A kormány jelenlegi álláspontja szerint az oltatlanok járványa lesz a koronavírus-járvány negyedik hulláma. A jelenlegi adatok szerint a beoltottak száma 5 830 217, közülük 5 535 463 fő már a második oltását is megkapta, 461 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. Ebből kifolyólag bőven akad több millió olyan ember, akit komolyabban érinthet a betegség. 

Covid-lóvé: a negyedik hullámon gazdagszik meg az fideszes elit

Persze, ennek köszönhetően ősszel ismét emelkedni fog az elvégzett tesztek száma, hiszen a betegség terjedése, illetve a negyedik hullám beköszöntése is igazolni fogja ezt. Jelenleg, a teszteket végző intézmények listája megtalálható a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) oldalán, ahol a mintavétel céljából felkereshető intézményeket listázzák.

A rengeteg találat utal arra, hogy Magyarországon virágzik a Covid-biznisz, rengeteg helyen 10-30 ezer forintokért lehet különböző teszteket csináltatni, az antigén teszttől kezdve a PCR tesztig.

Az NNK tájékoztatatása szerint pedig a Budai Egészségközpont számára a vizsgálatokat a Corden International (Magyarország) Kft. laborjaiban végzik el.

A Corden 2016-2019 között 1,6-2,6 milliárd forintos forgalmat bonyolított, 2020-ban viszont a bevétel 5,6 milliárd forintra ugrott. Ez a nyereséget is pozitívan befolyásolta:

a korábbi 40-90 millió forint között profit tavaly 1,2 milliárd forintra gyarapodott. A cégnél 235 millió forint osztalékról döntöttek, a tulajdonos pedig Zsadányi Julianna.

A Neumann Diagnostics Korlátolt Felelősségű Társaság is nagy nyertese volt a tesztelésnek, hiszen múlt évben, 1,9 milliárd forint volt a bevételük, amely annak ellenére, hogy a cég alig múlt 6 éves, már remek évet zárt. Fő profiljuk ugyan a biotechnológiai kutatás, fejlesztés, ám a Pécs, Nagyvárad utca 15. fszt. 1. alá bejegyzett cég végzi el a teszteket a Nemzetközi Oltóközpont Kft részére, akik szintén 591 milliós profitra tettek szert.

Szintén szerepel az NNK listáján a nyíregyházi FM Magánklinika Egészségügyi Szolgáltató Kft. A klinika 2017-es megnyitóján Seszták Miklós, volt nemzeti fejlesztési miniszter is megjelent. Ma már nem Finna Péter, hanem Mikucza Lászlóné a tulajdonos, az ügyvezető pedig Mikucza Tamás. Ő pedig például a Kelet-Rest Turisztikai Kft. tulajdonosa is, így remekül látható az, hogy a magyar elit beszállt ebben a bizniszbe is. 

De mi is ez a cég? Ők vették meg még 2017 nyarán a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. árverésén az államtól egymilliárd forintért a nyíregyházi Erzsébet szállót.

Az FM magánklinika is szépen termeli a profitot:

tavaly már 466 millió forint forgalmuk volt, ami 104 millió forint nyereséget eredményezett a Mikucza-családnak. A klinikán a PCR-teszt 19 500 forintba kerül.

Egészen új vállalkozás a debreceni Medilum Egészségközpont, a mögötte álló Medilum Agrena Kft. csak 2020. decemberében alakult. Egyik tulajdonosa Bagosi Erik a Tócóskert Téri Patika Kft. ügyvezetője (643 millió forintos forgalom), de alapvetően gyógyszerész. 

A Whitelab Service Kereskedelmi és Logisztikai Korlátolt Felelősségú Társaság, sem új a szakmában, a céget még 2002-ben alapították, és fő tevékenysége a humán-egészségügyi ellátás, azonban a múlt évben rengeteg mobil szűrőállomást telepítettek, így nem meglepő módon a 2020-as bevétele nettó 318 164 992 forint volt. Egészen 2019-ig gyakorlatilag bevétele sem volt a cégnek: 2017-ben nulla árbevétel mellett 735 milliós veszteség, majd 2018-ban 29 milliós forgalom mellett magas árbevételarányos nyeresége, több mint 17 millió forint, 2019-ben pedig megint 0 árbevétel és 771 milliós veszteség. A tulajdonosi kör itt is ismert, hiszen a két tulajdonos a Hégely Holding Kft. és a Drem Kft. A Hégely Holding az érdekesebb: többségi tulajdonosa Hégely Sándor békéscsabai vállalkozó, például ő a Csabai Kolbászfesztivál igazgatója és szervezője. A Whitelab számára a teszteket a szegedi AVIDIN Kft. végzi, az ő nettó árbevételük 4,19 milliárd forint volt a múlt évben.

Ha valaki beírja a Google keresőjébe, hogy covid teszt, akkor az első három találat egyike szinte biztosan a surgoscovidteszt.hu vagy a hivataloscovidteszt.hu oldal lesz, ez a SEO optimalizálás több millió forintba kerülhetett, ám biztosak lehetünk abban, hogy hamar visszajött a pénz, hiszen mindkét oldal mögött az Országos Foglalkozás-Egészségügyi Szolgálat Kft. nevű cég és a tulajdonos, Szabó Gábor áll.

