Ezt jelentette be a kerület közleményben.

Akik felveszik mindkét oltást Józsefvárosban, 10 ezer forintot kapnak

Fotó: Pixabay

Az önkormányzat 2021. szeptember 9-i rendkívüli képviselő-testületén határozott arról, hogy 10 000 forint egészségvédelmi támogatásban részesülnek mindazok a józsefvárosi rászoruló lakosok, akik 2021. december 31-ig beadatták mindkét COVID-oltást (a Janssen oltás esetében egyet), függetlenül attól, hogy ez a rendelet elfogadása után vagy előtt történt.

Mint kifejtették, támogatásban részesülhetnek azok, akiknek a családjában az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 250 százalékát, azaz 71 250 forintot. – A támogatás feltétele, hogy a kérvényező családjában minden nagykorú személynek kell oltással rendelkeznie (kivéve, ha orvosi igazolása van arról, hogy nem oltható), és az oltásról szóló igazolást/igazolásokat be is kell mutatnia a kérelmezőnek a támogatás igénylésekor. A támogatási kérelembenyújtásának határideje 2022. január 15-e – tették hozzá. A kérelem benyújtása a Családtámogatási Irodán tehető meg személyesen, és a kérelmezőnek valamennyi nagykorú családtag oltottságát igazoló iratokat egyszerre kell bemutatnia ügyfélfogadási időben.

Arra is felhívták a figyelmet, a kérelemben részesülők körében azok között, akik a rendelet hatályba lépését követően vették fel a védettség eléréséhez szükséges oltásokat, összesen öt fő számára az önkormányzat bruttó 150 000 forintot sorsol ki 2022 elején.

Forrás: hang.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Sziszifusz: remélem erre gondolnak majd akor is, amikor ne adj isten valami mellékhatás kiüti őket...mindezt egy egyszeri aprópénzért...mellesleg szerintem ez törvénytelen is...
Rockxy
nabazz.
milyen pénzből fizették ki a vaccinát, és honnan van pénz 10ezer forintokra?
oké, ez jozsiváros.
és a vidékiek csak úgy, ingyé oltakozzanak?
ja, hogy kapnak veszeccségi kártyát?
azzal majd mehet vért adni, ha megéri...
Pálinkás Pál
@CsipkeRózsa: akiket ez a 10 ezer megcéloz, azok nem az eszükről híresek...
Tavryni őrnagy
Helyesebben ennyièrt se bztos hogy beadják nekik.
Istenakinincsen
Fizetnek azért hogy beadhassák az oltást???
@Sziszifusz:szeptember 9., 16:41Oké értem szükségük van a tízezerre,de miért akar valaki fizetni azért,hogy oltást adhasson??Vagy ők csak sólét kapnak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.