Négy év letöltendő börtönbüntetést kapott a volt titkosszolgálati főnök, Galambos Lajos.

Négy év letöltendő börtönt kapott a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatója

Fotó: MTI Fotó: Illyés Tibor

Négy év alatt másodszor is bűnösnek találták Galambos Lajos vezérőrnagyot: a Kaposvári Törvényszék katonai tanácsa négy év letöltendő börtönt szabott ki rá vesztegetés és államtitoksértés miatt. További két vádlott-társát szintén bűnösöknek találták, rájuk is letöltendő vár – írja a Blikk a Magyar Nemzetre hivatkozva.

Az ítélet nem jogerős, a vádlottak és védőik fellebbeztek, az ügyészség három nap gondolkodási időt tartott fenn. Az ügy másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla előtt folytatódik.

Mint ismert, a vesztegetési botrány még 2011-ben robbant ki; a Kaposvári Törvényszék katonai tanácsa végül 2017-ben hirdetett ítéletet, ekkor öt év börtönre ítélték a Gyurcsány-kormány egykori Nemzetbiztonsági Hivatalának volt főigazgatóját, az ügy másodrendű vádlottját, Galambos Lajost, akit folytatólagosan elkövetett vesztegetés bűntette és államtitoksértés miatt marasztaltak el. Ekkor Galambost a börtön mellett nyolc évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, valamint 150 millió forint vagyonelkobzást is kiróttak rá.

Forrás: blikk.hu

Címlapkép: MTI Fotó: Illyés Tibor

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
2011-ben történt a dolog, 2017-ben hoztak ítéletet,és az ürge még mindig szabadlábon van. Mi tart ennyi ideig a magyar bíróságokon?Hát ezek aztán nem kapkodják el...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
kis rosszcsont..a böri mellett még 150 milla vagyonelkobzás? Van egy tippem..nem fog bevonulni egy percre sem..sőt, vagyonelkobzás sem lesz...méghogy 150 miilla?...pfff..azt már szabadszemmel is leht látni.
csipetke
2011-ben történt a dolog, 2017-ben hoztak ítéletet,és az ürge még mindig szabadlábon van. Mi tart ennyi ideig a magyar bíróságokon?Hát ezek aztán nem kapkodják el...
KisGenyo2
@csipetke: Nyilván kicsikét bonyolultabb az ügy, mint amikor "A" paraszt gereblével agyonveri "B" parasztot.
Toller Béla
Még az is lehet, hogy ártatlan ...de az biztos, hogy az orbánbanda egyetlen esem kapott még ekkora büntit. Legyen ez az irányadó minimum !
Pálffy
Azt javaslom a kommentelő társaknak, próbáljanak tájékozódni a Net-en. Kulcsszó: Jakubinyi Róbert! Itt több, Galambos Lajos vezérőrnagy (és társai) ügyét érintő cikk is található: hvg.hu/cimke/Jakubinyi%20R%C3%B3bert Meggyőződésünk G.L. koncepciós per áldozata ...
Aki Én
@Toller Béla: Azok a hazaárulók 50 év alatt nem úsznák meg egy jogállamban
ómió
Na! Galambos efftársat elítélték? Biztos "jó efftárs" volt!
csipetke
@KisGenyo2: 07:35 Persze,ez teljesen nyilvánvaló, de 10 év alatt nem tudtak pontot tenni a végére?
Gyurka80
@csipetke: Abban igazad van az ítélet nagyon elhúzódott. Végül győzött az igazság gyurcsányi embere börtönbe megy!
Gyurka80
@csipetke: Az igazság már nem is érdekel?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.