Vendégházat talált Hadházy Ákos Cece külterületén, amely Varga Gábor fideszes országgyűlési képviselő tulajdonában van. Az alig néhány éve, minden bizonnyal pályázati pénzből felhúzott épület azonban kimaradt a kormánypárti politikus egyébként igen terjedelmes vagyonnyilatkozatából. A képviselő szerint a telkén álló épület nem az ő tulajdona.

Egy vendégházat felejtett ki a vagyonnyilatkozatából a fideszes képviselő?

Fotó: Facebook

A kormánypárti politikus elismerte, hogy a terület valóban az őve, a vendégházhoz azonban állítása szerint nincs semmi köze, bérleti szerződéssel került a szántóföldjére.

Hadházy szerdai Facebook-posztja szerint – amit a 24.hu ismertet – a kormánypárti képviselő vagyonbevallásában a rengeteg földterület, szőlő és erdő mellett csupán egy tanyának nevezett, 220 négyzetméteres épület szerepel a vagyonelemek között. Ez a képviselő lakóháza, amely egy szintén jelentős méretű birtokon áll.

A szomszédságban található 3,2 hektáros területen kinőtt hatalmas vendégházat – amely 2017. augusztus 1-je óta fogadja vendégeit – viszont sehol sem tüntette fel a fideszes politikus. A politikus 2020-as vagyonnyilatkozata szerint ez a 2000-ben vásárolt terület csak szántóból, szőlőből és nádasból áll.

A tulajdoni lapon viszont egyértelműen feltüntették, hogy Varga a szántóterületet „szálláshely” címszó alatt is hasznosítja.

A 24.hu megkereste Varga Gábor képviselőt, hogy vajon miért nem tüntette fel a birtokára épített vendégházat a vagyonnyilatkozatában.

A képviselő válaszában azt írta:

A vendégháznak helyt adó teleknek vagyok csak a tulajdonosa több mint 20 éve, amelyet a beruházást végző egyesület bérleti szerződésben rögzített feltételekkel bérel tőlem néhány éve. Az ingatlanon felépített vendégháznak nem vagyok tulajdonosa semmilyen arányban, a vendégház építési beruházását nem én végeztem, ebből kifolyólag ahhoz semmilyen Európai Uniós és hazai költségvetési támogatást nem vettem igénybe.

Varga szerint a telek és a rajta lévő felépítmény tulajdonjoga teljesen elkülönül egymástól, ez az oka, hogy miért nem szerepelteti a vagyonnyilatkozatban a házat.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: Facebook

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Ennek a narancsos sz.p.gépnek lehet hogy az anyja a " tulajdonosa ", vagyis a " madámja ":-))))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Ennek a narancsos sz.p.gépnek lehet hogy az anyja a " tulajdonosa ", vagyis a " madámja ":-))))))
Toller Béla
Ha igaz, akkor igaz, de azért egészen biztosan nem fizet rá a képviselő úr !
kereső
Mé', orbánnak a vagyonnyilatkozatában szerepel a stadion a kertje végében? Nem, mert az nem övé, csak az Ő telkére épült.
Lehet, hogy ez a vendégház is egy ilyen konstrukcióban épült meg a" képviselő" úr telkén.
kereső
Most már csak az a kérdés, hogy a képviselő úr adózik-e a bérleti dij után?Vagy , aki a hasznait szedi?
NKF
Ez a Szarházy kibaszottul okos gyerek !Azon csodálkozom,hogy még mindig köztünk van?
Miért nem Amerikába?
CsipkeRózsa
A fideszes polgármesterek így szoktak építkezni, EU-s pénzből közösségi célokra megvalósítani, később saját tulajdonba megszerezni. Ez most a saját telkén készült, még egyszerűbb a megoldás.
Néro
Aha. Semmi köze. De hát tehet ő majd róla ha ott felejtik a bérlet lejárta után ?
ómió
Nyugi, Hullaházy efftárs! Legközelebb biztos "bevallja"!
csak úgy....
@ómió: belöled a komcsi avh.-s vér beszél!
ómió
@csak úgy...: Miért hazudnád másra folyton önmagadat? Lenin atyád téged így "teremtett"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.