Lapinformációk szerint gyanús, hogy a kormányfő nyaralásból repült Rómába, útközben pedig egy honvédségi repülő fuvarozhatta a miniszterelnököt. A hivatalos program és a családi vakáció keverése logisztikai kihívások elé állította az apparátust.

Családi körutazás? Orbán Viktort Horvátországban látták a római útja előtt – Honvédségi repülő fuvarozhatta a miniszterelnököt

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában, a Kossuth Rádió stúdiójában Budapesten 2021. augusztus 22-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Egyre több találgatás lát világot arról, hogyan és mit csinált, valamint honnan került Rómába Orbán Viktor kormányfő, a családja és pár kormánytag az elmúlt napokban. A 24.hu két napja írt arról, hogy a kormánygépként használt HM Dassault Falcon 7X hogyan szedte össze Novák Katalin tárca nélküli minisztert, Orbán Viktort és családját. A HM gépe augusztus 26-án délben szállt fel Kecskemétről, megállt Budapesten, majd a horvát Brač szigete felett ereszkedni kezdett.

A szigeten látták a miniszterelnök által régóta használt fekete Volkswagen kisbuszt is.

A gép visszafelé Zadarban állt meg, páran kiszálltak, majd továbbrepült.

Többször ráadásul kikapcsolta a pilóta a jeladót.

A Hvg.hu már korábban megírta, a katolikus vezetői konferencia, amin Orbán részt vett, fizetős volt, aki részt akart venni rajta, annak a zsebébe kellett nyúlnia (ahogy minden egyes résztvevő családtagja után is).

A cserkész, ahol tud, segít

– ezzel a parancsolattal kommentálta Orbán Viktor múlt szombaton azt a fotót, amelyen idegeneknek segít felvinni egy babakocsit a lépcsőn. Feltehetően Rómában történt az eset, ahol a miniszterelnököt feleségével és fiával a 444 egyik olvasója augusztus 26-án este lefotózta.

Másnap annyit közölt a kormányfő sajtófőnöke az MTI-vel, hogy péntektől Orbán hivatalos látogatáson tartózkodik az olasz fővárosban, ahol a katolikus törvényhozók éves találkozóján vesz részt. Orbán Balázs államtitkár hozzáfűzte, a rendezvényre hagyományosan meghívják a politikusok hozzátartozóit is. Szombati hazautazása előtt a kormányfő még találkozott Giorgia Melonival, a populista Olasz Testvérek párt elnökével.

A HVG 360 tovább fejtette a szálakat, és arra jutott, horvátországi nyaralásról utazhatott a miniszterelnök Rómába. A lap olvasója nagy valószínűséggel a kormányfőt és édesapját fotózta lesz Vis szigetén augusztus 21-én este. A Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában is volt Orbánnak jelenése, az adás 22-én ment le, de több dolog utal arra, hogy már 21-én felvették.

A kormányfőn ráadásul mintha ugyanaz a rózsaszín ing lett volna, mint a rádiófelvételen.

A HVG valószínűsíti, hogy Orbán repült ez esetben, ha a rádiófelvétel utáni estén már az Adrián volt, ugyanis az út nettó 10 óra kocsival Visre, határ- és kompátkelés nélkül. Az már homályosabb, és a cikk se ad rá választ, visszafelé miért ereszkedtek vagy szálltak le Horvátországban.

Forrás: 24.hu, HVG.hu

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton57
Emlekeztetö: Ezelött kb. 20 evvel egy nemet miniszternö (Rita Süßmuth) "utbaejtette" a Svajcban tanulo lanyat egy latogatasra. Emiatt le kellett mondania, pedig csak egy hivatalos ut megszakitasarol volt szo, semmifele csaladfuvarozasrol! Na ennyi a különbseg egy demokracia es Abszurdisztan között.
teuton57
Emlekeztetö: Ezelött kb. 20 evvel egy nemet miniszternö (Rita Süßmuth) "utbaejtette" a Svajcban tanulo lanyat egy latogatasra. Emiatt le kellett mondania, pedig csak egy hivatalos ut megszakitasarol volt szo, semmifele csaladfuvarozasrol! Na ennyi a különbseg egy demokracia es Abszurdisztan között.
csak úgy....
@teuton57: ugyan így járt lothar späth,baden-württenbert valamikori miniszterelnöke,akinek egy állítólagos jutalom üdülésért kellett mennie 1991 ben! -még jól emlékszem,hogy a vádaskodások után másnap szó nélkül mondott le! -pedíg csak helmuth kohl húzatta csöbe...
RonaGyuri
nem az a gond, hogy odafuvarozza, hanem hogy sajnos haza is hozza! =))
ómió
Honvédségi repülő fuvarozhatta? Hivatalos útra? Efftársi "vízum" nélkül? Na, ne má'!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.