Nappal 27 fok is lehet, éjjel viszont a völgyekben, hidegre hajlamos helyeken 4 fok alá csökkenhet a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden a fátyol- és gomolyfelhők mellett továbbra is sok napsütés, száraz idő várható. Mérsékelt marad a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható. Késő estére 9 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Marad a nyárias idő, éjjel viszont durván hideg lehet

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Kedd éjjel túlnyomóan derült, száraz idő várható. Néhol pára-, ködfoltok képződhetnek. Mérsékelt marad a légmozgás. A késő esti 9, 17 fokról hajnalra 4 és 13 fok közé csökken a hőmérséklet. A völgyekben, hidegre hajlamos helyeken akár ennél is hidegebb lehet.

Szerdán derült vagy túlnyomóan napos idő várható. Csapadék nem lesz. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között alakul.

Kis érdekesség: a meteorológiai szolgálat hétfőn délelőtt tette közzé Facebook-oldalán, hogy az aznapi minimum-hőmérsékleti rekord megdőlt, ugyanis aznap hajnalban Szikszó Vízműnél 1,2 °C-ot mért a mérőműszerük. Azt is hozzátették a bejegyzésben, hogy a műszereik 2 méter magasságban vannak elhelyezve, így a felszín közelében ennél hidegebb volt.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.