Az egész országot megrázta a 16 éves vajai gimnazista, Tisza Gábor tragédiája, s nyugtalanító kérdések sokasága fogalmazódik meg a gyászoló hozzátartozókban és a közvéleményben is, ám a fiú iskolája makacsul hallgat – írja a Blikk.

"Homárfejűnek, hülye gyereknek” nevezték, a lányok sem kímélték az öngyilkos vajai tinit

A Blikk hiába keresi a Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium illetékeseit, nem csupán a sajtó elől zárkóznak el, de eddig arra sem vették a fáradtságot, hogy Gábor édesanyjával, Lovas Edinával felvegyék a kapcsolatot és személyesen nyilvánítsanak részvétet – írja a lap.

Magyarázat helyett az iskola egyelőre annyit tett, hogy kitűztek az épületre egy fekete zászlót, ezzel egyidejűleg pedig a honlapjukon közzétettek egy kurta üzenetet:

Az intézmény teljes körűen együttműködik az eset kivizsgálásában a hatóságokkal. Minden segítséget megadunk az iskola diákjainak, dolgozóinak a tragédia feldolgozásához, osztozunk a család fájdalmán.

A fiú felakasztotta magát, mert nem bírta tovább elviselni az őt ért bántásokat. Az ügyről most további, döbbenetes részleteket tudott meg a lap:

az osztály nagy része benne volt a csúfolásban, s Gábort a lányok sem kímélték. Sőt, ők voltak a leghangosabbak! A fiú némán tűrte, amikor „homárfejűnek”, „hülye gyereknek” nevezték, jóllehet ennél még cifrább jelzőket is a fejéhez vágtak.

A fiút  különösen bántotta, hogy a lányok is nyomdafestéket nem tűrő hangnemben beszélnek vele. Amikor otthon néha-néha szóba került a barátnő téma, a fiú csak elpityeredett.

Az édesanya soha nem tud megbocsátani fia zaklatóinak, de úgy gondolja, az sem a családján, sem Gáboron nem segít, ha jogi útra terelné az ügyet.

Gabi pénteken beszélt az osztályfőnökével, aki azonnal összehívta az osztályt, beszélt a gyerekekkel. Az osztályfőnök biztosította Gabit arról, hogy nem piszkálják többé, illetve, ha bármi nyomja a lelkét, forduljon hozzá bizalommal. Arra nem tudunk rájönni, mi történhetett abban a három napban, amelyek végül a tragédiához vezettek

– mondta Edina, aki most a fia temetését szervezi.

