Nem övezi hatalmas médiaérdeklődés a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, de ez Ferenc pápa budapesti látogatása után megváltozik majd – számol be róla a Népszava.

Elképesztő pofon ez Orbánnak – a pápa Hitlerhez és Sztálinhoz "hasonlította", teljes mértékben ellenzi a politikáját
Fotó: Facebook

Ám, a bécsi Die Presse megjegyezte, hogy a katolikus egyházfő húsz percet szán Orbán Viktor kormányfőre.  A lapban Erdő Péter bíboros is nyilatkozott, aki úgy foglalt állást, hogy a pápától

a szeretet, a megerősödés és az egység üzenetét

várja.

Magyarország miniszterelnökével, Orbán Viktorral ellentétben, aki a keresztény Nyugat védelmezőjeként tetszeleg, a Szentatya a menekültekkel szembeni irgalmas hozzáállásra szólít fel.

A bécsi konzervatív lap emlékeztet arra, hogy régóta keringtek olyan találgatások, melyek szerint a pápa egyáltalán nem akar találkozni Orbánnal.

A lap utalt arra is, hogy a kormányhoz közel álló magyar média a megelőző hónapokban élesen bírálta a pápát. A Vatikán hírszolgálata, a Vatican News is hosszabb cikkben foglalkozott az eseménnyel, bár a hírportál a politikai vonatkozásokba nem ment bele, ami azért érthető, mert a Szentszék több alkalommal is kiemelte:

a pápa lelkipásztori útra érkezik Budapestre, a kongresszust záró szentmisére és szó sincs államközi vizitről.

A patinás brit katolikus lap, a The Tablet azt a kérdést elemezte, miért preferálja a pápa Szlovákiát Magyarországgal szemben, hiszen északi szomszédunknál három napot tölt el. A lap utalt arra, hogy még a nyugalmazott szlovák főpap, Jozef Tomko egykori kuriális bíboros is „apró rejtélynek” nevezte az egyházfő döntését. A lap arra a megállapításra jut, hogy az okok a régió történelmében és politikájában keresendőek.

Azt hiszem, a látogatás egyik oka az, hogy Szlovákia elnöke lenyűgözte a pápát, amikor Ferenccel találkozott a Vatikánban

– mondta a lapnak egy pozsonyi diplomata.

A pápa azon döntését, miszerint több időt tölt Szlovákiában, mint Magyarországon, a nacionalista-populista vezetőkkel, például Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel szembeni éles bírálatainak összefüggésében is értelmezni kell.

A pápa ezeket a populista vezetőket az 1930-as évek diktátoraihoz hasonlította, és teljes mértékben ellenzi Orbán Viktor menekültellenes politikáját, amelyet a „keresztény értékek” leple alatt folytat

– jegyzi meg a The Tablet.

A lap hozzátette, ha a pápa találkozik is Orbánnal, amivel kapcsolatban az egyházfő múlt héten megjegyezte, még ő maga sem biztos ebben,

ne számítsunk arra, hogy ott csak mosolyt láthatunk majd

Forrás: Népszava 
Címlapkép: Facebook

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
"A pápa ezeket a populista vezetőket az 1930-as évek diktátoraihoz hasonlította, és teljes mértékben ellenzi Orbán Viktor menekültellenes politikáját..."

Ki vállalja majd a felelősséget ha esetleg itt is a 2015-ös francia eseményekhez hasonló mészárlás történik majd?! A pápát okolják majd érte???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbincs
@magyar1: azok a csak 50IQ-k 2 bányaelemivel ? rettenet árulkodnak ám magukról ,?
Ludas Matyi
@durbincs: gyere ki a papa csuhaja alol kis kötschög, eleget zoptal!
simmering73
"Ferenc pápa néhány mondatban felvázolta Isten és a Krisztus természetét, az emberekhez való viszonyát, és néhány mondattal romba döntötte Orbán minden hazugságát. Krisztus természetének fényében Orbán egy sötét, sátáni figura, mindennek az ellentéte, mint amit a kereszténység jelent. És ezt a legnagyobb egyház feje mutatja ki róla, Budapest egyik legnagyobb terén százezres tömeg előtt. De már ezt megelőzően is mindenben ellentmondott az orbáni propagandának: Orbán és talpnyalói hazudnak a családról, a gyerekvédelemről, a keresztény értékekről, mindenről."
nepszava.us/orban-gyulolettel-tekintett-ferenc-papara-mert-hitelteleniti-rendszerenek-kereszteny-jelleget/
durbincs
@Ludas Matyi: Esze meg mint csak a többinek ? bő 50IQ ? mi ? vagy detto ennek @simmering73: nevű bezzeg Tahónak ?
bakcsubakka
@durbincs: Aki úgy ,vagy hasonlóan "értelmesen" fogalmaz mint te,azt minek neveznéd?
Sugárzik minden megnyilatkozásodból az "értelem".
Nem sül le a mocskos pofádról a vastag bőr? Nincs szégyenérzeted te ostoba ?
Ne csúfold a magyar nyelvünket,szemétláda !
durbincs
@Ludas Matyi: Esze meg mint csak a többinek ? bő 50IQ ? mi ? vagy detto ennek @simmering73: nevű bezzeg Tahónak ?
@bakcsubakka: maga szerencsétlen + ájjon sorba a csille töcsköléshez ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.