Az ellenzéki pártok tájékoztatták az Indexet, hogy az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB) hónapokon át tartó előkészítés és egyeztetések után véglegesítette az előválasztási szavazóhelyeket és nyitvatartásukat.

Véglegesítették az előválasztási szavazóhelyeket – ezeken a helyeken lehet majd szavazni
Fotó: Pixabay

Az előválasztáson személyes szavazás az ország 106 szavazópontján lehetséges. A szavazók csak a saját állandó lakcím szerinti választókerület jelöltjeire szavazhatnak, és csak ott, ahol lakcímük szerint élnek.

A szeptember 18–26. közötti ellenzéki képviselőjelöltek előválasztásán kétféle sátortípus várja a szavazókat:

A jellemzően 8 és 18 óra között nyitva tartó helyszínek az úgynevezett fix sátrak. Ezek jellemzően a választókerület legnagyobb településeinek legforgalmasabb pontjain fognak állni.

A fix sátrakon felül, választókerületenként változó mennyiségben mozgó sátrak is körbejárják majd a körzeteket. Ezek nyitvatartása változó, általában kisebb településeken vagy időszakosan nagyobb gyalogos forgalmú helyeken, például piacokon fordulnak meg.

Az előválasztáson 775 településen lesz lehetőség személyesen szavazni.

A sátorhelyszíneket az OEVB különböző gazdasági és földrajzi mutatók alapján jelölte ki. A sátrakban az ellenzéki jelöltek aktivistái, illetve civil szavazóbiztosok segítik a választókat és felügyelik a választás tisztaságát.

Forrás: Index.hu
Címlapkép: Pixabay

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Nagyszerű!Gyurcsányra is lehet szavazni vagy csak a bohócokra?
Emmersson71
@rokker33: Te szavazhatsz Gyurcsányra, a bohócokra majd tavasszal, a Fidesz-listán :P
Emmersson71
@Yoda69: "Az interneten szintén szeptember 18-26. között lehet majd voksolni, de szeptember 13-tól már elő lehet regisztrálni és időpontot lehet választani a szavazásra ide kattintva. A regisztráció része egy rövid videóhívás, ezért olyan eszközzel (laptoppal, mobillal, tablettel) érdemes belevágni, ami működő kamerával és mikrofonnal rendelkezik. A regisztrációhoz itt is egy lakcímkártyára és egy érvényes fényképes igazolványra lesz szükség (személyi, útlevél, jogosítvány.)

elovalasztas.hu/
ómió
De, hisz' úgyis a Böszme lesz a "szavazatszámláló"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.