Nem sokat, csak egy százalékpontot a teljes népesség körében, de a Jobbik és a DK ezzel párhuzamosan erősödött egy kicsit. A pártválasztók körében már annál nagyobb volt a Fidesz esése. A felmérés szerint az ellenzéki összefogás már erősebb, mint a kormánypárt.

A Republikon Intézet 1000 fős, telefonos megkérdezéssel készült reprezentatív közvéleménykutatása szerint – melyet a Telex közölt – augusztusban a teljes népesség körében hónapok óta először egy százalékponttal esett a Fidesz népszerűsége, 35-ről 34 százalékra. Az adatok szerint a Demokratikus Koalíció (DK) és a Jobbik 1-1 százalékponttal erősödött a teljes népességben: a DK 12-ről 13 százalékra, míg a Jobbik 11-ről 12 százalékra.

Republikon: augusztusban esett a Fidesz támogatottsága

Fotó: Illusztráció/Facebook/Orbán Viktor/videórészlet

A Momentum továbbra is 6 százalékon áll, az MSZP támogatottsága 5 százalékra esett 6 százalékról. A Párbeszéd, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) és a Mi Hazánk továbbra is 1 százalékos, az LMP pedig 1-ről 2 százalékra erősödött.

A bizonytalanok aránya augusztusban tovább csökkent, 26-ről 24 százalékra. 

A pártválasztók körében három százalékpontot vesztett a Fidesz augusztusban, 48-ről 45 százalékra csökkent a támogatottsága. A DK és a Jobbik ebben a körben is 1-1 százalékot erősödött (DK: 17 %, Jobbik: 15 %). A Mommentum változatlanul 8 százalékon áll, az MSZP 8-ról 7 százalékra gyengült. A Párbeszéd továbbra is 2 százalékos, a Mi Hazánk továbbra is 1 százalékos, az LMP 1 százalékról 3-ra erősödött, az MKKP 2-ről 1-re csökkent a cikk szerint.

Az előválasztások miatt kampányhangulat van mind az ellenzéki, mind pedig a kormánypárti oldalon, az ellenzéki pártokra több figyelem jut, amely a népszerűségi adatokban is meglátszik valamennyire. A bizonytalanok számának folyamatos csökkenése is magyarázható a kampányüzemmel. A Republikon elemzése szerint az augusztus azért is figyelemre méltó, mert hónapok óta először csökkent a Fidesz támogatottsága mind a teljes népesség, mind pedig a biztos szavazók között. A DK és a jobbik továbbra is a két legerősebb ellenzéki párt, ez a miniszterelnök-jelöltek népszerűségéből is kimutatható.

A Republikon elemzése szerint augusztusban kis mértékben, de tovább erősödött az ellenzéki összefogás, a teljes népesség körében 39 százalékon állnak a Fidesz 34 százalékával szemben, a pártválasztók körében pedig 52 százalékon a Fidesz 45 százalékával szemben, jelenleg tehát az ellenzéki összefogás vezet.

Júliusban még 37 százalékon állt az ellenzéki összefogás a Fidesz 35 sázalékával szemben a teljes népesség körében, a pártválasztók körében pedig 49 százalékon álltak a Fidesz-KDNP 48 százalékához képest. 

A Republikon az 1000 fős, telefonos megkérdezéssel készült reprezentatív (nem, életkor, iskolai végzettség és településtípus szerint az ország felnőtt lakosságára) felmérését augusztus 23-26. között készítette, a hibahatár plusz/mínusz 3,2 százalék.

Forrás: telex.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
anyátok, tőlem nem engedtétek be!! =))
csipetke
Reméljük,ez a tendencia folytatódik...
vitriol
Esett? Az is érthetetlen, hogy a haszonlesőkön kívül ki szavaz még rájuk?
Clavigo
@Shikari: Hülye vagy Bugsy..,meg bunkó is.
csak úgy....
@Clavigo: egy patkányvadász specialista,aki hurokkal vadászik..
Manhattan
Ejnye főni, csak ekkora? Nem szégyen ám az, csak kellemetlen...:D
tudode
Jól mutatja a képen a kedves vezető: EMBERILEG egyre zsugorodik!
.
Kiviva magának a történelem szemétdombján az előkeLŐ helyet, aki a nép közözött a legmagányosabb embernek látszó tárgy, aki csak felKÁBAN erős:
.
---- A magánember
www.youtube.com/watch?v=XzpLsRDszzg&t=186s
-------------------------
.
Amely "csak" rajta múlott/lik, hogy tisztelet, és megbecsülés vegye körül ahelyett, hogy átnézzenek rajta, mint egy piszkos ablakon!
Eladott Ország
@sgl: ma, 07:49 ♦ "Szégyen ez az ember a gázszerelő strómanjával, a saját lábán álló, milliárdos lányával (aki még életében nem dolgozott), a szaros pelenkás kultúrájával, kőbányász apjával, a fatolvaj vejével, a halálra terrorizált, megszeppent, infantilizált slepjjével, a mögötte ülő idiótákkal, a NER nevű illiberális szörnyállamával, ahogy ott áll a civilizált Európa előtt."
nepszava.us/bartus-laszlo-szegyen-ez-az-ember/
ómió
Átmegy a magyar szuicidba, vagy csak így kell hazudni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.