Szijjártó Péter közösségi oldalán osztott meg egy videó részletet, amelyben a PestiTV műsorában beszélget Jeszenszky Zsolttal.

Szijjártó: "Fogtam a fejemet, nem tudtam, hogy ez vicc vagy komolyan ez történik"
Fotó: MTI/AP/Darko Bandic

Szijjártó a videóhoz röviden annyit írt:

Komoly dolog

Jeszenszky szerint "nagyon érinteni fog minket" a későbbiekben az "afganisztáni.., nem feltétlenül tökéletesre sikerült amerikai kivonulás miatti migrációs hullám, ez már kezdi elérni a magyar határt", de úgy gondolja a "nagyja az még csak most jön".

Múlt héten Szlovéniában üléseztünk másfél napig külügyminiszterek, és megmondom őszintén fogtam a fejemet, tényleg és nem tudtam, hogy ez vicc vagy valóban ez történik.

Hozzátette:

Mert miközben mindenki arról beszél, hogy nem szabad a 2015-ös hibákat megismételni, ahhoz képest mindenki ugyanazt csinálja, mint 2015-ben. Tehát ezek a nyilatkozatok, hogy minden bajba került afgánt engedjenek ki a tálibok és azok lehetőleg persze Európába jöjjenek, hogy mindenkinek segíteni kell. Megint ez a korlátozás nélküli biankócsekk, a meghívás Európába.

- reagált Szijjártó Jeszenszky azon kérdésére, hogy mire kell számítani. 

Hogyha nem szabad megismételni az akkori hibákat, akkor beismerték, hogy hiba volt, amit akkor csináltak?

- tették fel a kérdést.

Hát, be, ez egyértelmű

Szijjártó hozzátette, hogy a "politika az nem a kreditek meg az utólagos belátások műfaja, itt mindig csak a tagmondat első fele van. A második fele, hogy és ezért elnézést kérünk Magyarországtól, az nincs, ilyen nem lesz".

Dánia bevándorlásügyi minisztere mondta azt, hogy ugye hiba volt Orbán Viktor hibáztatni

Hozzátette:

Megint ugyanaz van tényleg pepitában, mint 2015-ben. Már mondják is a határőrök, hogy akkor 2015-ben ugye, mindenki, aki megjelent a déli határunkon mindenfajta papír nélkül: Szíriából jöttünk. Most mindenki Afganisztánból jött

Szijjártó megjegyezte, hogy "rendkívül kockázatos helyzet van" és abból a szempontból "még rosszabb is, mint 2015-ben", hogy akkor a migráció egy "kulturális és biztonsági kockázat volt."

Most bejön egy egészségügyi kockázat, mert ha te vagy ti vagy mi elutazunk valahova, itt Európán belül, akkor az esetek döntő többségében kell mutatnunk egy negatív PCR tesztet.

A megosztott videó részlet Szijjártó kérdésével zárul:

ezekben a migrációs hullámokban hány embernek van két negatív PCR tesztje az elmúlt 72 órában?

Forrás: Facebook
Címlapkép: MTI/AP/Darko Bandic

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ezzel mi is így vagyunk. Fogjuk a fejünket, tényleg és nem tudjuk, hogy ez vicc vagy valóban ez történik ezzel a jobb sorsra érdemes országgal immáron 11 éve.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ludmilla
Tarajos,te ott fogtad a fejedet,mi meg itthon,amikor értesülünk az intézkedéseidről...
ómió
@Clavigo: Ha ezt tükör előtt állva konstatálod magadról, miért hazudod rám?
Toller Béla
Nem jól fogta a fejét ez a marhonc, satuba kellett volna ! Heherészni a nyomorultakon - az meg egy másik ...szemét, alávaló dolog !
kulabombaafityiszre
@Emmersson71: ma, 09:49
Ja,rosszabbak,mint a pestis.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.