A tárcavezető a rendezvényen tartott, A pénz minden rossznak gyökere? című kerekasztal-beszélgetésen azt mondta, régi félelem, hogy Magyarország "beragad" a közepesen fejlett jövedelmi helyzetű országok csapdájába, ezért szeretnének hozzáadott értéknövekedést produkáló, hosszú távon is versenyképes gazdaságot teremteni.

Egyházi kriptovaluta, kártyás fizetés a misén? Varga Mihály elmondta a véleményét!

Az adományok elektronikus fizetési lehetősége jelentős innovációt jelentene az egyházaknak, de ennek költségei vannak, amit kérdés, hogy ki állna. A tárcavezető szerint a kormányzat igyekszik népszerűsíteni a kártyás fizetési módokat, de a magyar lakosság nagyon ragaszkodik a készpénzhez.

Az egyházak is vehetnek állampapírt, kriptovaluta esetében óvatosságot javasolnék

- mondta Varga Mihály pénzügyminiszter szombaton a Reformátusok Szárszói Konferenciáján.

A bruttó hazai termék tavalyi nagyobb visszaeséséről azt közölte, az "olyan gazdaság, ahol az autóiparnak és a turizmusnak nagyon komoly szerepe van, jobban visszaesik ilyenkor". Ha a turizmus 42 százalékkal növekedett az elmúlt egy évben, olyan rosszul nem állunk – jegyezte meg, majd hozzátette, hogy

a Balatonnál töltött augusztus eleji szabadsága alatt azt tapasztalta: vásárlóerőben a magyar lakosság kezd fölzárkózni más országokéhoz.

Csath Magdolna közgazdász, egyetemi tanár, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem magántanára, a Nemzeti Versenyképességi Tanács tagja úgy vélte, vigyázni kell, hogy "ne egy mutatóra alapozzuk az eredményeink megállapítását".

Még nincsenek adatok, és szociológiai vizsgálatok kellenek arról, hogy nem nőtt-e az elszegényedés, a szakadék a városi és a vidéki lakosság között

- vetette fel.

Varga Mihály kiemelte, ma már elfogadott, hogy a tisztességes munkajövedelem mellett a tőkejövedelem is lehet tisztességes. Rámutatott: az egyházak is végeznek vállalkozási tevékenységet működésük biztosítására, de az a véleménye, a javaikkal úgy sáfárkodjanak, hogy az ne legyen ellentétes a küldetésükkel.

Vehetnek állampapírt, kriptovaluta esetében óvatosságot javasolnék

- mondta kérdésre válaszolva.

Varga Mihály megjegyezte, hogy a kormányzat igyekszik népszerűsíteni a kártyás fizetési módokat, de a magyar lakosság nagyon ragaszkodik a készpénzhez, jelenleg mintegy 7700 milliárd forint a lakossági készpénzállomány és folyamatosan nő.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Vajon a hazai lakosság hány százalékának növekvő jólétéről szólt Varga ? Itt kezdődik a kész átverés show.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
Minek a kártyás fizetés?? Amikor igy is kizárólag az idősek mennek akik kevesen vannak.
Másik azt megnézném amikor a 80 éves Mariska néni a kártyával idétlenkedve fizet.
Emmersson71
Na..persely helyett wifis POS terminállal járnak körbe majd?!
Undorítóak!
Macskaszem
Tőlem lehet persely vagy terminál, mit én rakok bele attól felkopik az álluk.
ómió
Az efftársak azt párttagdíjra fizetik!
ómió
@justhpeter: Akkor, téged utánoználak! Márpedig olyat nem teszek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.