Az E.On Tiszántúli Áramhálózati Zrt. 100 százalékos részvénycsomagja landolt Mészáros érdekeltségénél.

Kedd este számolt be arról a Világgazdaság, hogy az Opus Global érdekeltségébe tartozó OPUS Energy Kft. megvette az E.On Tiszántúli Áramhálózati Zrt. 100 százalékos részvénycsomagját (az Opus Global Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik). Az E.On-nal még március 30-án kötötték meg az adásvételi szerződést, ennek a zárási feltételei teljesültek mostanra – olvasható a 24.hu cikkében.

Mészáros Lőrinc cége vett egy áramcéget

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A céget szeptember 1-től OPUS Titász Áramhálózati Zrt.-re keresztelték át.

"Az Opus közlése szerint a tőzsdei holdingnak stratégiai célja, hogy hosszú távon a hazai energetikai piac meghatározó szereplőjévé váljon. Az adásvételhez hitelt is felvettek, 50 milliárdot az MKB-tól és a Takarékbanktól"

- olvashaó a cikkben.

Forrás: vg.hu, 24.hu

Címlapkép: Pixabay.com CCO

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
A stratégiai ágazatok ezzel most már mind orbán kezében vannak- a gáz,viz,áram.És nem mellesleg az antenna hungária is az irott és elektronikus média mellett. Az meg, hogy 50-és száz milliárdokkal finanszirozzák a mészáros féle bankok mészárost, tiborczot és a maffia többi tagját- életveszélyes Magyarország pénzügyi stabilitására nézve.
Maxipocak
Remélem, hogy a fidesz maffiára szavazók tisztában vannak ezek következményeivel. Bár, erős kétségeim vannak.
csak úgy....
jövöre ha nyert a fidesz,akkor dupla áron visszavásárolja! magyar fizess...
nezelodo
Miért ne vette volna meg az EON-tól, hiszen annyira tukmálták a "Lölöre", hogy beadta a derekát és megvette. Gondolom már megvan a visszavásárlási megállapodás a vételár többszöröséért is. A "próbavásárlás" és a többszörös áron való visszavásárlás már megvolt a Mátrai Erőműnél, az sem haladta meg az adófizetők ingerküszöbét, és most kicsit nagyobb üzletben kopasztják meg a közt. Egyébként sem az a döntő ki a tulajdonos, hanem az, ki nyeli le az osztalékot, (hogyan veszti el a közpénz jellegét).
ómió
Szóval, akkor, nem csak "művelt nyugati" kezekben lehet!
Néro
@Qqberci: Könyörgöm tegyünk rá földelést is .
rokker33
Akkor mészáros most jóban lesz a trombitás lajcsival vagy nem? Vagy lölőt is meglopja majd a tróger xD xD
csak úgy....
@rokker33: és mi van akkor ha lölö elöbb kerül rács mögé mint a trombitás?
úgy látom,hogy te nem vagy tisztában a lopási viszonyokkal! lölöhöz képest lali egy szent ember..
rokker33
@csak úgy...: Csak lölő egy több 100 milliárd forinttal rendelkező vagyonos befolyásos ember, míg a trombitás csak egy kis ember,aki valakinek az útjába került!Tisztában vagyok csak éppen teljesen mindegy míg narancs van hatalmon,addig a tiborzok a lölők vagyona csak gyarapodni fog!
rokker33
@csak úgy...: meg ha Te vagy Én lopunk a boltba egy kiflit kapunk 1 év felfüggesztettet és 5000=100.000 ig bírságot.Ők 1000 milliárdot loptak el nem gond!Ugye hogy milyen igazságos rendszerben élünk!
csak úgy....
@rokker33: engem csak az zavart,hogy nagyobb gengszternek állítottad be a lalit,mint a lölöt!
neked néha nagyon az igazságtól és a valóságtól elrugaszkodottak a nézeteid,bonyolítod a nyilvánvalót és hiszel a fideszes népmesékben.
rokker33
@csak úgy...: Azért a galambos gyerek se piti tolvaj. Több 100 milliós kárt okozott a közműveseknek.Nyugodtan leültethetik nem sajnálom hisz Lajcsi is ugyan olyan bűnöző mint lölő sőt Mészáros hivatalosan nem is lopott, hisz Orbán intézte neki a sok milliárdos közbeszerzést és minden nagyobb tendenciát elnyert Orbánnak köszönhetően, de ez még nem bűn a gázlopás viszont az! Szóval galambos nagyobb bűnöző még ha te ezt nem úgy látod akkor is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.