A cégnek a 2019-es 75,6 millió forintos árbevételt 376,8 millió forintra, a profitot pedig 18,8 millió forintról 120,5 millió forintra sikerült növelni.

A Smart Hospital Kft tavaly júliusban kezdett el működni, de ennek ellenére 2,7 milliárd forint árbevételük jött össze az év végéig, ebből pedig 786 millió forint profit is keletkezett, amiből a tulajdonosok 700 milliót osztalékként ki is vettek maguknak. A legismertebb tulajdonos pedig Gelencsér János, aki oszlopos tagja a hévízi Fidesznek. 

A SYNLAB Hungary Kft. 140 millió forintos támogatást nyert el a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség Nonprofit Zrt. pályázatán. A SYNLAB Európa egyik legnagyobb labordiagnosztikai szolgáltatója.

A 281 millió forint összértékű beruházásból a kapacitásbővítés mellett a koronavírus tesztelésével kapcsolatos fejlesztésekre is költenek

- jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a SYNLAB okiratátadási ünnepségén szerdán Budapesten.  18 milliárdos nettó árbevétellel zárták ők is a 2021-es évet, a cég jelenleg több, mint 600 fő munkavállalót foglalkoztat. 

Remekül látszik az, hogy ez a biznisz sokakat megfogott, és egy pár hónap leforgása alatt sokszor milliárdos profitot hozott a konyhára, illetve nem ritka az, hogy a Fideszhez köthető vállalkozók gyakran többszáz milliós osztalékokat vettek ki.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Szarházi, piócába baszott kullancsok...Osztán nem elfeledkezni a Zalkotmányos Köccségekről.,,csicskák..!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Szarházi, piócába baszott kullancsok...Osztán nem elfeledkezni a Zalkotmányos Köccségekről.,,csicskák..!
CsipkeRózsa
Minden hullámban gazdagodott, a negyedik talán még jobb lesz nekik, semmi védekezést nem kell bevezetniük, nincs nagy mennyiségű tesztelés, minden tömegrendezvény megtartható.
kereső
Az apokaliptikus nyugat mindezt ingyen és bérmentve biztositja az állampolgárainnak. Nem tudom emlékeznek-e még a 300 FT-osok a szlogenre: "Az egészség nem üzlet"!!! Ki kellene plakátolni, oda a 2006-os filmplakát mellé.
gina
Ez a tolvaj fidesz szekta mindenen meggazdagodik, emberek ébredjenek fel és zavarják a fenébe az egész csürhét... a cigány vezetőjükkel együtt--
RonaGyuri
volt bárkinek is a legkisebb kétsége is???
csak úgy....
@verőce21: csak te nem érted ov szavát! :) belöled egy titkos és elvakult szeretö beszél,aki csak a seggére és a csöcseire koncentrál!
verőce21
@csak úgy...: Odafigyelhetnél, buzipropagandával sehol nem lehet népszerűséget szerezni, pláne választást nyerni!
Gazella
Először is népírtás a fő cél.
Egyeduralom és diktatúra. Szabadságunkat akarják megfosztani.
Aki ezt nem érti..annak kurfunci lé folyik az agyvelő helyett.
justhpeter
...és természetesen egy kormányváltás esetében ez mind megy a levesbe.
Yoda69
maszk-mutyi
lelegeztogep-mutyi
vakcina-mutyi
covid-teszt mutyi
A fideSSes cegek cirka 600 milliardot loptak es lopnak ki a magyar emberek zsebebol csak a covid miatt, mikozben 30.000+ honfitarsunk halt meg a felrekezelt jarvany vedekezes miatt.
orban nemzetgyilkos kurrupt tolvaj amiert el kell szamoltatni.
Klubtag
@Yoda69: "...A fideSSes cegek cirka 600 milliardot loptak es lopnak ki a magyar emberek zsebebol..."...kell a forrás a hatvanpusztai "óvóhelyre"...összedobják a főnöknek...
Yoda69
@Klubtag: Ez csak a covid miatti mutyik, melle meg ott a tobbi, mint az ellopott nyugdijvagyontol kezdve, a tiborc fele vilagitason at az EU-s penzek ellopasaig. A sor olyan hosszu hogy felsorolni is nehez. A lenyeg hogy orbannak egyedul 7 milliard dollaros vagyona van kulonbozo megtakaritasi formakban, aminek az ovohely csak egy apro szelete.
Pálinkás Pál
ezek után bárkinek kétsége van..kiknek érdeke a hullámzás...meg a hiszti...mielőtt elkezdődik az ugatás...,nyugaton sem ingyenes a teszt...csak ott az állam fizeti...a labornak tök mindegy kitől kapja a profitot,..ha itthon is azzá tennénk,minden maradna...ugyanúgy mi fizetnénk../ állam, ami a mi adónkat használja /..és ugyanazok gazdagodnának...
Klubtag
@Yoda69: kulonbozo megtakaritasi formakban=különböző lopási formákban a különböző családtagjai, strómanjai nevén
Aki Én
@verőce21: Odafigyelhetnél, buziknak csalás nélkül sehol nem lehet népszerűséget szerezni, pláne választást nyerni!
ómió
Hát, mi más is ugrana be egy efftársnak a negyedik hullám kapcsán, mint, hogy "ki gazdagszik meg" rajta!?
KisGenyo2
Ha nem a fidesz lenne, akkor sokkal több külföldi név lenne a listán, ennyi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.