Gyárfás Ágnes, a Miskolci Bölcsész Egyesület elnöke kapta az elismerést.

A kitüntetéssel az ezoterikus magyarságkutatás és alternatív őstörténet idáig állami elismerésektől távol álló, szakmai kritikák szerint évtizedek óta áltudományos nézeteket terjesztő intézményének vezetőjét díjazta a miniszter – írta meg a Telex. 

Kásler lovagkereszttel tüntette ki az áltudományos nézeteket terjesztő magyarságkutatót

Fotó: MTI/Vajda János

A lap cikke szerint a Miskolci Bölcsész Egyesület a kilencvenes évek óta a hivatalos tudományosságtól távol álló, ősmagyar kultuszt, alternatív történelemszemléletet oktató magánintézmény, ami államilag soha el nem ismert képzést nyújt olyan szakokon, mint magyarságtudomány, magyar lélekgyógyászat, vagy szakrális építészet.

13 évvel ezelőtt a Gazdasági Versenyhivatal eljárást is indított ellenük, mert állami akkreditáció nélkül diplomákat és díszdoktori címeket adtak ki még Nagy Lajos Király Magánegyetem néven. Az intézményt már ekkor is a most kitüntetett Gyárfás Ágnes vezette.

Forrás: Telex.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Én nem úgy tenném fel a kérdést, hogy miért kapta, hanem úgy, hogy ki mástól kaphatta volna? Persze, hozzá hasonló szintű eszű kormányzati ember még bőven van, de azért ez a szerencsétlen igencsak dobogóesélyes.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
ez a lovagkereszt nem kitüntetés...ezzel jelöli meg a hatalom a lojális ,ostoba seggnyalóit...valódi értéket nem képvisel,sőt ,normális embereknél szégyen!!!
RonaGyuri
Mi ezzel a gond? Ártunk és qurmányunk ezzel is egyértelművé teszi az értékrendjét! =))
Eladott Ország
"Akkor jöhetnek a migránsok Afganisztánból, elvégre rokonok... Ha már a finnek nem elég jók! 2019. január 1-je óta működik, nyolc darab központja van neki, és míg az első évben 600 millióba került, 2020-ban már 1,37 milliárd forintot kapnak. Csak kíváncsiságból kérdezem, de úgyse kapok rá választ, vajon a 2021-es költségvetésben mennyit szánnak magyarságkutatásra? Ha a tendencia folytatódik, ez egyre többe fog kerülni, gondolom, ezzel is lehet vitatkozni, csak nem érdemes. Az afgán nagyapó nem is sejtette, hogy a leszármazottai micsoda fényes jövő előtt állnak, biztosan nagyon büszke lett volna már előre, sőt, talán elkezdett volna spekulálni, hogy vajon ő maga honnan is származhat, mert tulajdonképpen lehetséges, nem az afgán hegyek között kellene keresni a megfejtést. Mi van akkor, ha maga az ősapa is esetleg balkézről szerezte az ő Árpádházi DNS-ét, és nem a magyarok eredeztethetők tőle, hanem neki vannak másfelé a gyökerei? Szóval nagy dolog ez a DNS-elemzés, de talán érdemesebb lenne más területen alkalmazni intenzívebben, például van egy csomó örökletes betegség, amelyek okainak felderítése valóban fontos és hasznos lenne, nem pedig kihalt királyi házak több száz éves csontjait kurkászni."
lusta
Akkor miért a krumplikirálynő képével díszítik a cikket?
lusta
@sgl: Itt tarta a mai magyar újságírás.
solidedge
Félek, hogy a legközelebbi kitüntetett a biatorbágyi robbantó Matuska Szilveszter lesz.
namihami
Én nem úgy tenném fel a kérdést, hogy miért kapta, hanem úgy, hogy ki mástól kaphatta volna? Persze, hozzá hasonló szintű eszű kormányzati ember még bőven van, de azért ez a szerencsétlen igencsak dobogóesélyes.
justhpeter
Orbanisztáni Lovagkereszt = Szégyenkereszt
ómió
Tudjuk, efftársak! Csak a finnugor eredetünk a "tudományos"!
jesz
...tegnap nagy kínlódva mondta egy történész, hogy szívesen széttépné a diplomáját, mert hallotta, hogy ezek a kutatók az ötezer éves magyar múltat is kimutatták...
bravó!
Namely
"A lap cikke szerint a Miskolci Bölcsész Egyesület a kilencvenes évek óta a hivatalos tudományosságtól távol álló, ősmagyar kultuszt, alternatív történelemszemléletet oktató magánintézmény, ami államilag soha el nem ismert képzést nyújt olyan szakokon, mint magyarságtudomány, magyar lélekgyógyászat, vagy szakrális építészet."

Telex 1485 táján ilyen lett volna:
"Az áltudományos Kolumbusz azokat a sötét nézeteket terjeszti, hogy a Föld gömb alakú, és nyugatra hajózva el lehet jutni Indiába".

UI: én magam sem hiszek ezekben az őstörténeti dolgokban, de a Telex nevű szennyoldal ezeket politikai elfogultságból hozza le, és támadja. A genderelméletet érdekes módon soha nem vette a szájára, az lmbtq bűneit sem, pedig az is annyira alátámasztott, mint a szakrális építészet. Lovagkeresztet igaz nem kapott. De a genderesek, klímaőrültek nyugaton annál inkább. Azzal miért nem foglalkozott a Telex?
Szánalmas.
:D
teuton57
@Namely: Szanalmaska! Nyugatra hajozva Kolombust nem indiaba jutott el, hanem csak az idianokhoz! Egyebkent pedig ki kapott altudomanyos dolgokert Nyugaton lovagkeresztet? MO-on, mint Hofi megmondta, csak fideszes lovagok meg lo-vaginak vannak...
Namely
@teuton57: " Szanalmaska! Nyugatra hajozva Kolombust nem indiaba jutott el, hanem csak az idianokhoz!"
Te műveletlen majom, Kolumbusz azért ment, hogy Indiába jusson el, te ostoba, szánalamas gyökér. :D
"Egyebkent pedig ki kapott altudomanyos dolgokert Nyugaton lovagkeresztet?"
"pl Greta Thunberg a klímaőrültjeivel, UK-ben több "haladó" majom lovaggá van ütve.
Mondd, neked miért kell minden alkalommal hirdetni, hogy egy aljanépből származó, műveletlen, ostoba, szánalmas majom vagy?
teuton57
Te "aljanépből származó, műveletlen, ostoba, szánalmas majom", azt allitottad, hogy nyugatra hajozva el lehet jutni Indiaba! Nem tudod a sajat firkalmanyod elolvasni, csak primitiven mocskolodni? Persze, Peströl is el lehet jutni keletre tartva Budara, csak meg kell kerülni a Földet...
Gretat pedig nem ütöttek lovagga es nem terjeszt altudomanyos nezeteket, de ez a te szellemi szinvonaldhoz tul magas, alacsony az IQ-d, ezert csak nevtelen mocskolodasra, sertegetesekre telik töled, mint minden fideszbirkanak. erelmetlen dolog ezert ilyen primitev veglennyel vitaba szallni, tedd össze magad durrfinggal, lesz kb. 20as IQ-tok ketten együtt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.