Négy vakcina hatékonyságát vizsgálták egy bahreini kutatásban, ami magyar szempontból azért különösen érdekes, mert hozzánk hasonlóan ott is használják a Sinopharm és a Szputnyik oltóanyagait. A másfél milliós országban egymillióan kaptak oltást július közepéig, a legtöbben, 569 ezren Sinopharmot. 184 ezer embert oltottak Szputnyikkal, 169 ezret Pfizerrel és 74 ezret AstraZenecával, pontosabban ennek az Indiában gyártott verziójával, a Covidshielddel. Bahreini járványügyi vezetők és a Columbia Egyetem kutatói megnézték, hogy azok a 18 év felettiek, akik az oltás után elkapták a fertőzést, milyen arányban kerültek kórházba és intenzív osztályra, illetve hány százalékban haltak meg. Mindezt összevetve az oltatlanok adataival, képet kaphatunk arról, hogy a való életben mennyire sikeresek a különböző vakcinák. Az első, sokadszor levonható tanulság, hogy az összes vakcina jobb a semminél: az oltatlanok nagyobb eséllyel kerülnek bajba fertőzés után, mint az oltottak. Ha viszont...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Még mielőtt az egybites 300 forintos budiforradalmárok elkezdenének hőzöngeni, itt a tanulmány:
assets.researchsquare.com/files/rs-828021/v1_covered.pdf?c=1629920029
lusta
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: És Bahreinben az 50 év felettieknél drasztikusan romlott a védettség, vagy ki sem alakult. Nálunk meg Mao könnyével főleg a 60 év felettieket oltották.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.