Átadták az Év polgármestere, alpolgármestere és jegyzője díjakat pénteken a 26. Városi Polgármesterek Találkozóján Szarvason.

Egy fideszes lett az ország legjobb polgármestere, érkeznek a gratulációk
Fotó: Facebook/Balaicz Zoltán

Az Év polgármestere díjat Balaicz Zoltán (Zalaegerszeg) kapta, aki 2014 óta vezeti a várost. Korábban 2001-2010 között a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány igazgatója volt. Ezekben az években indult el Zalaegerszegen a műszaki-mérnöki oktatás, bővült a többi képzés, és önálló karrá vált a számviteli főiskolai intézet. 2002-től a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség tagja, 2006-2014 között választókerületi kampányfőnök, 2015-től a zalaegerszegi szervezet elnöke. 2006-ban lett önkormányzati képviselő, 2010-ben alpolgármester.

Balaicz Zoltánnak már több százan gratuláltak a Facebook-oldalán:

Az Év alpolgármestere elismerést Fórizs László (Hajdúböszörmény) érdemelte ki, aki 1998 óta önkormányzati tisztségviselő; és elmondása szerint a választásokon mindig "magasan a legtöbb szavazatot kapta".

Az év jegyzője Tatár Zoltán (Hódmezővásárhely) lett, aki korábban dolgozott Domaszéken, Zákányszéken és a szegedi járási hivatalban is; tevékenykedett ügyvédként, valamint a MÁV Zrt. jogtanácsosaként is.

Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára a rendezvényen elmondta, a településvezetők egyik legfontosabb ismérve a szakmai felkészültség, tudás és tapasztalat mellett a választókhoz való viszony.

A díj azért különösen fontos, mert azt maguk a polgárok szavazzák meg; "ami a leghitelesebb visszajelzés" – tette hozzá.

A jó polgármester kapcsolatot tart a lakossággal, figyeli és alakítja a helyi gazdasági és társadalmi folyamatokat, "és ami a legfontosabb, sosem szakadhat el a választóktól" – sorolta.

A helyettes államtitkár úgy fogalmazott, hogy az elmúlt időszak, a koronavírus-járvány különösen nagy terheket rótt az önkormányzati vezetőkre, akiknek a képviselő-testületek és közgyűlések hatáskörében is el kellett járniuk.

Dukai Miklós szerint a hatalom demokratikus gyakorlása nemzeti ügy, ami a nemzet felemelkedéséhez járul hozzá.

A jelöltekre online lehetett szavazni.

Szarvas másodszor adott otthont a díjátadónak. Babák Mihály (Fidesz-KDNP) – aki 2002-ben maga is elnyerte az Év polgármestere címet – köszöntőjében elmondta, Szent István a kereszténység mellett a jogállamiságot hagyta a magyar népre. Vannak olyan szakemberek, önkormányzati tisztségviselők, akik a Nyugat-Európából érkező támadások ellenére is teszik a dolgukat, működtetik az országot, irányítják az emberek életét.

Hozzátette, amikor közvetlenül az emberektől érkezik egy díj, "az picit többet jelent", jelzi, hogy van értelme a munkának.

A rendezvényt 1995-ben szervezték meg először, ötletgazdája a Szféra Európa Kft. volt.

Oltványi Tamás, az ötletgazda-rendező Szféra ügyvezetője bejelentette, jövőre Komáromban "találkoznak a városi polgármesterek".

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Milyen más pártkötődésű lehetne? Hiszen jó munkát csak azok és abban a pártban...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Milyen más pártkötődésű lehetne? Hiszen jó munkát csak azok és abban a pártban...
simmering73
Ez csak a véletlen furcsa fintora lehet, hogy véletlenül fideszes kötődésű.
tudode
Csak megosztom!
.
Veresegyház polgármestere már a Kádár rendfszerben is városvezető volt, a mai napig azzal az arspoetikával, aki
..
"""" Talán Európa-szerte egyedülálló módon, közel fél évszázada vezeti az ország egyik legdinamikusabban fejlődő kistérségi központját, Veresegyházat Pásztor Béla polgármester. Már a Kádár-korszakban is azt vallotta, hogy a közjó érdekében időnként át kell lépni az életidegen szabályokat. Poros kis faluból tette közel fél évszázad alatt az ország egyik legdinamikusabban fejlődő kistérségi központjává Veresegyházat a város ma is hivatalban lévő polgármestere, Pásztor Béla. A Kádár-korban induló településvezető pályafutása azonban korántsem nélkülözi az ellentmondásokat."""
.
Olyanná tette Veresegyházát, mint egy ékszerdoboz úgy, hogy nincs kisvasút, stadion közpénzbő, stb. stb. csak az álampolgárok otthonuknak érezhetik a mai napig.

www.veresegyhaz.hu/
.
Aki nem hiszi el, járjon utána:
.
----- Pásztor Béla (politikus)
hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%A1sztor_B%C3%A9la_(politikus)
.
Ilyen is van! A tissztesség, a szolgálatkézség meghozza gyümölcsét!
gina
Aljas szemetek, csak fidesz alja lehet,,,,
RonaGyuri
@RonaGyuri: Konzervatív forradalmárnak képzeli magát

ami lényeg, hogy mindig mindenben szembe megy annak, ami Európát, polgárságot, és az un. nyugati kultúrát jelenti

Mottó:
A XXI. századi populizmus vezér szlogenje:
Nem elég, hogy egy arrogáns, gátlástalan
műveletlen paraszt-suttyó vagy,
annak is kell látszanod!

