Reggel fél kilenctől kezdve érkeztek a Fideszhez közeli ismert és kevésbé ismert vendégek a kötcsei Dobozy Kúriára, az újságírók a bejárat előtt próbálták szóra bírni őket – számolt be róla a Telex.hu.

Orbán Viktor most sem állt szóba az újságírókkal
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumi elnöke (háttal, b) fogadja a Polgári Piknikre, az alapítvány rendezvényére érkező Orbán Viktor miniszterelnököt a kötcsei Dobozy kúriánál 2018. Szeptember 8-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Ez azon kevés alkalmak egyike, amikor pár szóra meg lehet állítani minisztereket, kormánypárti országgyűlési képviselőket.

Az esemény fő vendége Orbán Viktor, aki zárt körben itt jelöli ki a Fidesz politikájának fő irányvonalait és témáit, amelyek hosszabb távon meghatározzák a kormánypárt stratégiáját.

Üzenetértéke van, hogy kiket hívnak meg a piknikre, és annak is, hogy kik maradnak távol az eseménytől, amelyet a Fidesz pártalapítványa, a Polgári Magyarországért Alapítvány szervez.

A szombati pikniken miniszterek (Benkő Tibor, Novák Katalin, Kásler Miklós, Szijjártó Péter, Varga Judit), országgyűlési képviselők (Kubatov Gábor, Tuzson Bence, Mátrai Márta, Harrach Péter), Fideszhez közeli művészek (Eperjes Károly, Nemcsák Károly, Oszter Sándor, Nagy Feró) és a párt hátországához tartozó közéleti szereplők (Schmidt Mária, Bakondi György, Rákay Philip) vettek részt, de feltűnt Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora és Széles Gábor vállalkozó is.

Dél után nem sokkal gördült be a miniszterelnök autója, de csak kiszállt az autójából Orbán és besietett a rendezvényre, ahova az újságírók már nem mehetnek be.

Orbán Viktor most sem állt szóba az újságírókkal
Varga Judit igazságügyi miniszter érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriához 2021. szeptember 4-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A miniszterelnök helyett Orbán Balázs államtitkár, a kormány nemrég kinevezett politikai igazgatója avatta be az újságírókat a miniszterelnök beszédének részleteibe.

A rövid helyzetértékelésünk az, hogy az oltás működik, Magyarország működik, ennek köszönhetően tudunk most találkozni

– mondta Orbán. A miniszterelnök szerint „egy bizonytalanságokkal teli, világrend nélküli világba” tartunk, a népvándorlás és járványok korában pedig fel kell készíteni minden országot a bizonytalanság kezelésére. „Azon dolgozunk hogy Magyarország is ilyen sikeres ország legyen, amely jól tudja az ilyen kihívásokat kezelni.”

Azt gondolom, hogy az Európai Unió a legélhetőbb, legjobb keret Magyarország számára, ami az elmúlt száz évben a rendelkezésére állt

– fogalmazott Orbán Balázs. „Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy az Európai Unió egyben maradjon, megmaradjon”, de számos kihívás és nehézség áll szerinte a közösség előtt.

Orbán Viktor most sem állt szóba az újságírókkal
Schmidt Mária kormánybiztos, a Terror Háza Múzeum alapító-főigazgatója érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriához 2021. szeptember 4-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Példaként az adósságválságot és versenyképességi problémákat említette. „Nem tudjuk érvényesíteni az akaratunkat a világban, egyre inkább egy gyengébb közösség képét mutatjuk.” A kormány szerint küzdeni kell Európa jövőjéért és egyben maradásáért.

Brüsszelben úgy tűnik, hogy a genderlobbi fontosabb, mint a gyermekeink védelme

– jegyezte meg Orbán. 

Mi úgy látjuk, hogy Magyarország ebben a bizonytalan világban egy biztos pont és szeretnénk, hogy ez a biztos pont meg tudjon maradni, és erősödni tudjon

- folytatta. Az elmúlt 10-11 év Orbán szerint sikeres volt, megerősítették például a nemzeti identitást, és munkaalapú társadalmat hoztak létre.z

Tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt a kötcsei rendezvény, idén azonban a 2022-es országgyűlési választás miatt különösen nagy jelentősége lehet annak, hogy mit mond a miniszterelnök a táborának. 

