Eredmény nélkül zárult le a nyomozás. A rendőrök másik tippje, hogy külföldön lehet az elkövető. Az eljárást, ha új információ bukkan fel, újranyithatják.

2014. január 13-án a CIB Bank Lehel úti fiókjánál követett el egy ismeretlen személy TNT-vel robbantást a pénzintézet ellen a Magyar Nemzet cikke szerint. (Január 7-én pedig a Váci úti Raiffeisen Bank fiókjának üvegportálját törték be, az ügyet a robbantással együtt vizsgálta a rendőrség, mert vélhetően egy és ugyanaz lehetett az elkövető.)

Hét év alatt sem találták meg a Lehel úti bankrobbantót, a tettes a rendőrök szerint akár halott is lehet mostanra – Lezárták a nyomozást

Rendőrök és tűzoltók dolgoznak egy pénzintézeteknek helyet adó megrongálódott épület előtt 2014. január 13-án a XIII. kerületi Lehel utcában, miután az épület utcafronti fala mintegy tíz négyzetméter területen robbanás miatt kidőlt. Az elsődleges vizsgálatok szerint a robbanást ismeretlen szerkezetű és ismeretlen típusú robbanóanyag okozta, a bűncselekmény nem emberi élet kioltására vagy személyi sérülés okozására irányult. Szemtanúk egy motorost láttak elhajtani az épület elől a robbanást megelőzően. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A lap azért jelentkezett most az üggyel, mert gyanúsított nélkül, hét évnyi eredménytelen nyomozás után lezárták a pénzintézetek elleni robbantások miatt indult eljárásokat. A második robbantásnál a szemtanúk egy 180-185 centiméter magas alakot láttak, aki meglepő nyugalommal hajtott el a tetthelyről egy motorral. A nyomozók úgy vélik a lap szerint, hogy a tettes már vagy nem él, vagy pedig külföldön tartózkodik.

A nyomozók szerint a tettes már vagy régen elhagyta az országot, vagy meg is halt.

A szerencsére sérülést nem okozó robbantásokat egy Őrsereg nevű szervezet vállalta magára 2014. január 22-én egy, a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) küldött, újságokbl kivágott betűkből álló levélben. A levélben az állt, hogy a devizahitelesek érdekében kiálló VÉSZ-t kívánta támogatni a robbantásokkal az Őrsereg. Azonban azóta sem sikerült megállapítani, hogy létezik-e ez az Őrsereg, vagy hogy az elkövető kapcsolatban állt velük. 

A cikk szerint, ha releváns új információ bukkanna fel, akkor a rendőrség újranyithatja az ügyet.

Forrás: magyarnemzet.hu

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Vagy Csaba az ördög ügyvédje vagy egy ismeretlen. Vagy lehet már meg is halt. Rend-őrség. Jahhh.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.