Dobrev Klára közösségi oldalára írt bejegyzésében azt írja, ma 20 éve a világ fogalma megváltozott a terrorizmusról.  Úgy gondolja a 2001. szeptember 11-i merényletsorozatra "nem egyszerű kötelességünk, hanem amerikai barátainkkal közös felelősségünk is emlékezni."

Ezért nyílt levelet írt a támadások 20. évfordulójának alkalmából, Joe Bidennek, az Amerikai Egyesült Államok Elnökének.

Dobrev Klára nyílt levelet írt Joe Bidennek
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Tisztelt Elnök Úr!

Az emlékezés szándékával írok Önnek ezen a végtelenül szomorú napon, amikor négy összehangolt terrortámadásból álló merényletsorozatot hajtottak végre az Amerikai Egyesült Államok ellen, ezzel 3 ezer emberi életet kioltva és 25 ezer embert megsebesítve. Amerikai földön a valaha volt legsúlyosabb támadás volt ez, amely sokkolta az egész országot és az egész világot, beleértve minket, magyarokat is.

Hozzátette:

Felismerve a terror globális jellegét, a demokratikus nemzetközi közösségeknek, az emlékezés és az áldozatok tisztelete mellett, tudatában kell lenniük közös felelősségüknek az állampolgáraik védelmét illetően, bel- és külföldön egyaránt.

Dobrev kiemelte, meggyőződése, hogy "az Európai Uniónak szüksége van az Amerikai Egyesült Államokra, míg az Amerikai Egyesült Államoknak is szüksége van az Európai Unió barátságára, mert a terrorizmust csak közös együttműködéssel előzhetjük meg."

Mi, magyar demokraták és politikai vezetők, ígéretet teszünk, vissza fogjuk vezetni hazánkat, hogy újra az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének konstruktív tagjai lehessünk. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy ismét egy teljes mértékben demokratikus országgá váljunk, és mint korábban, ismét Amerika megbízható partnerei és barátai legyünk. Ez az ígéretünk Önöknek 2021. szeptember 11-én, Budapesten.

Forrás: Facebook
Címlapkép: MTI/Mohai Balázs

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
bocsánatot kérek, de a levél végén az aláíráara voltam kíváncsi...

...hátha szenátornak titulálja magát...és akkor már két szenátorasszonyunk lenne...de nem..
Pálffy
Mr. Biden (Lindon B. J. R. Nixon, G. Ford, J. Carter, R. Reagan, G. H. W. Bush, B. Clinton, G.W. Bush, B. Obama, D. Trump)! Hánynom kell magától és a többi előző elnököktől, vezető politikusaitól, de főleg a politikájuktól. Bármilyen jellegű atrocitás amely a hazájukat és a világba kiküldött csapatit, diplomáciai vagy egyéb kirendeltségeit éri, köszönheti annak, hogy az USA beleavatkozik idegen nemzetek életébe. 2001.09.11-én a New York-i WTC ikertornyok leomlása kapcsán sose tudjuk meg, valójában mi is történt, - hasonlóan a Kennedy gyilkossághoz ... Abba viszont megegyezhetünk: bár személy szerint sajnáljuk a polgári áldozatokat, de az USA kiérdemelte azt az arculcsapást. Elkelne még jó pár kemény leckéztetés, amíg ki nem vonul a "világ csendőrének" a szerepéből. Áldemokráciát terjeszt, mely csak szenvedést, nyomort, rombolást, gazdasági összeomlást, és halált eredményez. Nem kíméli saját honfitársait, azt a sok-sok fiatal életet sem. Azt ajánlom Önöknek, foglalkozzanak inkább azzal, ami a kezük ügyében van - a világot pedig hagyják békén és ne buzerálják tovább! www.youtube.com/watch?v=UUZHTE1jMXg
Rockxy
911et az amcsi titkosszolgálat tervelte ki és hajtotta végre.
klárika te nagyon naiv vagy, de az is lehet, hogy sunyi.
vacsi
" amerikai barátainkkal közös felelősségünk is emlékezni.""
Emlékezzen, de másokat miért kever bele?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.