, hogy Magyarország élen jár a gazdaság újraindításában és a válságkezelést nemzetközi összehasonlításban is megnyertük, a gazdaságpolitikai intézkedések mellett nagy szerepe van azon vállalatoknak, amelyek a versenyképesség megtartása érdekében nem halasztották el beruházásaikat és innováltak. Ebben segítették őket a kormány azon intézkedései, amelyek a munkahelyek megőrzését, új munkahelyek teremtését és a beruházások ösztönzését szolgálták

Az államtitkár kiemelte:

A kormány kitartott a munka- és tudásalapú társadalom mellett a válság ellenére is, és ez kifizetődött: ma többen dolgoznak Magyarországon, mint az elmúlt 25 évben valaha. De itt nem állhatunk meg, a foglalkoztatást tovább bővítjük Magyarországon, az olyan kezdeményezések segítségével is, mint a Tanítsuk Magyarországért Program és a Mészáros Alapítvány ösztöndíjprogramja, amelynek keretében segítjük a diákokat és az egyetemi hallgatókat, hogy a bennük rejlő tehetséget kibontakoztathassák

A megnyitót követően került sor a Mészáros Csoport és 5 hazai egyetem stratégiai együttműködésének ünnepélyes aláírására.

A megállapodás értelmében a Mészáros Csoport együttműködik az egyetemek doktori képzéseivel oly módon, hogy a kutatások folytatásához szakmai támogatást nyújt.

Az egyetemek a gyakorlatorientált képzések biztosítása jegyében a Mészáros Csoport szakembereit bevonja az oktatási folyamatokba, a cégcsoport vállalatai pedig együttműködnek a K+F projektekben az egyetemekkel, biztosítva az elméleti tudás mellett a gyakorlati ismereteket.

A bejelentésen elhangzott:

a gyakornoki idő alatt kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatók számára a program ösztöndíjat biztosít, a legjobban teljesítő hallgatók számára a cégcsoport hosszútávú munkalehetőséget kínál, növelve ezzel az egyetemi képzésben résztvevők elhelyezkedési mutatóit.

A stratégiai megállapodást a Mészáros Csoport részéről aláíró dr. Mészáros Beatrix az együttműködésről szólva hangsúlyozta:

Minden felelős vállalatvezető tisztában van a kutatás-fejlesztés fenntartható növekedésben betöltött szerepével. Azonban nem elégedhetünk meg a már meglévő eredmények gyakorlati alkalmazásával. Nekünk, akik végfelhasználói vagyunk ezen tudományos eredményeknek, a kutatás-fejlesztések motorjaként élére kell állnunk az újabb és újabb vívmányok megszületésének. Magyarország egyik vezető vállalatcsoportja nevében büszkeséggel tölt el, hogy hazai viszonylatban az egyik legjelentősebb ilyen együttműködést írtuk alá a Szegedi és a Pécsi Tudományegyetemmel, a Neumann János, a Pannon valamint az Óbudai Egyetemmel, amelyet várhatóan a jövőben továbbiak követnek.

