A Demokratikus Koalíció kezdeményezi, hogy állítsanak fel egy kormányzati vizsgálóbizottságot, amelynek az lenne a feladata, hogy feltárja a katolikus egyházon belüli, kiskorúakat érintő szexuális visszaéléseket – jelentette be a DK frakcióvezető-helyettese. Vadai Ágnes nem mulasztott el párhuzamot vonni a Magyar Katolikus Egyház és az Orbán-kormány között.

Forrás: magyarnemzet.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Nem tom' mit mond az Írás a pedofil papokról de hogy nem a vallás része az biztos. Ergó nem lehet vallásellenes kirohanás.
Lengyelek ' vallásellenesen ' hol is tartanak ez ügyben ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
A tutyimutyi ellenzék és a firkászok nem merték a propaganda megtette

Magyar Nemzet: „Újabb vallásellenes kirohanás a DK-tól”

Mint ismert ártunk és qurmányunk heterofob és rasszista kampányba, sőt törvénykezésbe fogott pedofil-ellenes címkével. Sem az ellenzék sem a nem orbán-fun sajtó nem igazán merte észrevenni, hogy közben a valódi pedofil vadálatokat rejtegető és mentegető egyházak támogatása egyre vadabbul folyik.
Na jó egy kivétellel Vadai Ágnes, aki azt kezdeményezte, hogy állítsanak fel egy kormányzati vizsgálóbizottságot, amelynek az lenne a feladata, hogy feltárja a katolikus egyházon belüli, kiskorúakat érintő szexuális visszaéléseket.
Persze a Párt központi napilapja nem hagyhatta szó nélkül ezt a példátlan atrocitás a Párt és legfőbb támaszával szemben.
Arra „vetemedett”, hogy „nem mulasztott el párhuzamot vonni a Magyar Katolikus Egyház és az Orbán-kormány között.”. Sőt kijelentette: „Nemcsak egyéni bűnökről van szó, hanem a rendszer hibájáról is, mert az Orbán-kormánnyal összefonódó Magyar Katolikus Egyház nem tartotta fontosnak kivizsgálni az egyházi személyek által elkövetett szexuális erőszak problémakörét”!
DR PRÉDlKÁTOR
És a vadainak milyen gondolatai voltak, amikor hozzáment a bőven apja korabeli férjéhez, akitől már elvált???
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 05:52
Aztán pedig hozzák nyilvánosságra mennyi a pedofil rabbi.és mennyi a pedofil katolikus pap.
Érdekes arány lenne.
Néro
Nem tom' mit mond az Írás a pedofil papokról de hogy nem a vallás része az biztos. Ergó nem lehet vallásellenes kirohanás.
Lengyelek ' vallásellenesen ' hol is tartanak ez ügyben ?
nezelodo
Érdemes vallásellenesnek titulálni a kezdeményezést, másutt a világban éppen a vallás megmentése érdekében kezdtek leszámolást az egyházon belül is az eddig szemérmesen elhallgatott jelenséggel. Vagy azt hiszik a politikusok, csak köztük van másság, és pedofília, a velük egyre szorosabb kapcsolatot építő, és a hatalom felé araszoló egyházakban nincs?
Persze ha ezt firtatja a közvélemény, még mindig jobb, mintha a Pegazus mocskait kurkásznák, pedig előbb utóbb el kell számolniuk ezzel is, az ügynöklisták nyilvánosságra hozásával együtt.
Macskaszem
@Shikari: Mondjál már legalább egyetlen pédát amikor rabbi pedofilkodott. Ilyen alapon mindenkit fel lehetne sorolni. Favágókat, kőműveseket, fideszeseket stb.
Emmersson71
"állítsanak fel egy kormányzati vizsgálóbizottságot, amelynek az lenne a feladata, hogy feltárja a katolikus egyházon belüli, kiskorúakat érintő szexuális visszaéléseket"

