Feljelentették a rendőrségen a Momentum kaposvári képviselőjelöltjét, mert átragasztotta a Fidesz plakátjait, nem sokkal azután, hogy az önkormányzat 250 ezer forintra bírságolta ugyanezért – írja a HVG.hu.

"Nem tudtok megfélemlíteni!" – kihallgatták és megbírságolták a Momentum képviselőjelöltjét
Fotó: Facebook

Valaki feljelentett, amiért nemrég átragasztottuk a kaposvári buszmegállókban is látható Fideszes propagandát a saját matricáinkkal. Ma a rendőrkapitányságon rongálással gyanúsítottak és felvették a vallomásomat. Mindezt tették úgy, hogy az Önkormányzat korábban 250 ezer forint büntetést szabott ki ránk. Természetesen fellebbeztünk.

- írta bejegyzésében Bereczki Dávid.

Az igazi bűnösök, a Mészárosok, Tiborczok, Rogánok és Habonyok most még nevethetnek rajtunk, számolhatják milliárdjaikat a magángépeken, meg a jachtokon, de 2022 után nem mi fogunk rendőrségen, meg bíróságon ülni, hanem ők. Akik milliárdokat loptak ki a magyar emberek zsebéből.

Hozzátette:

A rongálást, amivel vádolnak nem követtem el. A politikai tartalmú plakátok átfestése, felülragasztása, a véleménynyilvánítás jog – mint Alaptörvény által védett alapjog – törvényes. Még ha ezeket a alapvető jogokat a Fidesz nem is akarja elismerni

Forrás: HVG.hu, Facebook
Címlapkép: Facebook

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
"A Momentum válaszként kiadott egy közleményt, amelyben – egy korábbi, hasonló ügyben hozott bírósági ítéletre hivatkozva – azt írja, hogy a plakátok átragasztásával a véleménynyilvánítási szabadsággal élt, és nem is számít rongálásnak, mert nem okozott kárt; az "Orbán" és "Moszkva" feliratok nyom nélkül leszedhetőek."
2017. április 25.
hvg.hu/itthon/20170425_momentum_mozgalom_plakat_jc_decaux
ómió
Bizony! Marad ő egy "bátran rongáló efftárs" a továbbiakban is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.