Több szakértőt is megkérdezett a harmadik oltással kapcsolatban az ATV Híradó, mint kiderült, nincsenek egységes véleményen a szakemberek – írja a 24.hu.

Vattay Gábor szerint a lakosságot újra kell oltani – elmondta azt is, mikorra múlik el a legtöbb ember védettsége
Fotó: Pixabay

Szlávik János egyelőre nem javasolja mindenkinek a harmadik oltást, de hangsúlyozta, hogy

az egyértelműen javasolt az időseknek, az immunhiányosoknak a daganatos betegeknek, „olyan embereknek, akik olyan gyógyszert szednek, ami elnyomja az immunrendszerüket.”

Vattay Gábor viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy mivel a vakcinák hatékonysága egyértelműen csökken 5 hónap után, a magyar lakosságot újra kell oltani. Az ELTE tanszékvezetője úgy fogalmazott:

ha megnézzük, hogy mikor kapta a magyar lakosság a második oltást, akkor május közepére végére esik, tehát október vége november eleje, amikor a legtöbb embernek el fog múlni a védettsége.

Ezért elmondása szerint október végén, november elején fog berobbanni a negyedik hullám.

Rusvai Miklós virológus úgy vélekedett, hogy a harmadik oltás

„kifejezetten ajánlott annak, aki valamikor az oltási kampány elején kapta, hat hónapnál régebben, mert az ő immunitása vélhetően erőteljesen lecsökkent.”

Falus András ugyanakkor jelezte, hogy az oltás beadásánál mérvadó lehetne az antitest csökkenésének gyorsasága is. Mint mondta:

Én megkaptam a két oltást, a másodikat februárban, utána néhány héttel 1000-es nagyságrendben volt az ellenanyag mennyisége, most júniusra lecsökkent 400-ra, akkor megkaptam a harmadik oltás, és a harmadik oltás után három héttel 10 ezres nagyságrendben van az ellenanyagszintem.

Forrás: 24.hu
Címlapkép: Pixabay

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@sgl: nos...azt remélem tudod hogy több mérés létezik...az egyik produkál horribilis számot..a másik még 10 is nehezen...csak hogy helyén kezeld a dolgokat...arról most nem is beszélek ,hogy a túlzott ellenanyag szint okozhat ugyanakkora problémát ,mint az, ami miatt kaptad..
Pálinkás Pál
@sgl: nos...olvastam...gondoltam ,hátha elfelejtetted...
Pálinkás Pál
@sgl: dehogynem...nem unjátok még ezt a covid marhaságot.?
Pálinkás Pál
@sgl: gondolod érdekel a marhaságod...?...a személyeskedéseket nem én kezdtem... a covid rettegés meg gumicsont nektek...
Lepényleső
Ezekkel szemben az emberek védettsége talán soha el nem múlik,mindig felüti itt a fejét,s korszakokon is átnyúlik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.