Pedeoflíiát (papokat is) támogató-elnéző Fidesz!
Emmersson71
@Shikari: Nem tartja vissza a kormányt senki! Legfeljebb Köves Slomo NER-társ cimborái...
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 06:54
Ja,10.000:1 a katolikus papok javára.
Mivel ezt értelmifogyatékosságod okán nem biztos hogy érted,azt jelenti 10.000(tízezer) katolikus pedofil papra jutna esetleg 1(egy)pedofil rabbi.
Aki Én
@Shikari: Természetes, hogy a te beteg fejedben fogalmazódik meg az, hogy az egyik beteg férget hasonlítod a másikhoz. És mindezt ,,védőbeszédként".
Aztán nézel bután, mikor mindenki közli, hogy ostoba vagy.
Igen, minden gyerekbántalmazót, pedofilt, hazaárulót mint te, élve kell elásni!!!
lusta
@Néro: A lengyeleké sehol. Ellenben a lengyel pedofil ügyeket főleg a Vatikán tárja fel. Ferenc pápa nem a szeme fényük az biztos. Wojtyła olyan szépen megengedett nekik mindent, ha kellett el is kente. Na ezek az idők elmúltak és erről a legtöbbet az írek tudnának mesélni, ahol a pedofil ügyek miatt az írek nagy vallásossága látványosan visszaesett.
nemkati
@Shikari: Csak egy icipicit gondolkozzál. Az igaz, hogy pedofil bármilyen embercsoportban előfordulhat, na de egy olyan vallási közösség képviselői között, ahol deklaráltan tiltott a nemi élet, pláne a házasság, nagyobb a késztetés az ilyen és más deviancia vagy csak a szokásostól eltérő szexuális viselkedésre.
Az épeszűek, mint pl. Vadai Ágnes, ezért nem a zsidó papokat szeretné elsősorban vizsgálni, hanem a katolikusokat, ahol már évszázadok, ha nem évezredek óta dívik ez a hívek előtt érthetően titkolt, és nagyon gyakran mentegetett szokás.

Ha már itt tartunk, kitérnék a katolikus papok homoszexualitására is, ha már a kormányod olyan ügyesen összemosta a pedofíliával. Ugye a homofóbok szinte rettegnek attól, hogy a propangandának hazudott szexuális felvilágosítás homoszexuálissá nevelheti azokat a gyerekeinket is, akiknek ehhez alapból nics affinitása. Akkor hogy is műxik ez a katolikus papoknál, szerzeteseknél, apácáknál, stb., vagy akár egy börtönben? Na ezt gondold át.
Csizmás Kond
Ez így marhaság, olyan vadai féle libaság...A pedofíliát minden körülmények között büntetik ha az nyilvánosságra kerül, de így, hogy a papok pedofilok meg stb nincs ahogy nyomozási eljárást indítsanak. Jelentse fel őt hány pap erőszakolta meg és akkor kérhet nyomozást.
Nessy
@Csizmás Kond: Nem is olyan régen volt, amikor valaki feljelentett egy papot. Az egyházi vezetők meg sem hallgatták, a világi illetékesek meg nem vizsgálhatják az egyházi ügyeket. Erről törvény van, Isten legnagyobb dicsőségére!
karma1
@DR PRÉDlKÁTOR: 06.30_Te nagyon furcsa! Hogy a gyaszba jon ehhez a cikkhez a Vadai hazassaga? Az egy torvenyes hazassag volt - ha felbomlott, - felbomlott, nem ez az elso hazassag es nem is az utolso, ami felbomlik! ES??? Kozod hozza?Senki nem rontott meg senkit a kapcsolatukban - ennyi volt es kesz. Es egyaltalan nem biztos, hogy Vadai akarta felbontani - ilyen haloszobai titkokat a vilagon senki sem fog megtudni soha.
Csizmás Kond
@Nessy: Ez az a változat amit az újságok írtak...a valóságról mennyit tudsz ?
Nessy
@Csizmás Kond: Erről csak ennyit. De ez a probléma nem mai keletű. Sok - sok éve "működik". Amit viszont anno elszenvedő alany betegtől tud az ember, az nem publikus.
Csizmás Kond
@Nessy: Kezdetektől fogva léteznek devians emberek, minden kategóriában és minden pozícióban. Van ahol nyilvánosabban intézkednek van ahol inkább csendben de a bűnözőt mindig megbüntetik valamiféleképpen legyen az pap vagy milliomos vagy akárki, csak egyes eseteket van akik felhasználnak a saját érdekeihez bár sem közük sem semmi hozzá de ezzel variálnak mert ahogy bűnöző van úgy hülye is és azoknak a megnyerésére bármi jó.
nemkati
@Csizmás Kond: Ahogy @Nessy: írta, nem sok értelme van a feljelentésnek, de amikor odáig jut egy pap ügye hogy valaki feljelentést tehet, az már régen késő. Pontosan az lenne az értelme a Vadai által javasolt vizsgálatnak, hogy felderítsék azokat a bűnöket, amik nem kerültek nyilvánosságra, és megelőzzék, megakadályozzák a további elkövetéseket. Aki ezt nem akarja, az egyértelműen a papi pedofília védelmében ellenzi. Te miért nem szeretnél egy ilyen vizsgálatot?
Havanagi
Vallások,szekták,politika.
Mióta megnéztem ezt a videot:

