A PIM igazgatója az előválasztásokat népszerűsítő klipről mondott erős véleményt. Farkasházy ettől borult ki, de ismét megszólalt Demeter – számolt be róla a 24.hu.

"Te pénzosztogató senki! Zsebnácikat ölelgető kommunisták" – durvul a Farkasházy-Demeter párbaj

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Demeter Szilárd a Mandineren megjelent írása szerint a négyperces klipbenfeltűnt ismert személyiségek – köztük Gálvölgyi János, Pogány Judit, Mérő László, Péterfy Bori, Hegyi Barbara, Nagy Zsolt, Csákányi Eszter, Cserhalmi György, Bródy János, illetve Lakatos Márk és Kulka János – életük legnagyobb traumáját élik át, hiszen „adnának egymásnak ösztöndíjat, kitüntetést, állást, megbízást, de nem tehetik, mert a Fidesz van kormányon”.

A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójaként, illetve a nemzeti könyvtár, a magyar könyvszakma, illetve az irodalmi közgyűjtemények fejlesztéséért felelős miniszteri biztosaként tevékenykedő író-publicista ezzel indirekt módon elismerte a Fidesz kitüntetések osztásakor alkalmazott gyakorlatát, soraiban azonban ennél is tovább ment, hiszen kijelentette: ezekre a művészekre egy esetleges kormányváltás után maga a pokol vár, mert felfalják őket a kineveltjeik – mégpedig azért, mert

a marxista baloldal mindig, minden időkben és mindenhol ezt csinálta.

Farkasházy Tivadar a Facebook-on reagált a Fidesz kultúrharcosának szavaira.

Ide figyelj, te pénzosztogató senki! Valaha csináltál bármit, ami egy lapon említhető a szádra vettek teljesítményeivel? Amire egy ország felkapta a fejét? Mert az ő életművükből napestig sorolhatnám azokat a dalokat, szerepeket.

A kérdések a szöveg későbbi pontjain is záporoznak tovább:

Mit gondolsz, be akarnak ülni valami havi ötszázezres bizottságba vagy kormánytámogató akadémiába? Jutka 77 évesen birtokot akar Rákay Philip mellett? […] Vagy 25 milliós esti showdereket gyártanak majd a köztévének négyesben? Beveszik Hernádi Jucit és Péterfy Borit is? […] Bródy tán attól fél, hogy leveszik az István, a királyról és Lezsákot írják a helyébe? Falusi Mariann vokálozni akar Leslie Mandoki dobja mögött? Lang Györgyi új tolókocsira hajt? […] Felfogtad, kiknek mentél neki? Szemkilövetős reklámot fizettek a dal elé, meg felraktátok szemét bevezetővel, hátha tévedésből arra klikkelnek sokan. Korunk Illetékes bajtársa lettél, annyi milliárdot kaptál hozzá. Pöti Aczél akarsz lenni? Belemarsz mesterek bokájába, mint Orbán Ráhel táskás kutyusa? Akkor már miért nem munkásőr hajlamúak, mint Szijjártó szerint az UEFA? Vagy az Boris Johnson? A te pozícióidban hogy vetemedhetsz ilyesmire? Te vagy a férfi Schmidt Márió?

Azonban most újabb szösszenetet tett közzé, helyreigazításként, a miniszteri biztos. Ismét a Mandinernek küldte el Helyreigazítás című írását, amit azt követően tett közzé, hogy többen felhívták a figyelmét, tévedett az előválasztási klipről szóló „szösszenetében”. Azt sérelmezték, hogy a „kommunistába oltott liberálisok utóvédcsapata” megjelölés hiányos, kihagyta a „zsebnácikat”. Demeter Szilárd elismerte igazukat, pontosított.

Tehát helyesen így hangzik: a zsebnácikat keblükre ölelő kommunistába oltott liberálisok utóvédcsapata.

- írta, majd hozzátette, hogy a többit fenntartja.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
ezt a büdös románt be a sittre ,a kancigányok közé...ott lehet nagy pofája..
Nessy
Mondja Demeter! A kormányfőnk diktátor barátai nem zavarják a mimóza lelkét? Vagy azt észre sem veszi a narancs szemüvegében? Van az a pénz, amiért már két majom szerepét vállalja? Nem hall, nem lát, viszont beszél! Néha bölcsebb ám hallgatni!
Pálinkás Pál
ezt a büdös románt be a sittre ,a kancigányok közé...ott lehet nagy pofája..
human
Nem érdekel egyik fröcsögése sem. Fontos dolgokról kell beszélni és nem a propaganda által feldobott gumicsontokról.
Clavigo
Silardu Demeterescu...Ennek a herének maximum az ükapja lehetett magyar...
kissé felnőttem
te sumák hiszen a hatalmatokat osztogatásra baráti körben meg fosztogatásra, oktatás, egészségügy kulturális pénzek unios pénzek lenyulására? hotelekre ? Fertő tó,? Velence, ? Balaton,? Natura 2000 szétverés a járványra Töredéket ?a focira amennyi kell? hát gondolkodj már és te alázol másokat Selejtes tudással nem lehet országot építeni de a rombolásotok az látványos ám
ómió
Tényleg! A bolsi minden árnyalata magához ölelte a zsebnácikat és viszont! Erről szól a moslékkoalíciójuk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.