Több mint félmilliós pénzbüntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság Lovasi Andrást maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt – számol be róla a 24.hu.

Megduplázták Lovasi büntetését – ez az ítélet a maradandó fogyatékosságot eredményező közúti balesetében
Kép: YouTube

A zenész 2019 március 27-én a délutáni órákban egy budapesti kereszteződésben a piros fényjelzést figyelmen kívül hagyva nem állt meg, s közel 50 km/h sebességgel nekiütközött egy éppen kanyarodó rendőrautónak.

Az egyenruhások autója az ütközés miatt megpördült és belecsapódott egy harmadik gépjárműbe. A rendőrautóban utazó két személy közül az egyik maradandó fogyatékosságot eredményező sérülést szenvedett

Lovasit tavaly májusban 225 ezres pénzbüntetésre ítélték s egy évre eltiltották a közúti járművezetéstől. Az időközben elkészült igazságügyi orvosszakértői vélemény-kiegészítés szerint az egyik sértett maradandó fogyatékosságot szenvedett, az ügyészség módosította a vádat és a zenész cselekményét maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozása vétségének minősítette.

A perújítási eljárásban a PKKB a módosított vádról döntött, vagyis arról, hogy az énekes cselekménye összefüggésben van-e az egyik sértett esetében a baleset következtében kialakult egészségügyi állapotával. A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a bíróság kétséget kizáróan megállapította, hogy a sértett maradandó fogyatékossága a zenész cselekményének következménye.

Lovasi 600 ezres pénzbüntetést kapott, és két évre eltiltották a közúti vezetéstől is.

A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte a zenész beismerését, büntetlen előéletét és azt, hogy egy kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik. Súlyosító körülményként vette figyelembe ugyanakkor a bíróság azt, hogy a terhelt a cselekményével alapvető közlekedési szabályt szegett meg.

Forrás: 24.hu 
Címlapkép: YouTube

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.