Forrás: Blikk.hu
Címlapkép: MTI/Komka Péter

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Egy ilyen eseményre azért mégiscsak illett volna nem az otthonkájában elmenni. Ugyan pénzéhes az új mostohamami, de ebben segített volna neki.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
Egy Phd. val rendelkező , adjunktus, aki az oktatás mellett kutat is!, nettó fizetése 228 ezer forint/hó. Ezért aztán a mészáros csoport szakemberei fogják segiteni a doktorrá válást.
Néro
Mészáros a-Laptvány SZOMSZED és karrier a pontos háttérfelírás.
csak úgy....
aztán mennyiért vette apu azt a döröt a lyánynak ?
namihami
Egy ilyen eseményre azért mégiscsak illett volna nem az otthonkájában elmenni. Ugyan pénzéhes az új mostohamami, de ebben segített volna neki.
csak úgy....
@namihami: és mi van ha récsöl öltöztette?
Málna
@namihami: Ez egy divatos ruha. A mamához vagy szokva...:-)
namihami
@Málna: A Mészáros lány pedig a dédmami szekrényéhez.
Egyébiránt egy ilyen ""divatosban"" az én mamám valóban nem menne utcára.
Málna
@namihami: Túl öreg vagy már a divathoz. Nem értesz hozzá.
Gazella
Apuci igazi kislánya.. éken jár a gazdaság...miben? Hàt a pénzlopásban!
gina
@Málna: Hát te az izléseddel biztos egy vén 100 éves boszorkány vagy, nem is vártam mást tőled, panelproli
gina
@namihami: Hát neki már mindegy, ha arany ruhát Guccitól venne fel akkor is egy piaci kofa maradna
human
Mészáros alapítvány? Az pont olyan mikor a rabló kitépi a kezedből a pénztárcád és az 50 ezeredből oda dob neked 10 forintot és még elvárja, hogy meg is köszönd, hogy ilyen adakozó volt.
libellle
@namihami: hahahahahaha a beszéd elött valoszinü kitakaritotta a termet és elfelejtett átöltözni. Nos szeretném azt tudni, hogy kitöl nyerte a doktorrandjat.
fűre lépni szabad
Szegény lány :(
Végülis nem tehet róla, hogy egy Mészáros az apja.
Az ember nem válogathatja a családtagjait, rokonait, csak a barátait.
Ezért árul el mindent egy emberről, hogy kik a barátai.

Ez a ruha...
Az ízlés(ficam) is sokat elárul egy emberről.
kereső
Nem is értem. Itten egyesek a ruhán vannak kiakadva- nem azon, hogy mészáros&mészáros beleszólhat ezeknek az egyetemeknek a doktorandusz képzésébe, a saját "szakember gárdája" segitségével. Én csak a szegedi egyetem doktorandusz képzését ismerem valamennyire a természettudományos szakterületen- tartok attól, hogy ezen segitség után a szinvonala nagy mértékben romlani fog, mert a legfontosabb az lesz, hogy hithű legyen a jövő tudósa, a szakmai felkészültség majd nem annyira számit.
fűre lépni szabad
@kereső: "nem azon, hogy mészáros&mészáros beleszólhat ezeknek az egyetemeknek a doktorandusz képzésébe"

Mert ezen a "kiakadáson" már régen túl vagyunk.
Amíg várjuk a kormányváltást, valamint Orbán és bandája (köztük Polt Péter) elleni eljárás megkezdését, addig is sokat adunk a külsőre.
A mészáros lánya is sokat adott a külsőre, de biztos este egy sötét próbafülkében próbálta fel ezt a ruhát, ami... igazából a ruha "meg-műalkotóját" minősíti, mert amennyi idő alatt megkreálta ezt a kreálmányt, helyette elmehetett volna kirándulni (mindenki jobban járt volna).
A mészáros lánya, meg a sötétben.
És ezt Franz Kafka is megkönnyezte volna.
ómió
A Foximaxinak meg semmi támogatás? Akkor, onnét ez az "efftársi szkepticizmus"!
balos
@ómió: Nálad is ö takarítja a budit?Hozzám nem jöhetne ilyen snasszul!
ómió
@balos: Látom, mentálisan megint "rosszabbodtál"!
Clavigo
Ennek az izének az arcáról is süt az értelem...mint a fater pofájáról... Ezt az otthonkát meg gondolom,,Récsöl tervezhette...
Clavigo
@ómió: Ez a némber a képen,,,nem a mutterod ,?
volvós
Az ilyen vidéki buta pichára mondta Rózsa Sándor a betyár : " Hiiii be csúf ! "
mint egy ki em elégített rossz luvnya...Apja lánya...
ómió
@Clavigo: Nem. És a tiéd se? Vagy te a magadét fel se ismered?
simmering73
A lányok a papára hasonlítanak. Ha ennek a némbernek nem hord félre a szeme, akkor őt nem Gyuri, az egyetemes mester csinálta.
simmering73
@Málna: Utoljára József Attila anyukája hordott ilyen divatos rucit. Te is mosónő vagy?
Málna
@simmering73: Mondom, hogy túl öregek vagytok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.