A tranzitzóna utolsó két menekültjeként forgatott a Telex márciusban Abouzar Soltaniról és 12 éves fiáról, Arminról, akik összesen 553 napot töltöttek jogellenesen fogva tartva a röszkei tranzitzónában.

Telex: 988 nap után megkapta a menedékjogi védelmet a tranzitzóna két utolsó menekültje, apa és fia

Fotó: pixabay.com

A Magyar Helsinki Bizottság legfrissebb beszámolója szerint most áttörést értek el Abozuar Soltani és fia ügyében: 988 nap után, augusztus 18-án ugyanis kihirdették, hogy menedékjogi védelmet kaptak.

„Isten áldja Magyarországot! Szeretem Magyarországot és a magyarokat. Két éve és nyolc hónapja várok erre. Nagyon köszönöm, hogy befogadtak és megkaptam menekültstátuszt”

– ezt mondta a jegyzőkönyv szerint Abozuar Soltani, amikor kihirdették, hogy megkapta a menedékjogot.

A Helsinki Bizottság beszámolója szerint Abozuar Soltnai és fia minden tekintetben legálisan érkeztek Magyarországra. Iránban jó állása volt, egy egészségügyi szolgáltatónál dolgozott PR-osként és dekoratőrként, de mivel másként gondolkodott a világról, mint Iránban általában, zaklatták. Nem akart félni a véleménye miatt, ezért hagyta el az országot fiával.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: pixabay.com

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Na azért gyorsabban megkapták a menekült státuszt, mint az unos-untalan emlegetett, és hazai tömegeket érintő, az elődök által megszüntetett tizenharmadik havi nyugdíjat ahogy visszaállítják, mert ahhoz még hibádzik három év. Persze a hordószónokok már azt mondják, visszaállították, mert most annyira világraszóló a gazdasági növekedés, hogy már belefért, (egy heti).
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyurka80
@kereső: És ne SS-ezzél ne egybitezzél, ezt csak 0 IQ-val rendelkezők csinálják!
rokker33
@kereső: Merkel mama hány millió illegális iszlám állam által fizetett kecskebaszó terroristát engedett be Európába? Ehhez képest Orbán bűne elenyésző ! Jó lenne ha Gyurcsány seggéből kihúznátok végre a fejeteket,mert nem láttok semmit csak a sok szart ami körülvesz titeket!
kereső
@rokker33: Nem tudom, csak azt, hogy a párizsi Bataclanban robbbantó fő bűnös többször is járt Magyarországon, a szervezés és a munició beszerzésének egy része itt történt.Ja és itt vettek 200 ezer sim kártyát is.
DE! 2015-ben a szir háború miatt menekültek az emberek az ISIS elől.Orbán és csapata 415 ezer "migránst"/ menekültet szálitott vonattal, buszokkkal át Magyarországon az osztrák határra- mindenféle ellenőrzés nélkül. Pedig Magyarország az Eu külső határa Szerbia felé, és schengeni külső határ volt már akkor is. Én a valódi menekültek és a migránsok összemosása miatt tiltakozom-és nem értek egyet orbánnal, és veletek.
kereső
@rokker33: Ja, és ehhez a véleménymhez semmi köze gyurcsánynak.
kereső
@rokker33: vente 50, Sierra Leone-i diák jöhet majd Magyarországra tanulni egy ösztöndíjprogram keretében – jelentette be Szijjártó Péter.

A
Gyurka80
@kereső: Amikor naponta 10ezren futottak át a zöldhatáron (akkor még nem volt kerítés és a libbantak segítették őket), hogy a fenébe lehetett volna ellenőrizni őket? Nem ott jöttek át ahol ellenőrzés volt, nem véletlenül és ezeket nevezed menekülteknek! Itt meg az M1-en sétáltak, eldobták az ételt stb.Libbantak szerint mindenki elvesztette az iratait, úgy ahogy 2006-ban a rendőröknek leesett az azonosítója!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.