A várható példátlan gazdasági növekedés eredményeként a nyugdíjasok nemcsak a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat kapják vissza, hanem előreláthatólag nagy összegű nyugdíjprémiumban is részesülnek – jelentette ki a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott vasárnap a közösségi oldalán.

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ja és a korrekció nagy részét ellopják, s nem is építik be
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ja és a korrekció nagy részét ellopják, s nem is építik be
nezelodo
A visszakapott 13. havi nyugdíjnak csak a negyedét kapták vissza a nyugdíjasok, kedves hordószónok. Az Orbán előző választási kampányában beígért 14 haviról meg szó sem esett, hogyan lehet, hogy nem szakadt rá az ég amikor kimondta? Ja, hogy ez csak egy volt a sok hazugság közül, ami kiszaladt a száján?!
Giovanni Alba
Akkor nincsen más hátra, mint felfuttatni a libatartást, mert Márton napján minden nyugdíjas libatort fog tartani, a doktorminiszterelnökúr kegyelméből, és hála a számoknak, hogy "úgy állnak".
A "bajnaizók" kedvéért itt egy link: mandiner.hu/cikk/20150129_zsigo_robert_bocsanatot_kerek_bajnai_gordontol
kereső
Hagyjuk már a hazugságokat! 52.- HETI!! nyugdijat kaptak a nyugdijasok- amit egy az egyben el is vitt az infláció. Az 54. HETI meg majd csak jövőre!! Ez akárhogy nézem, nem 13. havi !, vagy orbanisztában most már az egy/két hét az egyhónap?
Arról nem is beszélve, hogy elhazudják a valós inflációs adatokat- és törvényellenesen nem akarják beépiteni a nyugdijba a korrekciót.

Novák elvtársnő is jól megtanulta, hogyan kell elhajlitani a valóságot, a qrva nagy ájtatosság közepette.
Nessy
Ezt most minden hónapban minimum kétszer valamelyik szócséplő el fogja mondani, fanfárok hangja mellett?
Vagy ezzel fedik el a nyugdíjak reál érték csökkenését, ami bizony nem kevés az elmúlt 10 évben.
Giovanni Alba
@nezelodo: ma, 11:10
Csak a pontosság kedvéért, ez már a második negyed pluszban, összesen tehát félhavi. Az, hogy megőrizték a nyugdíjak vásárlóértékét, természetesen szemenszedett hazugság.
Vagy pedig nyugdíjasaink -hála a doktorminiszterelnökúr egészségpolitikájának- annyira fittek, hogy amíg Gyurcsány idején alig bírták felcipelni a lépcsőn a szatyrot, amit az ezer forintnyi vásárlás eredményével tömtek meg, ma már felsprintelnek mint a szélvész.
A másik; tisztességes inflációszámításnál nincsen szükség korrekcióra, a korrekcióval beismerik, hogy alultervezték, tehát vagy nem értenek a szakmához, vagy pedig -és ez a valószínűbb- aljas, szemét egy banda, mert háromnegyed évig használják a nyugdíjasok pénzét mindenféle ellentételezés nélkül, és ha valaki közben jobblétre szenderül, annak a pénze a kasszában marad.
Eladott Ország
Az országgyűlési választások előtt, hogy vakuljon a paraszt! A 13. havi nyugdíjat a Medgyessy-kormány vezette be és hét éven keresztül jutott hozzá minden nyugdíjas. A juttatást tehát az MSZP-SZDSZ kormányzás indította. 2002-es bevezetése idején a fidesz - és Orbán is - megszavazta az országgyűlésben. A 2006-os kampányban a Gyurcsánnyal szemben vesztésre álló Orbán már 14. havi nyugdíjat ígért, mégis vereséget szenvedett. 2010 óta az Orbán-kormány a valós infláció alatti mértékben növelte csak a nyugdíjat, hét év alatt ezzel több százezer forinttal károsítva meg az idős embereket. Ráadásul nem hogy a 14. havi nyugdíj ígéretét beváltották volna, a 13. havit sem adták vissza soha. És akkor most jöjjenek a tények: a 13. havi nyugdíj megszüntetéséről 2009. május 11-én szavazott a Parlament és hivatalosan 2009. július 1-jével szűnt meg. 2009. április 14-től nem Gyurcsány Ferenc, hanem Bajnai Gordon volt a miniszterelnök. A 13. havi nyugdíjat tehát Bajnai Gordon idején vették el - a gazdasági világválság szorításába és a fidesz azóta se adta, vissza csak szétlopta az országot. Hét évig azonban végre jobban élhettek a nyugdíjasok az MSZP és az SZDSZ kormányzása idején, és a 13. havi nyugdíj kényszerű elvétele nem menti a fideszt a bűn alól, hogy becsapja a nyugdíjasokat, sőt, a magánnyugdíj gyalázatos elvételével a takarékoskodó középosztályt is tönkre tették.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/66907951_2131840903604933_3138760742707134464_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=F1kqHBsjS5QAX9A75rW&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=a74a13d96b16a2f60c40a22dd78fa20b&oe=616521F1
Emmersson71
A példátlanul magas infláció miatt pedig veszít a vásárlóértékéből!
A nyugdíjprémium törvényben előírt - még a Bajnai kormány terjesztette elő! -, és egyszeri összeg, tehát a nyugdíj mértékén nem változtat!
A 13. havi nyugdíj csak 53. havi...nem kell hazudni!!!

"Nyitrai Zsolt kifejtette: egy családbarát országban, mint Magyarország, a nyugdíjasoknak is fontos szerepük van."

2010-től 2020-ig miért nem voltak fontosak a nyugdíjasok annyira, hogy visszavezessétek a 13. havi nyugdíjat? És beszélhetnénk az "elkopott" (beépült a bérekbe...) 13. havi fizetésekről is!!!
nezelodo
@Giovanni Alba: A 30 000 covid áldozat, és a ki tudja mennyi korház kiürítési áldozat zöme nyugdíjas korú polgártársunk volt. Az ő ellátásuk ha csak évi egymillió Ft nyugdíjjal számolunk személyenként, kb 30 milliárd Ft évente. Gondolod, hogy ők nem számoltak ezzel? Ehhez képest a kifizetendő korrekció aprópénz. Aztán hogy meg vannak sértve, ha a Jakab nevén nevezi őket.
namihami
Illetve a 13. havi töredékét. Csak a pontosság kedvéért.
És a prémium is csupán a 2021 előtti nyuggerekner dukál, hiszen azoknak az idei árak a tavalyihoz képest) egy szemernyivel se változtak. Ugye?!?! Azok még a tavalyi árakon vásárolhatnak.
kereső
@nezelodo: 42 milliárd a "megspórolt" nyugdij összege.:(((((((((((((((((((
nezelodo
@kereső: Látod, milyen jószándékú vagyok velük, de ne aggódj, nem gond nekik azért eltapsolni, bár a 3000 milliárd lenyúlt MANYUP-hoz viszonyítva, amivel azóta sem számoltak el hitelt érdemlően, nem sok. A beígért magán-nyugdíjszámlák megalkotása pedig azóta sem jött össze, és annyira volt igaz, mint Orbán egyéb bejelentései.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.