A hittanoktatási támogatások emelésére idén két különböző rovatban 1,7 milliárd forint jut, a jövő évtől pedig évente 5 milliárd forint. A költségvetési átcsoportosítást a hétfő este megjelent határozat azzal indokolja, hogy a kormány „elismeri az egyházi személyeknek a társadalomban és különösen a hittanoktatásban végzett, a magyar nemzet lelki épülését és megmaradását szolgáló, valamint társadalmi szempontból is kiemelkedő munkáját.”

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro
hogy a kormány „elismeri az egyházi személyeknek a társadalomban és különösen a hittanoktatásban végzett, a magyar nemzet lelki épülését és megmaradását szolgáló, valamint társadalmi szempontból is kiemelkedő munkáját.”
Ilyeneket valami nagyon stabil bunkerben kell papírra vetni mert egy normál mennyezet alatt életveszélyes.
Jut eszembe pedofil papok feltárása hol tart a nemzet lelki épülése szempontjából? Lengyeleknél egész jól halad.
lampa laz
Egy újabb ok amiért az ellenzékre kell szavazni, mert ez az erőszakos keresztény fanatizmus lassan olyanná alakul nálunk mint az iszlám.
RonaGyuri
Ad „az egyházi személyek társadalmi szempontból is kiemelkedő munkája ”

idén 3,2 milliárd, a jövő évtől évente 9,6 milliárd forintról kell gondoskodnia a pénzügyminiszternek egyházi személyek” jövedelempótlékának emelésére

Ártunk és qurmányunk egyik legújabb rendelete újabb költségvetési átcsoportosítást tartalmaz, mely szerint a hittanoktatási támogatások emelésére idén két különböző rovatban 1,7 milliárd forint jut, a jövő évtől pedig évente 5 milliárd forint. Az indoklás szerint „az egyházi személyeknek a társadalomban és különösen a hittanoktatásban végzett, a magyar nemzet lelki épülését és megmaradását szolgáló, valamint társadalmi szempontból is kiemelkedő munkáját”.
Nos a magyar nemzet lelki épülés sem semmi főleg, ha figyelembe vesszük ártunk és qurmányunk ebbéli ádáz tevékenységét. Azonban ez a „társadalmi szempontból is kiemelkedő munka” az igazi pikantéria. S nem csak azért mert egyházak támogatása a közelgő választásokban sokat hozhat, de külön pikantériát ad a közelmúltban indított homofób kampány fényében az, hogy lényegében ez is az igencsak elterjedt papi pedofília támogatása! =))
Clavigo
@Shikari: Ne aggódj..!! Nincs veszélyben a krumpli-adagod.
Clavigo
@Shikari: Úgy értettem,,,a "költségvetésből " jutni fog még így is a krumpliadagod szponzorálására...Tehát nincs veszélyben a megélhetésed..Te tényleg ennyire gyagyás vagy Bugsy ? ( bunkó vagy )
silber13
@Peller Anikó: Hagyd a fenébe ezt az elmebeteg semmihez sem értő lumpen emlmet!!!
zzzt
Clavigo
@Shikari: Vagy azért,,mert funkcionális analfabéta vagy,,Tökömbojtja.
csipetke
Így mutatja orbán,hogy mekkora keresztény?Az igazi keresztény nem csal,nem lop,nem hazudik. Ezek közül a kormány mindet profi szinten műveli.Lopnak,csalnak,hazudnak. Álkeresztények gyülekezete.Még sehol nem magyarázta el orbán,hogy miért dörgölőzik farokcsóválva Kínához? Ők aztán keményen üldözik a keresztényeket. Vagy orbánnak még ez is belefér?
Mindenfelé ömleszti orbán a milliárdokat, a külhoni egyházaknak,az itthoniaknak,és költenek mindenféle felesleges dologra.
Az egészségügyi szakdolgozók béremelése majd valamikor jövőre lesz. Nem kéne őket anyagilag ösztönözni,hogy ne hagyják el az eü-t?Öntik a pénzt mindenfelé, de akik segíthetnének rajtunk,azokat valamiért pont lesz@rják. Az eü-ből most sokan mentek el újra, ne adj'isten,hogy az ember kórházba kerüljön. Az ember azt gondolja,hogy orbán ezt szándékosan csinálja, kicsit megritkítja a jónépet, pedig egyre csak fogyunk.
kissé felnőttem
a gyerekeit keresztelőt meg a sárba tiporja és tiportatja?? akkor ??
Iványi Gábor,-t akkor keresztény orbán ? mitől ?kitől ? papiron csak ja képmutatásból
Nessy
Mert megérdemlik! Jön a választás, legyen kedvük a fidesz nagyságáról prédikálni az Oltáriszentség színe előtt!
Isten gyarló szolgái ma már Júdás pénzért Orbán nem is olyan gyarló szolgáivá váltak!
Aki Én
Egyáltalán mi az, hogy ,,hitoktatás"?
Hite vagy van valakinek, vagy nincs? Azt a részt értem, hogy az orbánban való hitet oktatni kell, mert olyan magától biztos nincs normális emberben.
Azt végképp nem értem, miért különb bárkinél az az ember, aki olyanban hisz, amit még soha senki nem bizonyított.
Azt sem értem, miért lenne különb az, aki abban hisz, hogy a bűne semmis, ha meggyónja, megbánja, hisz valamiben, amit még soha senki nem bizonyított.
Valami olyan ellentmondás van az egészben, hogy abban hinni sokkal inkább tűnik ostobaságnak.
Mondjuk azt is tudom, hogy mindez qrvára független ettől a lopástól.
kereső
@Aki Én: Hitoktatás, leánykori nevén vallásoktatás- a "hit"/Istenhit és a vallás nem egy és ugyanaz. Ha jól rémlik, akkor az iskolában kötelezően van hitoktatás tanrenden belül. Akkor mire is a külön pénz a "hittanoktatásra"?
Aki Én
@kereső: Ez a szekta egyben tartásának ára.
kereső
@Aki Én: Miközben a magukat római katolikusnak vallók közül 14% az, aki rendszeresen gyakorolja vallását, azaz 1 millió ember.
kereső
A NAV honlapján található adat szerint, tavaly 633 ezer fő ajánlottta fel adója 1%-át a katolikus egyház javára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.