Közmunkára ítélték az elkövetőket. 

A Telex cikke szerint a XXII. kerületben lakó Kristóf 2016 májusában, 16 évesen egy Facebook-posztban vállalta fel, hogy saját neméhez vonzódik. Megtudta mindezt a két közelében lakó fiatal is, akik ezt követően mindent megtettek annak érdekében, hogy megkeserítsék Kristóf életét. „Homár!”, „buzi!”, „hülye köcsög!”, „nem lesz szaros a farkad?” – kiabálták neki szinte minden alkalommal, amikor az utcán találkoztak.

5 év után: ítélet egy meleg budapesti tizenéves zaklatásának ügyében

A kép csak illusztráció. Fotó: Pixabay

A támadók Kristóf felé több esetben öklöző mozdulatot tettek, és az egyik támadó két-három alkalommal szándékosan vállal meglökte, hiába próbálta őt Kristóf kikerülni.

A 16 éves fiúnak elege lett a folyamatos szekálásból, és a Háttér Társaság jogsegélyszolgálatának tanácsára feljelentést tett a rendőrségen.

Bár az elkövetők kiléte már az eljárás legelején ismert volt, a nyomozás mégis évekig tartott, és a büntetőeljárás végére csak most, 2021 nyarán került pont. Már az elsőfokú bírósági ítéletre közel öt évet kellett várni: idén januárban a Budai Központi Kerületi Bíróság a vállal Kristófnak nekimenő támadót bántalmazással elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt 60 óra közmunkára, a másik támadót folytatólagosan elkövetett becsületsértés vétsége (és egy korábbi rongálásos ügy miatt) miatt 80 óra közmunkára ítélte.

A bíró ítéletében kiemelte, hogy a sértettre használt kifejezések lealacsonyítók, megszégyenítők, a sértett emberi méltóságát durván sértőek voltak, és mind a bekiabálásokat, mind a bántalmazást a sértett szexuális irányultsága motiválta. A másodfokú bíróság az ítéletet annyiban módosította, hogy a 60 óra közmunkát 100 órára emelte.

„A párommal eleinte jobbnak tűnt nem kimutatni kapcsolatunkat, inkább nem jártunk kézen fogva. Engem zavart először, én kezdtem el mondogatni, hogy viselkedhetnénk akár úgy is, mint a heterók. Végül mindkettőnknek leesett, hogy semmi értelme úgy boldognak lenni, úgy szeretni egymást, hogy közben azzal kell szembesülnünk mindennap, hogy csak a négy fal között engedhetjük el magunkat. Ezért is tartottam fontosnak, hogy ne hagyjam annyiban, amikor fizikai atrocitás ért”

– mondta a történtek után Kristóf.

Forrás: Telex.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Namely
Ez mennyire szánalmas már?
Mi köze ehhez a hatóságoknak? Nincs ennél fontosabb dolguk?

Mi lesz a következő?
Hogy "Pistikét Gábor és Tomi kicsúfolták az oviban, sőt 2 alkalommal meglökték a mászókán"?

Szánalmas, ahogyan nem engedik a gyerekeket felnőtté válni, hogy arra próbálják őket nevelni, hogy ne saját maguk oldják meg a problémájukat, hanem forduljanak a hatóságokhoz, ami, természetesen semmilyen eredménnyel nem jár.
A bürokrácia megteremtette ezzel a saját létjogosultságát.
namihami
@Namely: És ha a fidesz közeli buzikkal tennék ugyanezt, akkor is ilyen belátó lennél? Itt már nem az óvodai játékok egymástól való elszedéséről van szó.
Ha te mennél az utcán és 3-4 meleg csávó (vagy cigány) jól pofánverne, mert nem vagy meleg (vagy cigány), akkor persze azonnal álljon minden sarkon 2-2 rendőr. Érdekes, ha cigány ver meg ""fehérembert"", máris mekkora a felzúdulás köztetek.
Neki talán nincs joga azt szeretni, azzal élni és boldognak lenni, akivel akar?
Namely
@namihami: mondd, miért kell mindenre ugyanazokat a pártbrosurákból kiollózott marhaságokat írni?
Nézzük egyenként:
"És ha a fidesz közeli buzikkal tennék ugyanezt, akkor is ilyen belátó lennél?"
Igen. Olvastad ennek ellenkezőjét a kommentemben?
"Ha te mennél az utcán és 3-4 meleg csávó (vagy cigány) jól pofánverne, mert nem vagy meleg (vagy cigány)"
Akkor megvédeném magamat, vagy ha nem tudnám, akkor megtanulnám megvédeni magamat. Tudod te, hányszor bántanak egy fiút amíg felnő? Iszonyatosan sokszor, akkor is, ha nem buzi: kövér, szemüveges, stb, vagy csak szimplán azért, mert a másik egy barom. Volt 2 évig egy majom osztálytársam, aki abban lelte örömét, hogy elverte a kisebbeket (engem is).
Mit kell ilyenkor tenni?
Küzdősport, stb, mert nem futhatsz mindenért a rendőrhöz. Szerinted az megoldás, hogy minden csúfolt létrehoz egy "háttér társaságot"? Pl "az oviban kicsúfolt szőke fiúk háttértársasága"?
"Érdekes, ha cigány ver meg ""fehérembert"", máris mekkora a felzúdulás köztetek."
Olvasd el bármelyik ilyen cikkre mit írok, keresd vissza a kommentjeim között: mindre ugyanazt írom, hogy tanulja meg megvédeni magát. Küzdősport, vipera, mindegy.
"Neki talán nincs joga azt szeretni, azzal élni és boldognak lenni, akivel akar? "
Ki tiltja meg neki, hogy szeressen? Ez a szánalmas jelmondat, hogy "Szeretni emberi jog". Senki nem tiltotta meg neki.

Coming out: ez egy szánalmas majomkodás. Mi közük a facsés ismerőseinek ahhoz, hogy ő buzi? Miért kell ebből közügyet csinálni? Olyan kb, mintha kiírnám, hogy "én szeretem jól kinyalni a barátnőmet, és a lovaglás a kedvencünk és az is nagyon jó, ha leszop". Ez magánügy. Ha pedig ő ebből valamiféle büszkeséget csinál, akkor viselje el, hogy valakinek ez nem jön be. Ő csinált ebből közügyet, amikor pedig erre reagálnak, akkor fel van háborodva.
Olyan, mint amikor valaki bomberben jár, és a cigányok felrúgják ezért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.