Van egy milliárdos állami támogatást bezsebelő cég, a Miller Industries Hungary Textilipari és Kereskedelmi Kft., amelynek székhelye egy söröző Nyíracsádon.

 Íme a NER legújabb nyertese: állami támogatás, nyomott áru telkek és most kórházi üzletek

Fotó: Pixabay

A 24.hu írta meg, hogy az 1,2 milliárd forintos támogatás az Egészségipari Támogatási Programból (ETP) érkezett, amit tavaly indítottak a koronavírus-járvány árnyékában az egészségügyi termékeket előállító hazai cégek beruházásainak segítésére.

A Miller Industries Hungary Kft. a Somogy megyei Marcaliban kétmilliárd forintot fektet be, ebből 1,2 milliárd forint az állami támogatás: egyszer használatos műtéti eszközöket és izoláló szetteket, valamint hialuronsav-termékeket gyártanak majd. 

Pedig a Miller Industries eddigi tevékenysége nem utal egészségipari tapasztalatokra.

Főtevékenysége a divat-és formatervezés, tevékenységi körei közé csak februárban vették fel a gyógyszerkészítmények, illetve orvosi eszközök gyártását, négy hónappal azelőtt, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentette az ETP-ből elnyert támogatást.

Frissítés:

A cikk megjelenése után a Pénzügyminisztérium a következő állásfoglalást küldte el szerkesztőségünk címére, amelyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk:

A Miller Industries Hungary Kft. az Egészségipari Támogatási Program keretében 2 milliárd forintos beruházással épít ki gyártókapacitást műtétekhez használt orvosi eszközök, illetve a több terápiás területen is használatos hialuronsav-termékek előállítására. Magyarország eddig nem rendelkezett saját gyártással ezeken a területeken, a termékeket külföldről kellett beszerezni, a beruházással ugyanakkor biztossá válik kórházaink hazai ellátása, megszűnik a külpiaci kitettség. A fejlesztéssel 74 munkahely megőrzése is biztossá vált. A cég programban való részvétele, a kérelem elbírálása, a szerződéskötés az előírásoknak megfelelően történt.

További részletek a 24.hu cikkében! 

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
A legközelebbi kamucég nyilvános WC címére lesz bejelentve. Ezerrel megy a pénzlopás és nincs aki megállítása ezt a tolvaj bandát.
Clavigo
Gondolom ,,kaptak engedélyt a " Miller " név használatára,,is... ( amerikai sörgyártó )...Érdemes lenne ennek is utána nézni..
csak úgy....
egy cserkész a volt úttörö ahol tud,segít ! -persze csak az efftársaknak..
kereső
@bencemacska: Nem- legalábbis papiron nem.Ennek a cégnek a tulajdonosa a Magno Studió Kft(fő tevékenysége:film gyártás), tulaja és ügyvezetője Horváth László, aki nem mellesleg Rogán Cecilia üzlettársa.
Itt egy kis bemutató a Magnoról.
24.hu/belfold/2019/05/23/magno-studio-merleg/
Eladott Ország
Az áttekinthetetlen cégháló a szétvált Rogán család strómanjaira utal.
csak úgy....
@Eladott Ország: fidesz háztáji sok baromfival..
lampa laz
@kereső: nekem ez teccik legjobban, sírjak v nevessek de, h nem fogják őket végrehajtani az már biztos.
Egyszerűen agyrém amit ezek megtehetnek.
"Megbízói között van a CÖF, a a Polgárok Háza mögött álló Szövetség a Nemzetért Alapítvány, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar és a Miniszterelnöki Kabinetiroda."

Hát tudod és az ilyen nem veri ki a biztosítékot a sikari, pegero, ómió, kisherceg meg csizmásnál.
ómió
Efftársi nyerteseket majd a Böszme hírdet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.