A kormány július végén jelentette be, hogy oltási akciót hirdet: augusztus 1-jétől háziorvosok, önkéntes orvosok és egyetemi hallgatók személyesen keresik fel a koronavírus ellen még be nem oltott hatvan év felettieket.

24.hu: csődöt mondott a kormány oltási programja

Fotó: pixabay.com

A Telex egy birtokába jutott körlevél alapján arról is írt, hogy a kormányhivatal tételes elszámolást vár a háziorvosoktól, minden pénteken délig kötelesek jelenteni, hogy hány idős embert kerestek fel, hányat győztek meg és oltottak be.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) adatbázisát használva a 24.hu megnézte, a szervezett akció hozott-e szemmel látható eredményt.

Röviden: nem.

A hatvan év felettiek oltása a tavasz végéig egész nagy fordulatszámon pörgött: múlt vasárnappal bezárólag a bő kétmillió oltást kapó 96 százaléka május 30-ig jutott vakcinához.

Az utána következő kilenc hétben, az oltási akció indulásáig újabb szűk 60 ezer ember kérte ebből a korcsoportból a vakcinát (hetente átlagosan 6300-an), az azóta eltelt öt hétben viszont, amikor már személyesen keresték fel az oltatlanokat, csupán 21 ezren (hetente átlagosan bő négyezren). Vagyis ez a szám még csökkent is.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: pixabay.com

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fűre lépni szabad
Orbán nem vette fel a harmadik oltást (pedig a Sinopharmmal oltottaknál erősen ajánlott), a felesége Lévai Anikó pedig egy oltást sem vett fel!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fűre lépni szabad
Orbán nem vette fel a harmadik oltást (pedig a Sinopharmmal oltottaknál erősen ajánlott), a felesége Lévai Anikó pedig egy oltást sem vett fel!
kakambuki
@lusta: Hagyd a f.nébe úgy sem érti meg. Az ismerőseim közül fél tucat ember végezte így. A tragédia további része hogy még végezheti is, mert igen sokan olyan felfogással bírnak továbbra is mint a barátunk!
terlasz
@ómió: ÁÁ dehogy, nem "efftársi oltáspárti siker" ez, hanem a leamortizált egészségügy dolgozóinak erőn felüli helytállása.
ómió
@terlasz: Már te is "elszerénykednéd" az efftársi "oltáspárti sikert"? Nem áll ez jól a bolsi fajtádnak!
Aki Én
@ómió: Hogy te mennyire buta baszki...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.