Kötcsén jó pár éve hagyomány, hogy már a meghívóban figyelmeztetetik a résztvevőket a teljes titoktartásra, a jelenlévők nem nyilatkozhatnak a bent történtekről.

A független sajtó újságírói így csak az eseményre érkező és onnan távozó résztvevőket tudja az utcán kérdezni, akik általában csak szűkszavúan nyilatkoznak Orbán beszédéről, ám a legfontosabb információk így is rendre kiszivárognak.

A további részletek itt tekinthetőek meg.

Forrás: Telex.hu
Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
bezzeg majd a cellájából eleinte üvöltözni fog,hogy firkászt akarok...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
A geci már csak ilyen!Fél,hogy a szemébe mondják,hogy "meztelen"!
gina
Ócska hazug cigány . nem tud ujat mondani, maga köré gyüjtötte a házi ribancait,,,,
kereső
Csupa, csupa "polgár"!
Át kellene nevezni ezt a pikniket "parvenü piknikké"-sokkal inkább kifejezné a találkozó jellegét, és a megjelenteket.
Hogy ,ne kelljen keresgélni:))):
Előkelősködő, felkapaszkodott, nagyképű, nyegle, újgazdag, akit a "született"előkelők lenéznek, mert modorukat és viselkedésüket sikertelenül utánozza. "Elegáns kocsik érkeznek, és suttognak körültem az áhítatos parvenük: - egy nagyherceg a cár nagybátyja" (Ady).
rokker33
Gyurcsányt Karácsonyt Dobrevet Jakabot Fekete Győrt miért nem hívta meg a zsíros bödön?Ők nem elég menők vagy ez a hivatalos éves seggnyaló találkozó :) Akkor tiszta lesz a feneke a koronázatlan királynak :)
csak úgy....
kötcske a titkos "neolibernyákok" nagy ünnepe,-mert van mit ünnepelni,már 29 éve!
29 éve / 1992. 09. 04.
A Fidesz a Liberális Internacionálé teljes jogú tagjává vált !
remélem leesik a tantusz 1-2 libsizö fideszesnek!
RonaGyuri
méh mit nem, még a végén valaki kérdést tesz fel! =))
Néro
Egy pökhendi farokvakaró bunkó pöcs fél országának áhított Ura. ' Büszkék ' lehetnek rá éltetői.
Lepényleső
...mint klasszikus filmben,- érkezik a helyszínre,- keresztgyerekek gyűrűjében?
Nessy
@RonaGyuri: Nem volt nála a papír a kérdésekkel, és a válaszokkal! Már papír nélkül nem is tud válaszolni! Egy ad hoc kérdést meg személyes sértésnek vesz!
namihami
A Világ Urát nem illik holmi ostoba kérdésekkel zaklatni és lerángatni a közönséges emberek közé. Pláne akkor, ha még nem volt ideje beöltözni a szokásos kevlárba. Éppen varrják az újat, mert a régi kissé ""megkopott"" (hasban).
Gazella
Persze. Nincs előtte előre megírt papír.. feltehető kérdésekkel és a reájuk megadott válaszokkal.
kulabombaafityiszre
Lesz itt mindenféle ellenséf ha beüt a negyedik hullám.mert átoltottságban lecsúszott az ország a középmezőnybe.Sokkal jobb arányokkal rendelkező állammokban is komoly gondok vannak.
Mivel a dagadt nem nyilatkozik,csak kinyikatkoztat már régóta,majd ezt is megmagyarázza valamelyik mikrofonállvány előtt,amit a birka nép boldog bégetéssel fogad,már aki életben maradt.
csak úgy....
bezzeg majd a cellájából eleinte üvöltözni fog,hogy firkászt akarok...
Giovanni Alba
@csak úgy...: ma, 20:14
A Próféta szóljon belőled -hogy aktuális legyek.
Giovanni Alba
@csak úgy...: ma, 20:14
Kiegészítés: müezzinként napjában ötször hangzik majd fel a cellából: Ügyvédet akarok, újságírókat ide!!
Lehet, hogy toronyban lesz?
csak úgy....
