Gyurcsány Ferenc szerint a hit nem érv, az Isten ajándék és küzdelem.

A hit megvallása nem magamutogatás, a hit nem érv, az Isten ajándék és küzdelem. Jóságod, emberséged nem a hited oka, hiányát nem menti a vallásos buzgóság – ha jól értem Ferenc pápa gondolatait.  Értem és szeretem

– írta Facebook-oldalára Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, az után nem sokkal, hogy a Ferenc pápa vezette zárómisével véget ért Budapesten az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus.

Elindult Ferenc pápa repülőgépe Budapestről

Ferenc pápa az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjére érkezett Magyarországra. A katolikus egyházfőt vasárnap reggel katonai tiszteletadás mellett egyházi és állami delegáció fogadta a Liszt Ferenc-repülőtéren. Látogatásán a Szépművészeti Múzeumban Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, a magyar püspöki kar tagjaival, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a magyarországi zsidó szervezetek delegációjával is találkozott.

Ezt követően Erdő Péter bíboros kíséretében a pápamobilon utazva a Hősök terén a magyar híveket is köszöntötte.

Az eucharisztikus kongresszus záró szentmiséje, a statio orbis és az Úrangyala elimádkozása után Ferenc pápa visszatért a Liszt Ferenc-repülőtérre, ahol egyházi részről Michael August Blume apostoli nuncius, Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke is elbúcsúzott tőle.

Megszólalt Gyurcsány a pápa beszéde után: "Értem és szeretem"

Ferenc pápa távozik Budapestről a Liszt Ferenc-repülőtéren 2021. szeptember 12-én. A katolikus egyházfő az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjére érkezett a fővárosba. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A katolikus egyházfőtől állami részről Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes; Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, valamint Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára is elköszönt a repülőtéren.

Forrás: Index, MTI

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
@csak úgy...: Kiverték 1-2 fogad, hogy selypítesz? Akkor nem a találkozón jártál, mint jó keresztény?! Valami kis csehó Kőbányán???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Pegero: szellemileg leépültekkel nem érintkezek! STOP! @Pegero: :)
a te szellemiséged szinte már nem is mérhetö,de ne csüggedj...,nem vagy egyedül!
csak úgy....
@FLETÓ: remélem a te menybemeneteled live közvetíti majd az m.1 ,mert megérdemled! :)
csak úgy....
@Pegero: ne fontoskodj,bután unalmas vagy! höss pics ...
FLETÓ
@csak úgy...: Én a pokolba kerülök majd, de magammal is rántalak! Ne aggódj!
Nessy
Erdő Péter a köszöntő beszédében olyan szépen elmondta, hogy mit jelent az eucharisztika, mit jelent a valós keresztény élet, a segítő szeretet etc. Szép beszéd volt. Kár, hogy a farizeus státuszkeresztényeink ebből egyiket sem ismerik, nem hogy cselekednék! Ferenc Pápa elmondta, mit jelent a valós kereszténység, Jézus követése. Nagyon bölcsen, és érthetően beszélt a valódi hitről, mely nem hivalkodik!
ómió
Talán még újra meg is bérmálkozott?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.