www.youtube.com/watch?v=GXHCG-asypY&t=253s

Képmutató,szenteskedő,politizáló,hatalommániás Erdő Péterrel az élen számomra a katólikus egyház NULLA!!!
namihami
Ebben a javaslatban mi a ""vallásellenesség""?
Az, hogy elvesszük a papok egyik, kedvenc játékát? Nem engedjük kozzájuk a kisdedeket? Mert ha igen, akkor se vallásellenesség, csupán papságellenességnek lehet nevezni. És, ha jól tudom, papíron (de csak ott) a pedofília éppen a Fidesz egyik célja.
Csizmás Kond
@nemkati: Miaz, hogy pap ügye...más ha erőszakol ha pedofil az elfogadtatóbb ?...Ha feljelented a törvény mindenkit egyformán kezel. És ami nem kerül nyilvánosságra azt szerinted na meg Vadai szerint ki kéne vagy fogja feljelenteni ?...:)
Valami azért nem kerül nyilvánosságra mert azt titkolni akarja úgy a bűnös mint az áldozat...és nem mondtam hogy nem kéne vizsgálni csak megkérdeztem mit ha nincs feljelentés...mert így azt is lehetne kérni egy kampántizén hogy vizsgálják ki aki nemkati az miért nem Kati...
Az ilyen süketségekre mondják, hogy bolond lukból bolond szél fúj...
namihami
@DR PRÉDlKÁTOR: 06.30: Csak megkérdezném, hogy a Télapó és ""öregecskedő"" felesége azért rendben volt, ugye? Mert az a Vajnagyarek és Timianyó között köttetett.
nemkati
@namihami: Ahol egy lapon lehet említeni a pedofíliát és a homoszexualitást, az éppen a katolikus papság.

Azonkívül nem volt, én legalábbis nem tudok olyan magyar kormányzatról, amelyik ennyire összekötötte volna magát az egyházzal, ennyire felhasználta volna a vallást a saját hatalma bebiztosítására, ennyire kedvezett volna kommunikációval, de mindenekelőtt rengeteg pénzzel az általa kiválasztott egyházaknak - itthon és más országokban. És itt magasan az első helyen áll a katolikus egyház.
nemkati
@Csizmás Kond: Tehát azt mondod, hogy nem mondtad, hogy nem kéne vizsgálni, csak minek? :)))

Látom, nem érted amit írtam, nem írom le mégeccer, inkább te fuss neki mégeccer az olvasásnak.
Néro
@lusta: A lengyel katolikus egyház nyilvánosságra hozta, hogy 2018-óta több száz egyházi személy által elkövetett szexuális visszaélésről tettek feljelentést. 2018 július és 2020 december között 368 esetben jelentettek kiskorúakkal szembeni szexuális bántalmazást. Ezek között voltak évtizedekkel korábbi, illetve a közelmúltban történt abúzus.
A lengyel egyház az állítások 39% -át megalapozottnak találta, az esetek 51%-ában még tart a vizsgálat. A bejelentések 10 %-át az egyházi vezetők nem tartották megalapozottnak.
Tömjénzsótinál SEHOL meg csak a Körösz Tény Nemzethy Magyar Egyháznál nincs SEHOL.
nemkati
@sgl: Persze. Mindegy, mit mond vagy tesz a DK, meg az ellenzékből bárki, rácuppannak, és belehazudnak olyan dolgokat, amiket nem is értem, hogy a kormányoldaliak hogy képesek elhinni. Illetve értem. Lejáratni, bemocskolni mindenáron az ellenzéket, kiforgatni a szavaikat, hogy ők hatalomban maradhassanak, és a híveik ott tartsák őket, bármilyen alávaló vagy akár törvénytelen módon.

