Vallási hovatartozástól függetlenül kötelező iskolai programként kezelik több esztergomi, egyházi fenntartású gimnáziumban is a diákok részvételét az Eucharisztikus Világkongresszus budapesti programjain, köztük a pénteki Ákos-koncerten is.

Szervezett buszokkal viszik Esztergomból a diákokat az eucharisztikus Ákos-koncertre

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Az Átlátszó szerint a hozzájuk eljuttatott szülőknek szóló levélben az intézményvezető külön kiemeli, hogy a programokon "részt kell venni".

„Iskolánk egyházi jellege miatt, a megfogalmazott nevelési elveink alapján fontosnak érzem hangsúlyozni, hogy a fentebb felsorolt iskolai programok kötelezőek mindenki számára vallási-felekezeti hovatartozás nélkül. Az intézménybe jelentkezéssel vállalták a tanulók és a szülők is, hogy ezeket az értékeket elfogadják és támogatják”

- írta az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium igazgatója. 

Míg a 11. és 12. osztályos diákoknak a pénteki budapesti Ákos-koncerten és a Forrás-pont előadáson kell részt venniük, addig a a 9-10. évfolyamosoknak szombaton este a Kossuth-téri szentmisén, majd a fáklyás körmeneten; a 7-8. évfolyamos diákoknak pedig a NEK záró szentmiséjén. A diákokat szervezett buszokkal hozzák-viszik az eseményre.

Pénteken Budapesten az eucharisztikus kongresszus keretein belül Ákos-koncertet tartanak a budapesti Papp László Sportarénában. A vonatkozó webszájt szerint Ákos „erre az alkalomra azokból a dalaiból válogat, amelyek Istenről, hitről, szeretetről szólnak”.

Forrás: Átlátszó

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
nercsicska...még a régi bonanzások is leköpnének..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
Azért az nagyon gáz,hogy a diákoknak kötelező Ákos koncertre menniük. A fiataloknak ez a zene már büntetés. Nyilván az idősebbek közül van,akinek ez bejön,de Ákos már igencsak "lejárt lemez", pláne,mióta köztudott,hogy ő is csak egy egzisztenciális seggnyaló. Egy zenész soha nem politizáljon,de legalábbis ne nyilvánítsa ki,hogy merre húz.
Az ilyen emberekre mondta Hofi,hogy .- Pénzért? Szopok-nyalok-gombot varrok...
Gyurka80
@csipetke: És a bródy koncz zsuzsikanem lejárt lemez?
Gyurka80
@silber13: Mért beszélsz más nevében? És ha nekik tetszik, nem mindenki libbant, sőt a 3-ik 2/3-ad után kisebbségben vagytok , csak a hangotok nagy!
csipetke
@Gyurka80: 17:34 Sajnos igen.Az ő nótáikon több generáció nőtt fel,( én is), de a fiatalok nyilván más zenét hallgatnak, de nincs ebben semmi különös, minden kornak megvannak a maga zenéi
@Gyurka80: 17:38 Mindannyian tudjuk,hogy csak a fidesz-matek miatt lett kétharmad,úgyhogy nem lehet kisebbségről beszélni. A fidesz 48%-a sehol a világon nem számít többségnek. Mára már a 48% se igen van meg, mert nem akarnak az emberek újra egypárt-rendszert
Emmersson71
@Gyurka80: Passz, lehet... Mondjuk, az István a királyt még pár hete is leporolták, majd dodzsemre tették ;)
De ami a lényeg, hogy sosem volt kötelező Bródy vagy Koncz koncertre menni!
Gyurka80
@csipetke: Rosszul tudod, mert angliában a FIDESZ-nek legalább 90%-a lenne! A demokrácia lényege, hogy a többség kormányoz. Hiába van 52%-a 5 pártnak az nem többség, kapisgálod?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.