A Publicus felmérése szerint még a fideszes szavazók közel fele is egyetért Budapesten a főpolgármester "dugófelszámolási" terveivel, hiába kárognak a kormánypárti megmondóemberek másról. Abban már jobban megoszlik a lakosság véleménye, hogy ezek az intézkedések valóban javítanak-e a fővárosi helyzeten. Az atlétikai vébé esetleges vétója is megosztó téma.

A Népszava ismertette a Publicus Intézet által készített friss felmérésnek eredményét. Eszerint hiába emlegetik Budapesten a fideszes megmondóemberek, önkormányzati képviselők és más politikusok, hogy a Karácsony Gergely-kabinet által bejelentett "dugófelszámolási" program romba dönti a fővárost, még a fideszes szavazók közel fele is egyetért a programpontokkal (felújítások felgyorsítása, közlekedési lámpák átprogramozása, a közösségi közlekedés ingyenessé tétele a 14 éven aluliak számára).

Még a fideszesek közel fele is támogatja Karácsonyék "dugófelszámolási" programját

Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

A felmérés szerint a programot a leglekesebben az MSZP-s és Momentum-szavazók támogatják (92 és 90 százalék), a Jobbik szavazóinak 79, a Demokratikus Koalíció-voksolók 83 százaléka áll a program mellett.

A cikk szerint az már viszont jobban megosztja a válaszadókat, hogy ezek az intézkedések javítanak-e a budapesti közlekedés helyzetén. A fideszesek 23 százaléka, a momentumosok 72, az MSZP-sek 84 százaléka bízik ebben, a válaszadók negyede viszont azt mondta, hogy ezt nem tudják megítélni.

Az atlétikai vébé fővárosi vétó-szándékára is rákérdezett a Publicus a felmérésben, a megkérdezettek 73 százaléka hallott a tervről, a kormánypártiak 68, az ellenzéki összefogás szavazóinak 86 százaléka. A Budapesten élők 93 százaléka hallott a tervről, míg a megyeszékhelyen és községekben élőknek csak a 66 százaléka halott a kormány és a fővárosi önkormányzat vezetése közti konfliktusról.

A válaszadók 42 százaléka egyetért a vétó szándékával, ha a kormány nem építi meg a Diákvárost, 45 százalék viszont nem ért egyet ezzel. Az igenek között a "határozott igen" 33 száalékon áll, míg a nemeknél a bizonytalan "inkább nem" válaszopciót 39 százalék választotta. A vétőt leginkább az ellenzéki érzelműek támogatták jobban, az MSZP, a Momentum és a DK szavazóinak 76-85-88 százaléka. A Fidesz hívei közül viszont csak minden tizedik ért egyet ezzel a szándékkal.

Forrás: nepszava.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Kevesebben elleneznének bármilyen vb-t, programot..., ha azt nem a korrupt fidesz intézné.
Mondjon valaki csak egyetlen dolgot, ami nem lett minimum duplája a végére, amit ezek a hazaáruló tolvajok intéztek.
Dugó pedig mindig is volt Bp-en. Az igaz, hogy a belvárosi kerékpárutaknál ebben a formában nagyobb faszságot elképzelni nem tudok.
ómió
És újabb biciklisávok is lesznek? Már csak a "haladás" okán is?
Aki Én
@KisTehen: Tudtál mondani egyet a több ezerrel szemben. Az sem úgy van, ahogy hazudod. Olyan tájékozatlanok és aljasak vagytok, hogy az már bűn.
Nessy
@KisTehen: Áruld már el, ha esetleg az elmúlt pár évre vissza tudsz emlékezni, mennyivel is épültek/ épülnek drágábban az egyébként is, finoman szólva, túlárazott állami beruházások, lakások, hivatkozva az emelkedő anyagárakra és bérekre? Mennyivel kerül többe egy felújítás? Tényleg, az M0-s hídról mi a vélemény? Ja, az a dugó, évek óta, nem dugó!
ómió
@KisTehen: Igen! És az áruszállítók is, a kamionosok is cepeljék a hátukon az árut!
Aki Én
@KisTehen: ...tovább igazolod tudatlanságod, kettős mércéd.
Az pedig szerencsére nem derül ki, hogy a fideszes felújítás valójában mibe került volna nekünk.
Belegondolni is rossz, ha figyelembe vesszük az elmúlt 10 év tényadatait.
Az miért van, hogy abszolút figyelmen kívül hagyjátok a valóságot?
És ez sem Karácsonyról szól, meg a kirabolt, ellehetetlenített Budapestről, hanem a hazaáruló gazdátokról.
Nagy szerencséje van veletek...
ómió
@KisTehen: Az "efftársi csúcs" (a Dugógeri-féle) tuti az lesz, hogy jön a pék a bolthoz biciklivel, a hátán egy tonna pékárut hoz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.