2024-ben járt volna le a koncesszió, ezt hosszabbította meg tendereztetés nélkül, szinte titokban 35 évvel a Rogán Antal felügyelete alá tartozó Nemzeti Koncessziós Iroda.

A Telex cikke szerint csak egy olvasói levélből értesültek először arról, hogy a fővárosi öt kaszinót üzemeltető LVC Diamond Játékkaszinó Üzemeltető Kft. koncessziós jogát 35 évvel meghosszabbította a Rogán Antal miniszter alá tartozó Nemzeti Koncessziós Iroda (NKI). (A Szerencsejáték Felügyelet oldalán is szerepelnek az új engedélyek.)

Pályázat nélkül: 2056-ig öt fővárosi kaszinót vihet a Fideszhez közeli vállalkozók érdekeltségében álló cég

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A koncesszió 2024-ben járt volna le, ám egy törvénymódosítás lehetőségével élve (amit magának adott az állam) 2056. március 31-ig hosszabbították meg azt. Az NKI alá tartozik az autópálya-üzemeltetés és a hulladékgazdálkodás koncessziója is.

A cikk szerint az LVC Diamond Játékkaszinó Üzemeltető Kft.-hez tartozik az Atlantis, az Atrium Eurocenter, a Corvin Sétány, a Sofitel és a Tropicana kaszinó, ezek a Telex információi szerint nagyjából évi 10 milliárd forintos nyereséget termelnek. 

Az LVC-céget egykor Andy Vajna filmügyi kormánybiztos birtokolta, de mára már Garancsi Istvánnál (a Fehérvár FC és a MArket Építő Zrt. egyik tulajdonosa) van a cég 60 százalékos tulajdonrésze. A fennmaradó 40 százalékot Szalay-Bobrovniczky Kristóf (a kormányszóvivő Szentkirályi Alexandra férje) végső tulajdonában van.

A Telex cikke szerint jogilag tiszta ügyletről van szó a koncesszió meghosszabbításával, ugyanis a 2021-es költségvetést megalapozó törvényben már kiemelt nemzetgazdasági érdeknek nyilváníthatóvá tették a kszinók üzemeltetését, valamint lehetőséget adtak arra, hogy a szerencsejáték-szervezés állami felügyeletéért felelős miniszter a meglévő szerződés felének lejárta után újraoszthassa a koncessziót. Az LCV Diamond 2015-ben nyerte el a koncesszióit, ezek 2024 végén jártak volna le – vagyis így estek bele abba a kategóriába, amelyeknél már újra lehet kötni a szerződést.

A cikk szerint azért nem lehetett erről a széles nyilvánosságban hallani, mert a törvény egyik passzusa szerint „a megbízható szerencsejáték-szervezővel nyilvános pályázat kiírása nélkül is megköthető a szerződés”, az ilyen szereplők pedig ajánlattételi eljárás keretében jelentkezhetnek újfent a koncesszióért.

Forrás: telex.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
@Clavigo: Ki gondolta 25 éve a kis ártatlan szőke falusi parasztgyerek aki szemüveges szipogó gyerek lesz MO egyik legnagyobb gazembere.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@ómió: Volt már olyan, hogy valamit első hallásra megértettél?
Vagy még mindig a Hófehérke és hét törpén jár az agyad?
sgl
@Pálinkás Pál: Szavazni el kell menni!!!
Bárkire, csak ne a fideszre.
Ha nem mész az is olyaan mintha a fideszre szavaznál!
Ha meg véletlenül Karácsony nyerne előválasztást, akkor nagyot kell köpni a homokba, odabaszni egy vödör szart és és elmenni a területi körzetbe szavazni az ellenzéki jelöltre és a nemtom milyen pártra, mert még nem tudjuk lesz-é egy összefogó párt, vagy két 3-as csoprt vagy mittomén mi.
Karácsony a választáson csak listán lesz, mert miniszterelnököt a parlament választ, nem mi.
namihami
És, mint mindig, megint minden jogszerű. Olyan fidesz-módra, de jogszerű.
És 2 millió birka még tapsol is. Annak ellenére, hogy a nembefolyó pénzt az ő zsebükből is szedik az "igazmagyarok""!
ómió
@Aki Én: Látom, nálad még nem volt olyan! Sőt! Neked még sokadikra se sikerül!
Havanagi
Látod g&ci, ezért nem kapod meg Brüsszeltől a pénzt-ők is látják mit művelsz-,mert ugyan az utolsókat rugod,de még mindig tömöd a maffiatagokat,sőt előre 35 évre!
TJimmy
@sgl: tévedsz! 1990-ben még/már gimnáziumi alapszervezeti KISZ titkár volt (forrás: Wikipédia) :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.