Ungár Klára és Kövér László is ott volt a rendszerváltás után elköltött vacsorán, ahol úgy felháborodtak a fideszesek Soros egyik eszmefuttatásán, hogy majdnem ők fizették a számlát. A 2022-es választás is szóba került, amely még nem lefutott meccs a kormányfő szerint, bár úgy látja, a kormányoldal mindenben jobb, mint az ellenzék, amelyet Gyurcsány Ferenc szereplése is gyengít.

Majdnem a fideszesek fizették a saját vacsorájukat

Az atv.hu cikke szerint Orbán Viktor miniszterelnök a szombati 20. kötcsei polgári pikniken zárt kören mesélt arról a fideszes hallgatóságának, hogy a rendszerváltás után Soros Györggyel, Ungár Klárával és Kövér Lászlóval költöttek el egy vacsorát a Múzeum kávéházban, de a beszélgetés egy pontján annyira felháborodtak, hogy majdnem ők fizették ki a vacsorát. 

Orbán Kötcsén mesélt a Sorossal elköltött vacsorájáról, de a közelgő választásról is beszélt

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Orbán elmondása szerint Soros György akkor úgy fogalmazott, hogy miután a konzervatívok a liberálisokkal összefogva legyőzték a kommunistákat (a marxistákat), az újabb lépésnek az kellene lennie, hogy a liberálisok legyőzik a konzervatívokat. A miniszterelnök visszaemlékezése szerint ezen leginkább Ungár Klára háborodott föl, és tiltakozásuknak mindnyájan hangot adtak olyannyira, hogy majdnem ők fizették ki a vacsorát. 

Az atv.hu-nak a beszéden résztvevő forrásai szerint eztán a kormányfő ebből a történetből azt vezette le, hogy a "marxizmusnak" nem lett vége, a liberálisok pedig éppen amiatt, hogy összefogtak a baloldalla, már nem is igazán tudnak demokraták lenni. 

Igazat adott Kövérnek Orbán

Világpolitikai ügyek is előkerültek a találkozón, ennek kapcsán az atv.hu forrásai szerint arról magyarázott, hogy a világgazdasági versenyben Kína már legyőzte az Egyesült Államokat, és a kérdés már az, hogy Kína után Európa, vagy az USA lesz a második számű tényezője a világgazdaságnak. A portál cikke szerint Orbán igazat adott Kövér Lászlónak abban, hogy Magyarországnak létérdeke az Európai Unióban maradás, ugyanakkor az nem létérdek, hogy az eurózóna is bekerüljön az ország. 

A szeptember végi német Bundestag- és kancellári választás is előkerült, Orbán ennek kapcsán elmondta, ha a szociáldemokraták győznek, akkor megint jön a szocialista gazdaságpolitika, a segélyezés és adóemelés, az LMBTQ-propaganda. Arra is kitért, hogy míg meglátása szerint Nyugat-Európában véget ért a keresztény alapú politizálás, addig Közép-Európában van esély erre. 

Jobb a kormányoldal, mint az ellenzék, de a választás éjjeléig nem szabad hátradőlni

A 2022-es országgyűlési választás is szóba került a találkozón, Orbán szerint a kormányoldal mindenben jobb, mint az ellenzék (amelynek a kormányfő szerint rontja az esélyeit Gyurcsány Ferenc), de külső beavatkozásokra is számít. A másfél órás beszédben az is előkerült, hogy nem "mélyállamot, deep state-et" építenek és nem is készülnek vereségre. Ugyanakkor a kormányfő arra is kitért, hogy a választás éjszakájáig nem lefutott a meccs, addig nem lehet hátradőlni.

Forrás: atv.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
"Majdnem a fideszesek fizették a saját vacsorájukat"

A gumi gerincűek. Miért csak majdnem?
Ha ennyire felháborodtak eleve ott kellett volna hagyni faképnél Sorost. De nem. Ok tovább zabaltak, sőt hagytak, hogy Soros fizessen. Majd ezekután meg Soros pénzén tanultak is, es hatalomba kerültek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kulabombaafityiszre
jellemző,hogy ez az ember(?)olyan dolgokra hivatkozik ahol a másik fél nincs ott,nem tudja elmondani
a saját emlékzését a dolgokról.
simmering73
De csak majdnem. Aztán rájöttek, jobb, ha mindent másokkal fizettetnek meg.
RonaGyuri
@Yoda69: Ugye nem vagy annyira naiv, hogy elhiszed??? Miért pont ebben ne HAZUDNA! =))
gina
Nincs uj a nap alatt, egy cigány kálváriája . szegény kis nulla aki királynak képzeli magát, de csak egy kis szaros pondró
ómió
Onnéttől kezdődött az "elhajlás" Gyuri gazditól? De legalább az irány helyes lett!
Istenakinincsen
Mi fizetünk már mindenért...és nem csak a vacsorájukért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.