Míg az Eb-n elért bravúros döntetleneket és az olimpiai sikereket egymást taposva kürtölték szét a Facebookon, most kínosan kerülik a témát.

Szemérmesen hallgat a magyar politikai elit a válogatott kínos meccseiről
Fotó: MTI/Marjai János

A magyar labdarúgó-válogatott egy hét alatt három olyan meccset játszott le, amelyekre sem a szurkolók, sem a futballért megfelelési kényszerből rajongó politikusok. Volt ugye egy Anglia elleni 0-4, aztán kikaptunk Albániában, majd idehaza kínkeserven vertük 2-1-re Andorrát.

Orbán Viktor még nem nyilvánult meg a meccsekkel kapcsolatban, és valószínűleg nem is fog. Most hiába várjuk tőle az újabb "na, ugyét". 

Utolsó sportról szóló posztja a paralimpikonok sikereiről szól:

Hallgat a meccsekről Szijjártó Péter is, a külügyminiszter az angolok elleni találkozó után posztolt utoljára fociról, de ez sem a magyar csapat sikeréről szól:

Németh Szilárd inkább a birkózásról posztolgat, Varga Judit viszont legalább egy biztató üzenetet megosztott a tegnapi meccs előtt. Azóta ő sem vállalkozott elemzésre.

Kósa Lajos pedig a hétvégi Katar-Portugália meccsről írt bejegyzést, ahol egy embert újra kellett éleszteni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
"Ma sehol nincs egyetlen mester, senki azok közül, akik még ismerték a magyar futball stílusát, hagyományát, játékát. Külföldi klubokból összerántott szedett-vedett csapat, amelynek semmiféle stílusa nincs, nincsenek egyéniségei Gulácsit és Szoboszlait leszámítva, akik nem érzik otthon magukat a magyar közegben. Az egész katyvaszt uralja és kontrollálja egy futballbolond barom, aki azt hiszi, hogy mindenhez ért, egy akarnok diktátor, aki belebeszél mindenbe, és körülveszi egy szégyenteljes fasiszta, rasszista bunkó közönség. Hogy lenne ebből színvonalas teljesítmény?"
nepszava.us/andorra-nem-egyenlitett-na-ugye-most-kell-szerenynek-lenni/
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
"Ma sehol nincs egyetlen mester, senki azok közül, akik még ismerték a magyar futball stílusát, hagyományát, játékát. Külföldi klubokból összerántott szedett-vedett csapat, amelynek semmiféle stílusa nincs, nincsenek egyéniségei Gulácsit és Szoboszlait leszámítva, akik nem érzik otthon magukat a magyar közegben. Az egész katyvaszt uralja és kontrollálja egy futballbolond barom, aki azt hiszi, hogy mindenhez ért, egy akarnok diktátor, aki belebeszél mindenbe, és körülveszi egy szégyenteljes fasiszta, rasszista bunkó közönség. Hogy lenne ebből színvonalas teljesítmény?"
nepszava.us/andorra-nem-egyenlitett-na-ugye-most-kell-szerenynek-lenni/
kereső
1000 milliárd forint! Lehet is "szemérmesen hallgatni".

