Egy friss felmérés rámutatott, hogy Baranya megye 1-es körzetében az ellenzéki előválasztáson induló két jelölt – a PM-es Mellár Tamás és a momentumos Nemes Balázs – hasonló esélyekkel rendelkezik.

Szoros verseny a pécsi előválasztáson: Mellár Tamás és Nemes Balázs fej fej mellett állnak
Fotó: Mellár Tamás/Facebook

Csak két jelölt áll rajthoz az ellenzéki előválasztáson a pécsi központú Baranya megye 1-es egyéni választókerületben, viszont az Iránytű Intézet friss közvélemény-kutatása szerint kettejük közül nehezen tudnak választani az ellenzéki szavazók – írja a hvg.hu.

A reprezentatív telefonos kutatás augusztus 30. és szeptember 2. között, 1000 fős mintán készült, és rámutatott, hogy

a megkérdezettek 49,2 százaléka „kormányváltást akar”.

Ami az indulókat illeti: az előválasztáson biztos résztvevők egyaránt 37-37 százaléka szavazna a jelenlegi ellenzéki országgyűlési képviselő Mellár Tamásra, illetve a momentumos Nemes Balázsra.

A közgazdász, egykori KSH-elnök, a Párbeszéd országgyűlési képviselője Mellár Tamás az MSZP, a Párbeszéd, a Jobbik és az LMP által támogatott jelölt, míg a Momentum-alapító, volt pártszóvivő Nemes Balázst saját pártja mellett a Demokratikus Koalíció (DK) is támogatja.

Az Iránytű Intézet azt is felmérte, hogy a Fidesz jelöltjével, Őri Lászlóval szemben mennyien szavaznának Mellárra, illetve Nemesre, ha egyikük lenne végül az ellenzék közös jelöltje a jövő tavaszi választáson.

A válaszokból kiderül, hogy Nemesnek nagyobb esélye lenne legyőzni Őrit,

ha Nemes lenne a közös ellenzéki jelölt, akkor 44 százalékot kapna, szemben a fideszes jelölt 41 százalékával, míg Mellár 42 százalékot érne el a 44 százalékot kapó fideszes jelölttel szemben.

Forrás: hvg.hu
Fotó: Mellár Tamás/Facebook

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

NKF
Nagyon tetszik! 1-1%-os pártocskák akarnak hatalmat?Milyen alapon?Húzzanak a csába!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.