Több közterületet lezárnak a következő napokban, van, amelyiket szeptember 15-ig a budapesti belvárosban. A BKV-járatok közül több is módosított útvonalon ls menetrenddel közlekedik a következő napokban.

Vasárnap délután hivatalosan is megnyitott az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, a lezárások miatt több BKV-járat útvonala is módosul Budapesten a belvárosi területeken. 

Elindult az Eucharisztikus Kongresszus, több BKV-járat útvonala módosul a belvárosban

Résztvevők gyülekeznek az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus megnyitója előtt a Hősök terén 2021. szeptember 5-én

Fotó, címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán tette közzé a változásokat. A közlés szerint lezárták az Andrássy utat a Kodály körönd és a Hősök tere között, illetve a Dózsa György utat a Podmaniczky utca és a Damjanich utca között hétfőn 04:30-ig. 

A Hősök terét és a Kós Károly sétányt szeptember 14-én 18 óráig, illetve az Állatkeri körutat a Gundel Károly út és a Hősök tere között szeptember 15-én 18 óráig zárják le. Napközben emiatt torlódásra kell számítani a Hungária körgyűrűn szakaszonként és az Ajtósi Dürer soron a Hungária körút felé.

További lezárások szeptember 5-15. között:

- Szeptember 15-én 18 óráig lezárták az Olof Palme sétányt a Hősök tere és a Zichy Mihály út között.

- Lezárták az Állatkerti körutat, a Gundel Károly utat, a Benczúr utcát és a Városligeti fasor szervizútját a Bajza utca és a Dózsa György út között, a Délibáb utcát, valamint a Lendvay utcát a Rippl Rónai utca és a Dózsa György út között hétfőn reggel 6 óráig.

- Lezárták a Szinyei Merse Pál utcát az Aradi utca és az Andrássy út között, a Csengery utcát a Szófia utca és az Andrássy út között, az Eötvös utcát, a Vörösmarty utcát, az Izabella utcát és a Rózsa utcát a Szófia utca és az Aradi utca között, a Szív utcát a Németh László utca és az Aradi utca között, a Felsőerdősor utcát az Andrássy út és a Benczúr utca között hétfőn 4:30-ig.

- Lezárták a Bajza utcát, a Munkácsy Mihály utcát és a Rippl Rónai utcát a Benczúr utca és a Lendvay utca között hétfőn 4:30-ig.

- Szakaszos és időszakos lezárásra kell számítani szeptember 13-án 8 óráig az Expo téren, hétfőn 8 és 22 óra között az Apáczai Csere János utcában a Vigadó utca és a Deák Ferenc utca között, szeptember 13-án 8 óráig pedig a Wekerle Sándor utca és az Eötvös tér között.

- Szakaszosan és időszakosan lezárják a külső sávot az Ifjúság útján a Dózsa György út irányába, a Dózsa György úton a Thököly út és az Ifjúság útja között szeptember 5., vasárnap éjfélig.

A közösségi közlekedésben az alábbi változások várhatóak:

Hétfőn hajnalig:

- A 105-ös és a 178-as autóbusz a Podmaniczky utcán és az Izabella utcán át közlekedik, nem érinti a Kodály körönd, a Bajza utca és a Hősök tere megállót.

- A 20E autóbusz a Városligeten és a Hungária körúton át közlekedik, egyik irányban sem érinti a Hősök tere M megállót, és Káposztásmegyer felé a Vágány utca/Róbert Károly körút megállót sem.

- A 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz szintén a Városligeten és a Hungária körúton át közlekedik, nem érinti Káposztásmegyer felé a Damjanich utca/Dózsa György út és a Szegedi út közötti megállókat, a Keleti pályaudvar felé pedig a Vágány utca/Róbert Károly körút és a Dembinszky utca közötti megállókat.

- A 979-es autóbusz a Városligeti fasor és a Lövölde tér felé terelve közlekedik, Újpalota felé nem érinti a Vörösmarty utca és a Dembinszky utca közötti megállókat, Csepel felé kihagyja az Ötvenhatosok tere és a Vörösmarty utca közötti megállókat.

- A 75-ös trolibusz az Ajtósi Dürer sor–Hermina út–Állatkerti körút–Gundel Károly út útvonalon közlekedik, nem érinti a Stefánia út/Thököly út és a Vágány utca/Dózsa György út közötti megállókat.

- Vasárnap (szeptember 5.) M3A rendkívüli járat közlekedik a Lehel tér M és a Határ út M között.

- Ma a 194-es és a 194B autóbusz megállóit a Határ út végállomáson a 194M megállójába helyezték át.

- A 7E autóbusz ma 20 óráig mindkét irányban megáll a Reiner Frigyes parknál és a Stefánia útnál.

- Az M1-es metró ma 19:30-ig nem áll meg a Bajza utcánál és a Hősök terénél.

Sűrűbben közlekedik szeptember 5-én, vasárnap:

- 16 óráig, valamint 18 és 20 óra között az M1-es, az M2-es és az M4-es metró, az 1-es és az 1M villamos;

- 15 óráig, illetve 18 és 20 óra között az M3-as és az M3A autóbusz;

- 20 óráig között a 4-es és a 6-os villamos;

- 16 óráig, valamint 17:30 és 20 óra között a 7E autóbusz.

Forrás: facebook.com/BKK Info

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.