Orbán meg csak ne posztoljon a Paralimpikonokról,. Ő volt az , na meg a 133 bátor/senkiházi, akik megfelezték az olimpiai dijazásukat.
csak úgy....
a sok orbáni nyertes csata után,néha kell egy -két vereség is! :)
azért ez a csend,hogy ne ébredjenek föl a fideszes csipkejózsikák...
puszt
@kereső: De ők voltak azok is, akik a sérültek, munkaképtelenek juttatását elvették, visszavágták, ill. őket becstelen orvosi felülvizsgálatra kényszerítették!!
Rockxy
és a méreginjekciókról is hallgatnak.
Maxipocak
"politikai elit". Aha. Köztörvényes hazaárulók, tányérnyalók.
kereső
@puszt: Igen, évente felülvizsgálat- a kerekesszékben ülő féllábúnak, hátha valami csoda folytán kinől időközben. Embertelen gazemberek.
Néro
Olyan egész csutiland mint a focija . Nyakló nélküli pocséklás , érdemtelen pénzosztás a semmi eredményért.
Közben a Fitymák bódult éljenzése hangzik.
ómió
Efftársilag a válogatott már politikai kategória?
namihami
@ómió: Igen, a foci mindig is egy kicsit politika is volt.
A Rákosi alatt, a Kádár alatt és az Orbán alatt is. Csak a Rákosinak és a Kádárnak nem volt agymenése a focitól és nem költött népgazdasági szinten is, erre a fociszintre, mérhető pénzeket. Az Orbán a saját sikertelen focista karrierjét próbálja, hozzávéve a fociultrák szavazó és harcikedve fenntartását, kompenzálni ezzel az alaptalan futbalélet finanszírozásával.
Úgy a voks, mint a bevethető fociultra-hadsereg brmilyen összeget megér.
És végül, de nem mellékesen, ez az a csorda, amit egy esetleges választási vereség esetén akár mint ""jogos felháborodású"" tömeget is be lehet vetni. Úgy, hogy nincs közvetlen szál az Orbán és közöttük. És egy ilyen esetben már, mivel a tv-székház telefonjaiból tanultak, nem lesz közvetlen irányítás a Lendvay és a csürhe között.
ómió
@namihami: Rákosi meg Kádár efftársad nem költött focira? A nincsből nehéz is lett volna! Megelégedtek ők azzal, hogy 45 év alatt "kivívnak" nekünk 50 év lemaradást a "rothadó kapitalizmus" mögött! És ezt sikerrel abszolválták is! Szólj, ha majd lesz egyéb ráhazudnivalód is!
namihami
@ómió: De, költött. Csak az arányok voltak mások.
Jaaaaa, és még egy elhanyagolható apróság:. Az EREDMÉNYEK.
És abból a pénzből, amita Kádár NEM vitt haza, tudott az Antall és az ORBÁN pl.Tiszti kaszinót eladni. És a papának birodalmat alapítani. Hogy aztán a gyerekek is kastélytulajok lehessenek. És mielőtt Gyurcsányoznál (mert, persze az is lopott) azért nézz rá a léptékekre is.
Az orbáni 600.000 Ft nem összehasonlítható a gyurcsányi milliárdokkal, ugye!?!?!?!
TJimmy
A "soha le nem mondani" üzenet teljesen egyértelmű :D
Nessy
Boldog Bagdadiak! Ali Babának csak negyven rabló "munkatársa" volt, Orbánnak a többszöröse!
Aki Én
@ómió: ,,Efftársilag a válogatott már politikai kategória?"

