Aki hazához és nemzethez kétfelé egyformán tartozik, az nem megosztja a ragaszkodását, hanem megkettőzi azt – jelentette ki Áder János köztársasági elnök szombaton Szentgotthárdon, a Magyarországi Szlovének Szövetsége megalakulása 30. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi ünnepségen, amelyen Borut Pahor szlovén államfővel közösen vett részt.

Áder: kettőzött erővel hűségesek, akik két hazához és két nemzethez tartoznakÁder János köztársasági elnök, és Kovács Andrea, a Magyarországi Szlovének Szövetségének elnöke a szövetség 30 éves jubileumi ünnepségén a szentgotthárdi Hotel Lipában 2021. szeptember 4-én. MTI/Varga György

A magyar köztársasági elnök beszédében úgy fogalmazott:

Magyarország Alaptörvénye szerint minden velünk élő nemzetiség "államalkotó tényező", de ez korántsem azt jelenti, hogy a többségi társadalom – valamiféle kegyet gyakorolva – pusztán elismeri, hozzászámolja az államhoz nemzeti közösségeinket. Ennél sokkal többről van szó: a velünk élő nemzetiségek is mi vagyunk, ők honfitársaink, szomszédaink, sorstársaink, osztozunk velük a közös életben és a közös hazában

- jelentette ki.

Borut Pahor szlovén köztársasági elnök ünnepi beszédében azt emelte ki: a történelem az itt élő népekre bízta azt a küldetést, hogy megőrizzék identitásukat, és ezzel hozzájáruljanak a sokszínűséghez. Magyarország és Szlovénia közös feladata, hogy saját területén elősegítse a kisebbségek fennmaradását és fejlődését – hangsúlyozta.

Forrás: MTI

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
jól van Jankó, s a bigámisták is így gondolkodnak, akik minden feleségükhöz hűségesek a maguk módján! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Régebben, más meghatározást hallottam, olvastam, igaz, nem a szlovénekkel kapcsolatban.
Maxipocak
A büdös qrvaanyátokat!
Mocskos szarházi gerinctelelen féreg!
A mi pénzünkből éltek! Elég volt!
A lámpavason végzitek aljadékok!
csak úgy....
éljen és virágozzon a kettöslátás és a jani 4,4 milliós havi (leendö) nyögdíja..
RonaGyuri
jól van Jankó, s a bigámisták is így gondolkodnak, akik minden feleségükhöz hűségesek a maguk módján! =))
namihami
Janink hosszasabban értekezett párttársával, a Tompival. A félreértés csak abban volt, hogy a Jani az országokról kérdezett, a Tompi pedig a gyerekcsinálásra használt nőkről válaszolt neki. A Tompi így értette a szív megosztását, a Jani úgy.
Giovanni Alba
Magyarország a magyaroké, haza csak egy van, szívet cseréljen az, aki hazát cserél ... Most ezekből melyik nem igaz?
Vagy a mondandó aktualizálása fontosabb, mint a konzisztencia? Minek is nevezik azt, aki a mondandóját az éppen aktuális elvárásokhoz igazítja? Államfőnek biztosan nem, horgásznak lehet.
justhpeter
Egyre jobbal eljelentéktelenül csicska Áder. Van még egy jó féléve aztán megy a levesbe.
dr. prédikátor
JANKÓ TE BAJUSZOS SZAR!!! menj és inkább a halakat riogasd!!!
human
Áder tényleg tudhatja milyen több nemzet felé hűségesnek lenni. Ő és Viktora például hűséges Oroszországhoz és Kínához is egyszerre.
vacsi
Tartozhat valaki két nemzethez - de két hazához nem!
ómió
@human: Még a hazugságaidat is úgy kell lopnod? Ez, ám, az "efftársi szegénység"!
human
@ómió: Ha te hazaárulókat akar számolgatni, hát tedd! Lelked rajta. Ha van gyereked meséld neki büszkén kiket támogattál. Volt már ilyen a történelemben. Aztán volt aki letagadta, volt aki élete végéig vállalta.
human
@ómió: Javítás az előbbihez: számolgatni = solgálgatni akart lenni, bár szerintem értetted így is.
ómió
@human: Most már "csak" az a kérdés, ki kit tart hazaárulónak és kit mutat annak a valóság! És, mintha te állnál az oldalukon!
karma1
Na, haver, helyben vagyunk! Hat en is ezt mondom mar miota! Na, akkor mikor mehetek ingyenes orvosi ellatasra? Mikor vehetek en is parezer forintos feltoltos SIM kartyat a telomba? Ja, es MIKOR ES HOL SZAVAZHATOK a valasztason? mert megneztem, a wellingtoni magyar konzulatuson nyoma nincs ilyen lehetosegnek!
Szoval???
(A nyugdijra befizetett 28 eves jarulekomat ugyis lenyeltek, ugyhogy ezert valamit nyujthatnanak is, nnna!)
human
@ómió: Ha a muszlim baltás gyilkos kiadatása, ha a semmiből jött paks 2 szerződés, ha a kommunista Kínának felajánlott 570 milliárd, ellenzéki újságírók és vállalkozók lehallgatása neked nem elég bizonyíték a hazaáruláshoz, akkor neked soha semmi nem lesz elég bizonyíték.
surdilloFUJT
@human: omio a szarosfarok durbinccsal se lát se hall rendesen mert szaros a nyelvük,a fülük meg az egész fidessnyalonc,csicska fejük!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.