A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetést kért a 23 éves kunmadarasi férfira gondatlanságból elkövetett emberölés miatt. 

Eldurvult a családi veszekedés, meghalt a 10 hónapos csecsemő
Fotó: illusztráció, MTI/Varga György

A férfi összeveszett majd összeverekedett az akkori barátnőjével. Eközben a fiatal nő a 10 hónapos kislányát a kezében tartotta. A férfi azért, hogy ütései ne a gyermeket, hanem annak anyját érjék, a kiskorút kikapta a nő kezéből és az ágyra dobta. A főügyészség tájékoztatása szerint a férfi a figyelmetlensége miatt elvétette a dobást, ezért a csecsemő az ágyra esés közben fejével a falnak csapódott. Ezt követően a verekedők tovább bántalmazták egymást, mire a férfi maga elé emelte a babát, hogy a nő ne tudja megütni – írja a 24.hu. Ezzel a verekedés abbamaradt.

A gyermek viszont másnapra rosszul lett, és a szakszerű orvosi ellátás ellenére koponyasérülése folytán néhány napon belül meghalt.

A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, ami miatt 1 év 10 hónap fogházra ítélték, gondatlanságból elkövetett emberölés miatt. Az elsőfokú ítélet nem emelkedett jogerőre, mert a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a kiszabott szabadságvesztés súlyosítása, míg a vádlott és védője annak enyhítése illetve próbaidőre történő felfüggesztése érdekében fellebbezett.

Forrás: 24.hu
Fotó: illusztráció, MTI/Varga György

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Málna
Csak akkor lennék elégedett, ha nem lehetne több gyerekük. Egyiküknek sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.