@DR PRÉDlKÁTOR: @Shikari: @Csizmás Kond: Ugye?
kulabombaafityiszre
@Csizmás Kond: ma, 08:50
Mehetnek a lengyel testvérekhez tanulni,ott valami jól müködik,mert rövid idő alatt taltak vagy 400 molesztáló papot.Igaz ott a hatóság bátorította egyes egyházi személyekkel együtt a molesztáltakat.
CsipkeRózsa
@Havanagi: Döbbenetes ez, a videó által megnézett, meghallgatott történet!
Csizmás Kond
@nemkati: Azt sem mondtam hogy nem kell és azt sem hogy kell...azt kell vizsgálni amire bejelentés érkezik nem azt ami propagandacélú óhaj.
Csizmás Kond
@kulabombaafityiszre: Itt is ugyanúgy működik a kivizsgálás és a felelősségre vonás mint bárhol a világon, csak az a kitérő hogy itt mint pl a cikkben Vadai konkrét eset nélkül kér marhaságot sőt máshol az ilyen basztatásokat még büntetik is...itt is úgy kéne és akkor nem lenne probléma.
nemkati
@Csizmás Kond: Ebben igazad van, de hogy jön ez ide? Mert Vadai kezdeményezésében szó nincs propagandacélú óhajról. Ő az eddigi bűncselekmények kivizsgálását akarja a bűnösök megbüntetése és a további elkövetések megakadályozása céljából.
Tehát akkor végülis egyet értünk, szükség van egy ilyen kivizsgálásra a fiatalkorúak megvédése miatt. Ez megnyugtat.
teuton57
@Csizmás Kond: A marhasag amit te böfögsz. igenis vannak bejelentett esetek több 1000, de ide-oda tologatjak es halogatjak a kivizsgalast! Olvass utana, egyedül a tihanyi apatsaghoz tartozo iskolakban több, mint 200 esetre derült feny, de addig halogattak a kivizsgalast, mire büntetöjogilag elevült...
Csizmás Kond
@nemkati: ...ő az eddigi...pontosabban meddigi, mikortól kezdődően stb. mert ezt ugye nem úgy akarja értelmezni, hogy buzi, pedifil, és istentudjamilyen ferdeműveletek csak az Orbán kormány alatt fordultak elő ?
...és valójában nem kivizsgálni kéne amivel rendszerint mindig csak elkésnek hanem olyan törvényeket alkotni ami elveszi minden ilyen jellegű cselekmény megvalósítását...sőt még a gondolattól is rettegjen ...na az volna az igazi...de szerintem az ilyen genderelmélettámogató világban, amiben a déká is nagyon ludas, nem fog megvalósulni.
nemkati
@Csizmás Kond: @Shikari: Tehát mégse kéne kivizsgálni szerintetek?
Csizmás, korábban valóban nem, de most legutóbb azt mondtad, hogy nem kell kivizsgálni. Ez mindent elmond rólatok. Akkor ennyit erről. Törvény meg van, ami elrettenteni ugyan nem fog, de utólag jól megbüntet, ez viszont az áldozatokat nem védi.
Shikari, a katolikus papokat ne, de a zsidó rabbikat meg kell vizsgálni?
fűre lépni szabad
Próbáljátok úgy beállítani, hogy DK-sok hitetlen gyaur kutyák?