@Giovanni Alba: ez legyen a ti dolgotok! :)-talán, majd egy nemzeti konzultáció segíteni fog az akkori döntésben...,minden esetre az akasszuk fölöket ne vegyétek figyelembe..
Gazella
@kulabombaafityiszre: mire fel az átoltottság? Mikor Dánia és Románia befejezte ezt a vakcina cirkuszt, hamarosan Horvátország is csatlakozni fog hozzájuk.
percsi
Mennyibe kertült ez nekünk? És a pénzünkért cserébe nem kapunk semmit, mert mindent titkosan kell kezelni. Vagy ov. fizette a megtakarított pénzéből?
csak úgy....
@percsi: ne garasoskod,hiszen úgy is a ti fogaitokhoz verik oszt még kiesik...
csipetke
"az elmúlt 10-11 év sikeres volt" A fidesznek egészen biztosan,de maga az ország miért lett Európa szegényháza,miért állunk az eu-s országok majd'utolsó helyén? Sokan erre lennénk kíváncsiak,és nem arra,hogy a fidesz anyagilag baromi jól járt. Erre vajon milyen magyarázatot adna orbán, hogy a fenenagy "sikerek" ellenére a békasegge alatt vagyunk?
ómió
Szóval, nem sajtótájékoztatóra indult! Hát, van ez így!
fűre lépni szabad
A legnagyobb magyar... zsebmaszturbáló
Tudod ki fogna ezzel kezet, mikor állandóan az izzadt tökeit, meg a mikropéniszét markolássza a zsebében!
kulabombaafityiszre
@Gazella: tegnap, 21:03
Marad még többszáz aki meg olt.
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 10:11
Soha nem indul sajtótájékoztatóra,legalábbis magyarországi sajtótájékoztatóra nem.
Na erigy nyald kia seggét,csicska.
percsi
@csak úgy...: "ne garasoskod,hiszen úgy is a ti fogaitokhoz verik oszt még kiesik."
Megrögzött fogtechnikus vagyok :-)
evacica
csak azt tudnám, hogy ez a kis döbrögi kinek képzeli magát?!Normális országban a népet szolgálja a miniszterelnök és nem magát isteníti! Hát igen mikor a pozícióhoz nincs meg a megfelelő alázat és intelligencia! A sok birka meg ájulva figyeli!
ómió
@kulabombaafityiszre: Töröld le a böszmeszart a mocsokbolsi pofádról! Legutóbb néhány hete maga tartott kormányinfót, ami tele volt a neobolsi média újságíróival! Mindegyiknek válaszolt, még, ha tetübolsi módjára lehazudnád is!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:21
Hülye látnok ómió,már írtam honnan veszed,hogy én a böszmét kedvelem.Tán hülye vagy és nem ismered az értő olvasást?Mikor volt pontosan amikor a kommunista fattyú a kormányinfón minden neobolsi újságírónak válaszolt?Írd már le a dátumot is kis hazudozós,mert itt csak egy biztos pontot látok a hozzászólásodban,hogy te néhány hete is ilyen zakkant fideszes birka voltál mint most.
ómió
@kulabombaafityiszre: Honnét veszem a böszmespan létedet? Elolvasom, amiket firkálsz! Süt belőlük! Ha meg kommunista fattyút látnál, nézz tükörbe, vagy áhitattal Böszme vezéredre! Amire meg az idióta hazudozásod közepette rákérdeztél, (mivel nem vagyok a kormányinfók nyilvántartója), megtalálod, ha visszalapozod őket!
kulabombaafityiszre
@ómió: egnap, 13:58
Sajnos én a hozzáfirkálsaidból nem látom hogy sütne belőled az értelem,te kommunisták fasszopója.
Jól választottál ómió,szopni tudsz ész nem kell hozzá,minden meg van a sikeres szereplésedhez.Na sikeres cumizást,eszetlen birka.Ja,szopjad csak a kommunista ivadékot ,mig a homlokod be nem horpad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.