Edina fiát, a 16 éves Gábort a társai addig cikizték, amíg a fiatal nem látott más kiutat: felakasztotta magát.

Nevelőapja találta meg az öngyilkosságig szekált fiú holttestét – Újabb részletek derültek ki a tragédiáról

Fotó: pixabay.com

Minek hisztériázzak, az rajtam már nem segít. Én már csak annyit szeretnék, hogy más gyerek ne járjon így. Ja, meg még egy tervem van. A gyerekek szemébe szeretnék nézni, akik ezt tették Gabival. Megkérdezném tőlük, hogy most jó nekik? Ki lesz a következő?

- mondta a háromgyermekes édesanya a Blikknek.

Edina fiát, a 16 éves Gábort a társai addig cikizték, amíg a fiatal nem látott más kiutat: felakasztotta magát.

Gábor tavaly kezdte Baktalórántházán a szakközépiskolát. Rendészeti szakra járt, rendőr vagy katona akart lenni. Az osztálytársai egy része már akkor rászállt a csendes, visszahúzódó fiúra, a pandémia szinte megváltás volt számára.

A bulvárlap terjedelmes cikke szerint a zaklatások fokozódtak.

Hétfőn reggel Gábor elköszönt édesanyjától és mintha minden a legnagyobb rendben lenne, elindult az iskolába. A buszra azonban már nem szállt fel. Édesanyja erről mit sem tudott, délután kezdett aggódni, mikor fia nem ért haza.

Éreztem, hogy nagy a baj, soha nem csinált ilyet. Keresni kezdtük, de mintha a föld nyelte volna el. Aztán a nevelőapja találta meg, egy fára kötötte fel magát. Valószínűleg kedd hajnalban vetett véget az életének, nem akarok belegondolni, hogy mit élt át, amíg meghozta a végső döntést. Az iratait eldobta, a telefonját pedig 40 méterre tőle találták meg. Elgondolkoztam, hogy előbb kellett volna az iskola felé lépéseket tennem, de pont ő könyörgött: ne tegyem meg, mert akkor még inkább bántani fogják. Minden szülőnek csak azt tanácsolhatom, ha bajt észlel, ne féljen cselekedni, azonnal lepni kell. Nehogy késő legyen, mint nálunk

- mondta Edina.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Forrás: blikk.hu

Címlapkép: pixabay.com

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
"STOP" Iskolai erőszak! Erről kéne kampányt inditani- ennek legalább lenne értelme!
Gazella
Plussz én még a zaklatók szüleinek a szemébe néznék, hogy miért ilyen a gyereke...
Pálinkás Pál
" Rendészeti szakra járt, rendőr vagy katona akart lenni."...talán kéne pszichológiai vizsgálat...
kereső
"STOP" Iskolai erőszak! Erről kéne kampányt inditani- ennek legalább lenne értelme!
moareka
Na kérem, szép új világ :-(((! Ide vezet a felnőtt társadalom egymás közötti fikázása, gyűlölködése!... az empátia, a segítőkészség, a szeretet, a megértés, a meghitt beszélgetés, és a másokért való tenni akarás hiánya! Mit várunk a serdülőktől, ha a felnőttek egy hatalmas nagy élhetetlen világot alkotnak, amiben sem gyermek, sem felnőtt, senki nem érzi jól magát! Hány áldozat kell még, hogy észhez térjenek a felelősök???
Pálinkás Pál
@Gazella: tudod hogy nem erre gondoltam...egy ilyen mimóza gyerek ne menjen ilyen suliba...a katonaságnál is mindig megtalálták a puhapöcs kölköket...csak oda kötelező volt bevonulni...rendészeti szakközépbe nem...a szülei tudták milyen...miért engedték?..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.