Kijárási tilalom és látogatási korlátozások lépnek életbe a nagykanizsai időseket gondozó otthonban. Szeptember elsejétől a hozzátartozók nem vihetik ki az intézményből a családtagokat. A fenntartó társulás döntött erről, majd ehhez igazította az intézmény vezetője a látogatásra vonatkozó szabályokat. A szigorítást 30 napra vezették be.

Visszatér a kijárási tilalom és látogatási korlátozás a nagykanizsai idősotthonban
Kép:Pixabay(Illusztráció)

A nagykanizsai idősek otthonában a korábbi hullámokban több áldozatot is szedett a koronavírus. A delta variánstól tartva döntött úgy a fenntartó, hogy korlátozásokat vezetnek be, hogy így előzzék meg a korábbihoz hasonló fertőzéseket.

Tóth-Bagó Mónika intézményvezető Híradónknak elmondta:

a lakókat eddig ki lehetett vinni 72 órás időintervallumra a családtagoknak, azoknak, akiknek volt védettségi igazolványa. Ez a holnapi naptól megszűnik. A látogatást holnaptól nem a látogatói szobában, hanem csak a kültéren, 20 perc időintervallumban, kettő fő részvételével tudják biztosítani.

Az otthon lakói között eltérőek a vélemények, de azzal mindenki egyetért, hogy az újabb hullámokat csak úgy tudják elkerülni, ha már előre megpróbálnak védekezni. Az intézkedésről az idősotthont fenntartó társulás döntött.

Schauta Marcell társulási elnök felidézte:

az elmúlt három hónapban az elhunytak 85 százaléka 60 év feletti idős krónikus beteg. Pont az a kör, akik a szakosított szociális intézményeknek az ellátottai, tehát pont az intzéményük lakói.

A korlátozásokat a csomagok beszállítására is kiterjesztették. Eddig bármikor hozhattak a rokonok csomagot a hozzátartozóknak, ez szerdától heti egy napra, azon belül is csak három órányi időre szűkül. Tavaly decemberben az intézményben két hét alatt heten haltak meg az otthon lakói közül.

Forrás: atv.hu
Címlapkép: Pixabay

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Rockxy: Olyanról hallottál már hogy elővigyázatosság? Főleg egy idősotthonban? A delta elleni védelem meg amúgy is még kérdőjeles.
Pálinkás Pál
nos...ennyit az oltásokról nyomik...ugyanazok betegednek, halnak meg, mint nélküle...utálom hogy mindig igazam van...
Emmersson71
@Rockxy: A Sinopharm?
Az nem nagyon véd 75 felett..de már 60 éveseknek sem adták Kínában, mert 59 éves korig tesztelték!
Emmersson71
@sgl: Pedig eskü, mintha azt hallottam volna, hogy a rendkívüli felhatalmazással minden felelősség a kormányt terheli ;)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.