Forrás: Blikk
Címlapkép: Pixabay

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
A nemzethy oktatás is kimutatta a foga feketéjét!A klik nevű maffia sikeresen végre hajtja a kurmány gyűlőletre való úszítását!Megsúgóm,hogy már az óvódákat sem kímélik a felforgatástól!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
A nemzethy oktatás is kimutatta a foga feketéjét!A klik nevű maffia sikeresen végre hajtja a kurmány gyűlőletre való úszítását!Megsúgóm,hogy már az óvódákat sem kímélik a felforgatástól!
ila51
Azt nem értem , hogy hogy sikerült neki ekkora nagy melákra felnőni , úgy hogy nem tanulta meg az önvédelmet .
Tanítsd meg a gyermeket játszani , és hagyd ! ...most már késő .
Málna
@balos: A gyűlölködést otthonról hozzák a gyerekek. Pont az ilyen szülőktől, nagyszülőktől tanulják el, mint amilyen te is vagy.
kereső
Nem kellene már abbahagyni a szenzáció hajhászást egy gyermek tragédiája fölött ? Elég!
Gazella
Nah kérem a lányok tényleg mocskos szájúak..
Pálinkás Pál
már bocsánat...de a fiúval is nagy gondok lehettek...
Aki Én
@Pálinkás Pál: ...nyilván voltak, ezért is kezdték ki őt.
Pálinkás Pál
@Aki Én: pont ezért, talán nem rendészeti suliba kellett volna íratni...
peterkelemen
Az lenne a minimum, hogy azok, akik ilyenekkel zrikálták és gyakorlatilag az öngyilkopssságba kergették a srácot ki kell végezni mindegyiket.
peterkelemen
Az anya baromira rosszul gondolkodik ugyanis IGENIS JOBBAN TENNÉ HA JOGI ÜGYRE TERELNÉ, mert legalább más gyerekeken segítene. Ezek a sátánfajzatok, akik a gyerekét öngyilkosságba kergették nem fognak leállni.
simmering73
Ha most mindenki akit nyominak, hülyének neveznek, öngyilkos lenne, itt a propin nem lenne egy illiburnyák hülyegyerek se.
Macskaszem
@Pálinkás Pál: Hát nem is abba íratták, mezőgazdasági volt az a rendészeti.
Pálinkás Pál
@Macskaszem: " Gábor tavaly kezdte Baktalórántházán a szakközépiskolát. Rendészeti szakra járt, rendőr vagy katona akart lenni. "
Nessy
Az tény, hogy a kamaszok komiszak tudnak enni egymással, illetve a gyengébbel..Erre manapság a közösségi háló is rásegít! Azért milyen anyák lesznek pl.ezek a lányok? Mire fogják a "családi nevelésben" tanítani a gyerekeiket?
Macskaszem
Amúgy vannannak gonosz kölykök, a többi meg azt hiszi attól ő is menő lesz, ha majmolja. Nyilván érzékenyebb, gátlásosabb gyerek volt az átlagnál, és egyeseknek ez felhívás arra, hogy a vérét szívják. Olyanok mint az állatkínzók, élvezik, hogy szenvedést okoznak. Feljelentést kell tenni, abból talán tanulnak, mert 2 ejnyebejnye kevés
Macskaszem
@Pálinkás Pál: Akkor bocs, itt a fenti cikkben mást írtak. Össze-visssza irkálnak, olyanok mint a falusi vénasszonyok a ház előtt a kispadon.
Pálinkás Pál
@Macskaszem: én is csak a tegnapi cikkben olvastam :)
magyar1
Anno én bementem és nem a tanárral rendeztem le egy ilyen vitát hanem megmondtam a gyereknek ha még egyszer meg meri fenyegetni a fiamat elveszíti azt a hülye fejét mert levágom, sőt ha más baja esik akkor is őt nyírom ki. Soha többé nem merte.
Toller Béla
Jól emlékszem még ...ne msegít itt tanár, szülő (hacsak át nem íratja a gyereket) ...Itt csak az segít, ha van egy pár jobbérzésú gyerek, aki megvédi a kiszemelt áldozatot, áldozatokat. Vagy a legagresszívebb gyereket kiemelik és eltávolítják ...Nos, itt melyik stratégia mentén hozták össze a tragédiát ? Kik, egészen pontosan ? És persze, a gyerekek ...
Málna
@Macskaszem: Feljelentés? Ugyan mire? Csúfolódásért? Az még csak nem is zaklatás, ha csúnyán beszélsz valakivel. Te is szoktál. De azért hogy háborogsz, amikor más csinálja...
magyar1
@Macskaszem: Hidd el ha az apa vagy anya rendezte volna le a gyerekekkel, többre ment volna. A tanári beavatkozás sokszor csak a tüzet szítja. Erre is volt személyes tapasztalatom, a tanárok meg védik a mundért.
Gazella
@Pálinkás Pál: és mióta rendészeti suli a Mezőgazdasági ???
Gazella
@Pálinkás Pál: Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium
Gazella
Valami hazudik.. Vagy a Blikk vagy az édesanya.. Mezőgazdasági suliban nincs rendészeti ...rész.
Pálinkás Pál
@teuton57: " Gábor tavaly kezdte Baktalórántházán a szakközépiskolát. Rendészeti szakra járt, rendőr vagy katona akart lenni."..ezt te miért erdészetnek olvasod?...
propeller.hu/itthon/3708838-neveloapja-talalta-meg-ongyilkossagig-szekalt-fiu-holttestet?all#c3146854
Gazella
@teuton57: te!! Ebben a cikkben az van... mezőgazdasági.. de még erdészeti szak sincs a Vay Gábor gimiben.
Málna
@teuton57: Ott a rendészet is, analfabéta...:-)
Málna
@Gazella: Van erdészeti és rendészeti szak is.
vacsi
"Minden segítséget megadunk az iskola diákjainak, dolgozóinak "
- azaz segítenek azoknak, akik miatt a szerencsétlen fiú eldobta az életét?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.