Nos, az van, hogy én ismerem Istent - nem kicsit, nagyon (ezt nem én akartam és sokat küzdők azért, hogy ez a teher ne nyomja tovább a vállam, de Isten nem engedi - csak ő tudja miért...)
És az van, hogy Istent jól ismerőként én is vallásellenes vagyok.
Miért?
Mert a (keresztény) vallások (is) istenellenesek. Máshogy, kicsit durvábban fogalmazva istentelenek - egyébiránt ezeknek a (keresztény) vallásoknak a követői is. Hoppá! Ez hogy lehet? - na ez pl. egy jó kérdés.
nezelodo
"ugyanúgy működik a kivizsgálás és a felelősségre vonás mint bárhol a világon" Ha ugyanúgy működne a kivizsgálás az egyházban mint bárhol máshol, akkor a a Kaletát sem kellett volna hazamenekíteni az amcsi törvény örök elől, mert jó eséllyel megmaradhatott volna a hivatalában. Mekkora szerencséje van, hogy ennyire üldözi a pedofilokat a kormánya!!! (meg a keresztényüldözőket).
Csizmás Kond
@nemkati: ..kéne gyakorold az értelmezést...ez kötözködés. A kivizsgálást akkor alkalmazzák amikor valamiről megállapítódik hogy hibás döntés volt hozva...elő kéne terjesszék hogy hol látnak hibákat stb ha már kivizsgálást kérnek különben mit vizsgáljanak ki...hogy máriaterézia idejében hány pap volt pedofil ?
...és törvény..meg utólagos védelem...ez úgy marhaság ahogy van... a atörvény nha nem elrettentő akkor az nem véd hanem csak a bűnöst bünteti valamilyen formában viszont az áldozat akkor is áldozat marad mert a bűnöző nem fél a törvénytől.
...és többesszám...ez valami betegség jele...hány kandurt látsz amikor velem beszélsz vagy mi az a rólatok...mert bár képzelődni lehet az attól még a betegség betegség marad
nemkati
@Csizmás Kond: "..kéne gyakorold az értelmezést...ez kötözködés."
Ezt vedd magadra is. Kettőtöket szólítottalak meg, az egynél több az már többesszám.
Csizmás Kond
@nemkati: ...bárkit megszólíthatsz, akárhányat de nem társíthatsz amíg nem vagy biztos hogy azok egyhelyre tartoznak...
Azért mert hasonló az elvünk egyebet mit tudsz " rólunk " ?
nemkati
@Csizmás Kond: Azon kívül szinte semmit, hogy az egyik kérdésemre Shikari azt válaszolta, hogy te már válaszoltál. Ebből gondoltam, hogy ugyanazt válaszolta volna mint te, ezért írtam mind a kettőtöknek.Ami ugyan nem feltétlenül így van, de Shikari válasza mintha erre utalt volna. Ha viszont ő nem azt válaszolta volna (ha válaszol) mint te, csak mindentől függetlenül megjegyezte hogy te válaszoltál nekem, akkor tekintsd tárgytalannak a többes számot.

Elég érthető a magyarázatom?
Csizmás Kond
@nemkati: ...:)...a látszat mindig csal...és legtöbbször mindenki azt lát amit látni szeretne.
...de térjünk vissza a papok elszámoltatására...vagyis mikortól kéne elszámoltatni vagy kivizsgálni...csak a pontosítás kedvéért...:)
nemkati
@Csizmás Kond: Megkérlek, hogy ezt Vadaitól kérdezd meg, részletek eddig nem szivárogtak ki.
Ha rajtam múlna, a jelen állapottal kezdeném és visszafele haladnék az időben, amíg lehet, és amíg van élő elkövető és áldozat. A holtakkal már nem tehetünk semmit, legfeljebb mementónak lenne jó, de ha például téged a régmúlt történései is érdekelnek, és lehetőségem lenne rá, neked megengedném, hogy ott is kutakodjál.
Csizmás Kond
@nemkati: ..pl te a jelen állapotokat hogyan kutatnád ?
nemkati
Odaküldenék a katolikus egyházi fenntartású intézményekhez ahol kiskorúak vagy fiatal felnőttek nevelésével, oktatásával foglalkoznak, gyermekpszichológusokat, akik elbeszélgetnek a gyerekekkel, és azok, ha még konkrétan nem is beszélnek abúzusról, de a pszichológus bizonyos jelekből következtetni tud, hogy volt-e olyan.
Csizmás Kond
@nemkati: ...ja...vagyis bemennél az osztályba és megkérnéd a gyerekeket hogy akinek a csingilingijét megfogta a papbácsi az nyújtsa fel a kezét ?...:)
...szerintem ez halva született terv. A gyerek amelyik ilyen dolgot művel az legnagyobb részben önszántávól, persze rábeszélt , félrevezetett de önként csinálja és az nem fog ja bevallani, hacsak rajta nem kapják.
nemkati
@Csizmás Kond: Na, ehhez már szólni se tudok, olyan hülyeséget írtál.
nemkati
De hogy ne csak egymást, a pedofil papokat és Vadait szidjuk, itt egy hasonló akut téma, akit érdekel és van ideje, javaslom nézze meg, nagyon fontos gondolatok hangzanak el bennük.

www.youtube.com/watch?v=UxM88qP4aeg
www.youtube.com/watch?v=3cNKDY2Kw80
www.youtube.com/watch?v=aDwuX8wjdyA
CsipkeRózsa
@RonaGyuri: A tegnap 10:15-nél Havanagi által belinkelt videóban, részletesen hallhatjuk a gyerekkori bánásmódot, Pető Attila elmondásában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.