Egy korábbi megállapodás alapján 120-160 millió forintot dobnak rá össze a pártok, de már most úgy tűnik, hogy a végső költség az egymilliárdos összeget is elérheti.

A 24.hu cikke szerint bár az ellenzéki előválasztásban résztvevő pártok eredetileg olyan 160 millió forintot terveztek be az előválasztás lebonyolítására, egyre inkább hajlanak arra, hogy az összköltségvetés elérheti a nagyjából egymilliárd forintot is.

24.hu: nagyjából egymilliárd forintba kerülhet az ellenzéki előválasztás a pártoknak

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A lapnak ezt többek is megerősítették az ellenzéki összefogásban benne lévő pártok részéről. Eredetileg minden párt egy megállapodás miatt 20-20 millió forintot tett be a közösbe, hogy ebből finanszírozzák az előválasztást, az összefogásban lévő hat nagyobb párt esetén ez 120 millió forintot jelent, ám a lap értesülései szerint a DK és a Jobbik még plusz 20-20 millió forinttal fejeli meg a büdzsét a tervei szerint – így jön ki a 160 millió forint.

A 24.hu érdeklődésére a pártok elárulták, végleges összeget majd csak a folyamat lezárulta, azaz a második forduló után tudnak mondani. Van oyan pártigazgató is ugyanakkor, aki szerint még a nagyjából egymilliárdos összegnél is több lehet a végső költsége az előválasztásnak.

A milliárdos költségvetés a lap számításai szerint az előválasztás szavazásainak lebonyolításából, az egyéni jelöltek kampányköltségeiből, valamint a miniszterelnök-jelöltek kampányköltségeiből áll össze.

A lap idézi a Privátbankár korábbi cikkét, amely szerint 2018-ban a parlamenti választás megszervezésére és lebonyolítására 3,5 milliárd forintot fordított a kormány az adófizetők pénzéből, a 2022-es országgyűlési választásra viszont már 11 milliárd forint van előirányozva.

Az előválasztás bővebben részletezett költségelemeiről a 24.hu cikkében lehet többet olvasni.

Forrás: 24.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
@csak úgy...: Nem de elég nagy pocséklás így szórni a pénzt csak azért, hogy mégtöbb pénzt tudjanak szétosztani egymás között!1 milliárdból már lehetne támogatni valamelyik intézményt vagy akár többet is Nem ilyen hülyeségre kellene az adófizetők pénzét szórni!Garantálom, hogy nektek nem lesz jobb 22 után sem ha ezeken múlik még több pénzt lopnak majd el!
csak úgy....
@rokker33: téged a fidesztöl fölöslegesen elqúrt milliárdok nem érdekelnek,téged csak az zavar amit az ellenzék tesz! ? nagyon egysíkúan gondolkozol...
nekem jobb lesz akkor is mert még idöben leléptem !
kissé felnőttem
4,5 milliárdról is olvastál? ennyiért ajándékozgatta a viktor a vakcinát akkor 1 milliárdon kár rinyálni
rokker33
@csak úgy...: az is zavar nyilván meg hogy a jelenlegi kormány csak szórja a pénzt a semmire, de jelenleg Gyurcsányék is ezt teszik!Nem létezik hogy nincs erre valami költséghatékonyabb megoldás!Az a baj hogy Magyarország politikája csak a pénzről szól és nem a nép megsegítéséről!Ez így van a 90 es évektől csak a koltekezés megyen!
csak úgy....
@rokker33: majd orbán után már nem gyurcsányoztok,akkor majd orbánoztok..
rokker33
@csak úgy...: Te hamarabb befogsz állni a sorba mint én! Párt független vagyok még mindig ,ha elhiszed ha nem ez így van volt és lesz! De legalább jót nevetek rajtatok hogy mennyire feszült a helyzet, ha az isteneteket ( Gyurcsányt) valaki szidja az egyből csak Fideszes lehet. Ez vicces és szánalmas ,de ezt már elmondtam neked párszor nem baj elnézem neked :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.