A vadász 2018 őszén egy vadászaton megsebesítette a társát.

Ezt a büntetést kapta a vadász, aki meglőtte a vadásztársát

Fotó: Pixabay

Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt a vádlottat 192 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte – írta meg a 444.hu.

A férfi 2016 óta egy borsodi vadásztársaság sportvadász tagja volt. 2018 novemberében sportvadászaton vett részt, ami előtt balesetvédelmi oktatásban vett részt. A vadászat során a vádlott és a hajtóként résztvevő sértett egy dombon haladtak, amikor a vádlott – megszegve a vadászati és a balesetvédelmi szabályokat – a sörétes puskával a domb lejtős irányába, a magas fűvel és bokrokkal benőtt terület felé lőtt, ami eltalálta a sértettet.

A sértett bal karjába, bal és jobb lábába sörétlövedékek fúródtak, mely miatt nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A bíróság a büntetés kiszabása körében enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott beismerte a cselekmény elkövetését és tettét megbánta, valamint a sértetti megbocsátást.

Forrás: 444.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
menjetek csak aztán lassan elfogytok sok értelmetlen unatkozó akár a semlyén rénszarvas vad ász?fegyverhasználati szabályok ? NEM látható célra csupán zörgés irányában LŐNI TILOS vagy csak haver gyere felelősség ennyi?
vacsi
Miért megy minden hülye vadászni?...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.