Te valami olyan eszméletlenül buta vagy, hogy az már jaaaajjjjjajajajajjjajajjjj...
Te egy személyben többet ártasz a fidesznek, mint a komplett ellenzék.
Clavigo
@ómió: a Putris Gazdád mondta,," kanyarban előztük " az EU-t,,,,minden szinten.!.Te .idióta recski toronyőr..!! Kádár csak azért volt barom,,inkább már öreg ,, hogy hagyta ezt a Gennyes Kelést,,Soros által kitaníttatni...Ezt a szutykot,,,aki a legjobb haverjáról (is ) súgott...
ómió
@Aki Én: Látom, lassan ön- és közveszélyes leszel. Sürgesd magadnak az agydonort!
ómió
@Clavigo: Rablóvezér gazdád hazugságait szóról-szóra betanultad, bolsiék fajkreténje!? Hazudozó papagájnak talán még elmennél! Kádár gazdád meg egy véresmancsú hazaáruló volt, aki a magyar forradalom leverésére behívta az orosz tankokat! Pont akkora bolsevik szarkupac, mint a mostani vörösbolsi bandád, veled együtt!
ómió
@namihami: Ja, az "arányokat" tapasztaltuk! Évtizedeken át! Eredmények meg egy olyan csapattól voltak, amelyikben még volt nemzeti érzés - még, ha a bolsi bandátokat a hideg rázta is tőle! Nem csoda, hogy 56-ban "lefalcoltak"! Amit meg Kádár efftársad hátrahagyott, az (az 50 év lemaradásunk mellett) 22 milliárd dollárnyi államadósság, ami azidőtájt még bőven az éves GDP 100%-a fölött volt, amibe a kommunizmusa bele is bukott! Az országnak a bolsi tetübandátok általi szétlopását meg felesleges szétkenegetni próbálnod!
Béla333
Újabb százmilliárdokat kell elpacsizni a focira, hátha akkor jobbak lesznek...
Ha meg csak átesnek a saját lábukon...??? Akkor meg így jártunk.
namihami
@ómió:10.02: Csakhigy a zömét nem a családja vitte haza. Ami erre az orbáni rendszerre már nem mondható el. A Kádár és családja nem lett bánya-, kastély- föld- és egyéb tulajdonos.
Annak az adósságnak a zöme lakásba (zömmel ugyan panel--de lakás, metróba, földművelésbe és (igen, sokszor nem gazdaságos), de állami szektorba ment. A mostani adósságnövekedés és EU-támogatás a családi kasszát szaporítja.
És ez IS egy különbség.
ómió
@namihami: Mit vitt haza a "Zorbán" családja? Egy korábban tőlük elrekvirált kőfejtőt, meg kolhozosításból visszajáró földeket? Kádár meg a rezsimje, vagy éppen az előd Rákosista rémuralom volt az, amelyik azt tőlük lenyulta! Nem baj? A bolsevista adósságcsapda meg romba döntötte a bolsevizmust, de a neobolsi utódok ma is ugyanazt folytatják! 2002-ig 8000 milliárd volt az államadósság, ami 2010-re már 22000 milliárd lett! És mit vettek/építettek, kit támogattak a 14000 milliárdos növekményből az efftársak? Senkit, semmit! Szétlopták! Azóta is ennek az évi 1000-1500 milliárdos kamatai növelik tovább ezt az adósságot, mint tartozást - még, ha a "családi kasszák szaporítására" hazudnád is!
namihami
@ómió:"" Mit vitt haza a "Zorbán" családja? Egy korábban tőlük elrekvirált kőfejtőt, meg kolhozosításból visszajáró
földeket? ""
Ennyi?!?! Hogy csak ennyit vittek volna haza?!?! Te most viccelsz vagy engem nézel madárnak? Akkor apuci kis rancsa, a Racsi és a vő kastélyai és a többi (nem sorolom) is mind a párttikárapuci és a párttag anyuci felmenőié volt?
ómió
@namihami: Úgy gondolod, hogy a bolsevik efftársaid általi kifosztottságukat meg a "kárpótlásukat" követően - ahogy az efftársak szoktak - jó proli módjára, ők is csak ültek otthon csendesen malmozgatva? Ha valaki dolgozik, vállalkozik, az manapság viheti is valamire. Még anélkül is, hogy - pl. mint Böszme vezéretek - részt vett volna a "társadalmi tulajdon" szétlopásában!
fűre lépni szabad
Így működik a fideszes alternatív valóság - szemezgetnek.
Ami teccik nekik, azt tolják ezerrel (az, van - de az sem mindig úgy), ami meg nem, arról kussolnak (az nincs, az nem is úgy volt).

Ha döntetlen, mi nyertünk tulajdonképpen, ha vesztünk, csak hagytuk nyerni a másikat.

Fideszes családpolitika: Ráöntenek egy csomó pénzt az emberek átgondolatlanul, igazságtalanul és... és énnyi!
Ez nem politika, hanem pénzszórás, ráadásul nem hozza az elvárt eredményt, vagyis BUKTA!
namihami
@ómió: 08.42: ""Ha valaki dolgozik, vállalkozik, az manapság viheti is valamire.""
És ez különösen az Orbán családra igaz? Már persze, a meggazdagodás mértékét is figyelembe véve. Hiszen majd megszakadnak a munkában, úgy á-tól zé-ig.
Kérlek, vedd komolyan...
ómió
@namihami: Nem, namihami efftárs, ez mindenkire igaz, (a-tól zs-ig)! Még, ha te kifejezetten az Orbán családra "korlátoznád" (hazudnád?) is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.