Bizánci rítusú szent liturgia és idegen nyelvű szentmisék is szerepelnek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) szerdai programjában.

A Szent István-bazilikában délután négy órakor kezdődő bizánci liturgiát Jusszef Abszi melkita görögkatolikus pátriárka vezeti.

Idegen nyelvű és bizánci rítusú szentmisék – ez az Eucharisztikus Kongresszus szerdai programja

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Szerda délután a plébániai közösségek látják vendégül a kongresszusra a világ számos pontjáról érkező zarándokokat, több templomban tartanak idegen nyelvű szentmisét.

A gazdagréti Szent Angyalok-templomban Robert Sarah bíboros misézik olaszul, a Rózsák terén lévő Árpád-házi Szent Erzsébet Plébániatemplomban Jérome Beau érsek mutat be francia nyelvű misét. A Szervita téri templomban szlovén, a városmajori templomban spanyol, a zuglói Páduai Szent Antal-templomban lengyel, a Budapest-Angyalföldi Szent László-templomban portugál, a Villányi úti Szent Imre-templomban német, a vízivárosi Szent Anna-templomban román, a Belvárosi templomban és a lágymányosi Magyar Szentek templomában angol, a józsefvárosi templomban szlovák nyelvű szentmisén vehetnek részt a hívek.

A Hungexpón délelőtt Charles Maung Bo mianmari bíboros, az Ázsiai Püspöki Konferencia elnöke tart katekézist, ezt követi Moysés Azevedo, a Shalom Közösség alapítójának tanúságtétele, majd a fakultációk.

Délután a Széll Kálmán téren és az Örs vezér terén felállított missziós színpadon koncertek, tanúságtételek várják az érdeklődőket.

Egész nap vásár lesz a Szent István-bazilika előtti téren, illetve a NEK párhuzamos programjaként a téren tartják a Szent István-könyvhetet, a keresztény könyvkiadók seregszemléjét.

Forrás: mti.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Nem tudja valaki véletlenül miként lehetne megtudni Bayerzsótfikától , hogy meddig tart még ez az ájvékolós hepaj ezzel a demens vénemberrel ? Esetleg Nagy Orr Bán-tól hátha neki térdeplő csuhásai elárulták.
Már nagyon unom , hogy nem lehet miattuk közlekedni. Miért nem mennek ki Lipótmezőre ott jó helyen lennének meg közlekedni is lehetne.
Manhattan
Végidők előjátéka, avagy miért nem érdekel senkit az Eucharisztikus Kongresszus? Olvastam volna ezt a cikket, de törölték... Mert ez elsősorban Semjén "hát én már szart érek?!" Zsolt önlegitimáló Neonárcisztikus Kongresszusa, ami egyébként az Európa Keresztyén Oszlopa Magyarország PR üzenetet hivatott közvetíteni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.