A „keresztény civilizáció” önjelölt védelmezőjeként is tetszelgő - míg az átlagos hibbantaknak álandó fixa-ideáik vannak, addig ennek a zakkantnak mindig más (mindig ami valamiért megteszik neki), s akár épp az ellentetje (mint a Tigris két es ipszilonnal) - magyar kormányfő és a művelt világ benne az EU, Európa és a jogállamiság körüli vita. Igencsak érdekes, sőt pikáns, hogy ebben a hangulatban látogat … nos már ez is érdekes fizikailag Magyarországra, azonban de jure csak egy vallási eseményre .. szóval találkozik vele Őszentsége.
Hogyan és mi történik, s hogy egyáltalán bármi említésre méltó azt persze sohasem fogjuk megtudni. Alapvetően Orbán szokása szerint 30-50évre titkosit, Őszentsége meg értékén kezeli a dolgot, s említésre sem méltatja.
Pedig – ha már „az eseményeknél mindig a másik szemébe néz, aztán hagyja, hogy a dolgok a saját logikájuk szerint alakuljanak, ahogy azt a belső meggyőződése diktálja.” – valóban érdekes lenne tudni, hogyan és mit gondolnak (na jó inkább mit mondanak) arról, hogy „a magyar kormány, a nacionalista, bujtogató Orbán Viktor vezérletével ismét az egyházak kezébe adja az iskolák jelentős részét, mégpedig a ’konzervatív forradalom’ részeként. Az érintett intézmények sokkal több támogatást kapnak az államtól, mint a vetélytársak, és gyakran elszipkázzák a tehetős családok diákjait, a szegényebb gyerekek, illetve nem ritkán a romák rovására.”!
RonaGyuri
@RonaGyuri: mindeközben
Ismét egy kép

ami az igazodáson túl az orbáni családbarátság újabb példája

Bár Őszentsége csak pár órára ugrik be, s a mise előtt pár percre állítólag fogadja Orbánt (aki a nem csak a politikai nézeteit váltogatja, de vallását is) találkozni fog a hacacáré díszvendégével „I. Bartholomaiosz konstantinápolyi pátriárka”-val. Aki beragyogja a rendezvény hétköznapjait. Legalább is Tömjény Sónyiék nagyon igyekeznek, mint a véres rongyot szokás hurcolásszák!
A Párt központi napilapja meg lelkendezve számol be róla. A tegnapi beszámolóhoz mellékelt kép igencsak jellemző

cdn.magyarnemzet.hu/2021/09/KSeGZVtz77nz-qk3Oiagz19_5EudeARTei0bDLZ06nE/fill/850/550/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzJlN2IzYzYxNWZhNDRjMTQ5OTY1ZmRkMDk2YWNjODg5.jpg

na nem csak a programokról, sokat elárul a mai matyar rögvalóságról:
„Idősebb Lomnici Zoltán, a Emberi Méltóság Tanácsa nevű szervezet elnöke az Emberi Méltóságért kitüntetést adta át I. Bartholomaiosz konstantinápolyi pátriárka” !!! =))
Pálffy
Dukai rosszul fogalmaz: "Dukai Miklós szerint a hatalom demokratikus gyakorlása nemzeti ügy, ami a nemzet felemelkedéséhez járul hozzá." A hatalom gyakorlása egyenlő diktatúrával! Elfelejti, a vezető politikusok a nép alárendeltjei - szolgái! Talán így lenne a helyes: "A szolgálat megfelelő gyakorlása nemzeti ügy, ami az ország felemelkedéséhez járul hozzá!"
tudode
@Pegero: Köszönöm. Meg is néztem
.
----- Janicsák István & V.A. K. - Honky Tonk Woman - (2008) PeCsa Official videó
www.youtube.com/watch?v=HQ10aXJGVKY
------------------
.
Az asszonykórusról visszajött a fiatalságom, amikor a háború után nem sokkal UTCABÁLOK voltak a háborútól meggyötört fiataloknak ahol szárnyaikat próbáló fiatal zenészek szolgáltatták a zenét, mint pl.
.
---- Hungária - Utcabál.
www.youtube.com/watch?v=8oCm-H0byPY
--------------
.
Klassz volt!
Béla333
A legjobb pogi a maffiatagok között...
Ez akkor azt jelenti, hogy ő a legkorruptabb?
gina
Korrupt szemét fidesz féreg ez is ///

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.