Az osztrák vadászgépeknek kellett kikísérnie egy magyar felségjelű C–17-es teherszállító NATO-gépet a szomszédos ország légteréből – írja a Telex a Die Presse alapján.

A magyar gép súlyos hibát követett el:

az előírt 10-11 ezer méteres magasság helyett valamiért 1000 méterre süllyedt le a Felső-Ausztria nyugati részén, a Salzkammergut régióban található Attersee fölött.

Michael Bauer, az osztrák védelmi miniszter azt mondta, ez olyan súlyos vétek, mintha valaki az autópályán forgalommal szemben haladna.

A Telex megkereste a Honvédelmi Minisztériumot, de onnan az a válasz érkezett, hogy bár ezek a gépek magyar felségjelzés alatt repülnek, a többnemzeti NATO Stratégiai Légiszállítási Képesség Nehéz Légiszállító Ezredéhez tartoznak.

Forrás: telex.hu, diepresse.com

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Profi pilóta! De lehet, hogy csak arra volt kíváncsi, milyen a kapás, mert az Áder már a leváltása utáni időkre készül.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
@durbincs: Vert volna rá apád a zongorára. Lehet zomgorahúrnak még jó lennél, mert embernek igen csak silány vagy.
jesz
dr. durbincs! hogy áll az elemzés? mennyi a fórumozók átlag IQ-ja?...kedves doktor úr! Az éjszakai műszakban mennyit alszik? Ha van ideje, elemezze a hírben szereplő súlyos szabálytalanságot...ezt a mondatot reggel kikérdezem, nem szabad puskázni: ..."NATO Stratégiai Légiszállítási Képesség Nehéz Légiszállító Ezredéhez tartoznak"...
Kösse fel a gatyakorcot...
Gazella
Magyarra leforditva. 1igenis magyar jelzésű volt a gép.. Könnyen lesikálom nektek, hogy ner gép lehetett.u
justhpeter
Igazi magyaros magyarázat, olyan Orbán-értelmi szintű.
RonaGyuri
S erről a derék matyar pilóták mit mesélnek?

mikor „hősök”, akkor a mi fiaink, mikor hülyeséget csinálnak a NATO megszállás részei

Mint ismert „Osztrák vadászgépek kísérték ki azt a magyar felségjelű C–17-es teherszállító NATO-gépet, amely péntek reggel berepülési engedéllyel hatolt be az osztrák légtérbe, ám az előírt 10-11 ezer méteres magasság helyett valamiért 1000 méterre süllyedt le a Felső-Ausztria nyugati részén, a Salzkammergut régióban található Attersee fölött – írja a Die Presse.”.
A dolog utáni érdeklődés gyorsan elakadt, mert a HM szerint „ezek a repülők a magyar légierő színeiben repülnek, nem ennek a parancsnoksága alá, hanem a többnemzeti NATO Stratégiai Légiszállítási Képesség Nehéz Légiszállító Ezredéhez tartoznak.”!
Tényleg ilyen amnéziások vagyunk? Még 2 hete sincs, hogy ugyanezen illetékes NER-társak attól dicsekedtek, hogy „ mennyi embert hozott ki az elmúlt két hétben Afganisztánból, a Magyar Honvédség, a pápai Nehéz Légiszállító Ezred C-17-eseivel”!
kissé felnőttem
@RonaGyuri: van, mert magyar felségjelzéssel tette

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.