A borsonline.hu szerint a fiatal szlovák fiú egy legénybúcsú miatt érkezett Magyarországra. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus most felajánlotta segítségét a családnak.

Legénybúcsút ünnepelt a fiatal, akit a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus busza halálra gázoltFotó: MTI/Mihádák Zoltán

Szombat éjjel a budapesti Andrássy útnál, az Opera előtt történt a tragédia: egy fiatal, Szlovákiából érkező férfitársaság egyik tagja elrohant a barátai mellől, és a tilos jelzés ellenére átrohant a négysávos Andrássy úton. Az időpontban éppen arra autózott a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyik, szabályosan haladó mikrobusza, aminek a sofőrje – bár megpróbálta elrántani a kocsit, ahogy észlelte a férfit – nem tudta elkerülni a balesetet, és elgázolta a fiatalt. A borsonline.hu értesülései szerint a sofőr azonnal a segítségére sietett és értesítették a mentőket is, akik rövid időn belül a helyszínre értek, de a férfit már nem lehetett megmenteni.

A borsonline.hu most azt írja, a 30 éves férfi és a barátai egy legénybúcsúra érkeztek hazánkba, és éppen bulizni voltak, amikor a tragédia történt. A kongresszus szervezőit sokkolták a történtek, szóvivőjük, Zsuffa Tünde még másnap is megrendült hangon beszélt az esetről:

Nagyon nehéz erről hivatalosan is beszélni, hiszen anyaként is átérzem a helyzetet. Bele sem merek gondolni, mi érezhetnek a szülei, milyen nagy fájdalmat élhetnek át. (...) Mindenki nagyon meg van rendülve, amikor reggel összejöttünk, nem csak a kongresszus rendezéséért, hanem a férfiért és a családjáért is imádkoztunk.

Emellett arról is beszélt, hogy szeretnék felvenni a kapcsolatot az áldozat családjával. 

Szándékunkban áll, hogy megtudjuk, ki volt volt a férfi és felvegyük a kapcsolatot a családdal, ahogyan az is szándékunkban áll, hogy felajánljuk a segítségünket a temetés körüli ügyintézésben, akár anyagi értelemben.

Forrás: borsonline.hu
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
"a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyik, szabályosan haladó mikrobusza,.."

A pofám leszakad, hogy rohadnátok meg szabályosan, hát mitől repült 40 métert a nyomorult ha nem 140-nel ment a busz a gyalogátkelőn kereszbe kasba? Vagy már mindenütt piros lámpa van az andrásin?

Eztán mindenki szabályosan megy 140-nel és csak azt baszogatják a rendőrök akik 60-80-al mennek a városban, he?
Emmersson71
@Peller Anikó: Bors: "aki közel 20 métert repült"

Egy bulvárlapnál ez lehet 15 méter is.
Az Andrássyn 60-70 km/h az àtlag. A mikrobusznak zöldje volt.

Nem kell berúgni, mint az állat!
Pirosnál várni kell a zöldre!
Nem bonyolult ez...
fűre lépni szabad
Láttam az animációt a balesetről. Erős kétségeim támadtak...
almalibre
Szokásos rosszindulatú címmegfogalmazás:
“Legénybúcsút ünnepelt a fiatal, akit a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus busza halálra gázolt”, ami azt sugalja, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus busza tömegbe hajtott, vagy valami ilyesmi. Ugyan a cikk tisztázza a dolgot, de mint tudjuk, a többség nem olvassa el cikket, így csak az marad meg hogy a Eucharisztikus Kongresszus résztvevői lényégeben terroristák, ami akkor sem lenne igaz, ha busz tényleg a tömegbe hajtott volna, hisz a busz sofőrje nyilván nem résztvevője a kongresszusnak, csak egy szolgáltatást végez.
A “szabad és független”, sajtó valami miatt kötelezettséget érez, valami rosszat közvetíteni a Eucharisztikus Kongresszusról, ha nem így lenne a cím így szólna: Egy legénybúcsú bódult résztvevője busz elé rohant, nem élte túl…
Peller Anikó
@Emmersson71: Ok, 15 métert repült és 15 métert csúszott mert beszart és síkos volt a nagrágja.

És tudod mennyit repül egy gyalogos akit 70-el elüt egy autó? 3-5 métert és csúszik még kettőt.

youtu.be/wPDAVKNinR4?t=600

@fűre lépni szabad: hol láttad?
Clavigo
20 métert repült,,20 métert csúszott a srác... -írták valahol... Mi lett volna a ha kisbusz kicsit még gyorsabban is megy,,mint a szabályos ?? ( irónia )..
Peller Anikó
@Clavigo: Talán megkülönböz tetőjelzése volt és ezért haladhatott sza bájosan 140-el, hogy a bigottak lene késsék a misét. De az is lehet valmelyiknek kakálni kellett és ezért siettek.

Mindenesetre a kisbusz nem bűnös.

Csak a sofőr.
Emmersson71
@Clavigo: futott..lendületben volt - összeadódott a két sebesség :)
namihami
""Szándékunkban áll, hogy ... felajánljuk a segítségünket ...""
Egyszerű, a Főnök is fel tudott támadni harmadnapra. Akkor csak azt kell lemásolni.,
fűre lépni szabad
@Peller Anikó: ma, 11:24

Nem tudom, mert össze-visszakapcsolgatás közben akadtam rá.
Az volt a lényege, hogy a fiatalember nem lelépett a kisbusz elé, hanem a másik oldalról ment át. Az egy széles útszakasz, így a sofőrnek érzékelnie kellett, hogy valaki figyelmetlenül, folyamatosan halad keresztben az úton.
Azt tudni illik, hogy akkor sem megyünk neki egy másik autónak, vagy nem ütünk el egy embert, mert az szabálytalanul, esetleg a piroson halad át!
A gyorshajtás a legvalószínűbb, de a menet közbeni mobilozás és az ittas vezetés is befigyel a lehetőségek között - vagy mindhárom egyszerre.
surdilloFUJT
@fűre lépni szabad: hm.!azért jól vagy???ot voltál,??? láttad???HA NEM AKKOR POFA BE!!!
nezelodo
Az az érzésem, és a több évtizedes balesetmentes vezetési gyakorlatom is azt súgja, hogy nem biztos, hogy ötvennel ment a kisbusz, és szerencsétlen srácot sem a vallási buzgalom hajtotta, hanem az esetleg elfogyasztott pia. Ettől függetlenül nagyon sajnálom szegényt.
Lendkerék
Ki megy ötvennel az Andrássyn? Éjszaka? Még nappal sem, csak a dugó van. A sofőrt biztosan kimossák (függetlenül attól, hogy az elütött srác ittas volt-e vagy nem, piros ellenére ment át, vagy sem), senki nem fog igazságügyi szakértői ütközésszimulációt kérni, mert a szoknyás férfiak nemzetközi dzsemboriján nem eshet folt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.