A kormányfő őszentségének ajándékozta IV. Béla egykori magyar király IV. Ince pápának írott levelének másolatát. A miniszterelnök politikai igazgatója vasárnap a Facebookon osztott meg részleteket arról, hogy a kormányfő által adott ajándéknak milyen jelentéstartalma van.

Orbán elég erős üzenetet küldött ajándékával a pápának – Közben az egyházfő épp arról beszélt a püspököknek, hogy fontos, hogy a magyar társadalom befogadóbb legyen

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Ferenc pápa találkozója Áder János köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel  az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséje előtt a Szépművészeti Múzeumban 2021. szeptember 12-én. Jobbról Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A közlés szerint Orbán Viktor átadta Ferenc pápának annak a levélnek a másolatát, amelyet IV. Béla magyar király IV. Ince pápához intézett.

Őszentsége Ferenc pápa a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus apropóján találkozott ma Orbán Viktor miniszterelnökkel. A magyar kormányfő ezen találkozás keretében Ferenc pápának ajándékozta IV. Béla egykori magyar király IV. Ince pápának írott levelének másolatát

- írja közösségi oldalán Orbán Balázs.

A protokolláris gesztus mögött könnyű meglátni, hogy az ajándéknak mélyebb jelentése van

- emelte ki a miniszterelnök politikai igazgatója.

IV. Béla uralkodása alatt szenvedte el Magyarország a tatárjárást, a mongol csapatok hódító támadását. Az ország 1242-ben, óriási veszteségek árán, de túlélte az első mongol inváziót. Ezt követően az újjáépítést IV. Béla király kezdte meg kifejezetten keresztény alapokon, az egész keresztény civilizáció védelmében

- teszi hozzá.

Később így folytatja:

mint tudjuk, akkor Magyarországnak végül sikerült visszavernie a második tatárjárást.

A magyar kormánypárti politikusok párhuzamot vonnak az akkori és a mostani helyzettel, az ajándék tanúsága szerint.

Orbán Balázs ugyanis itt úgy fogalmaz:

Nem nehéz belátni, hogy geopolitikai értelemben az akkori és a mostani helyzet között sok a hasonlóság. A kérdés csak az, hogy bízhatunk-e ugyanebben a végkimenetelben most is, az instabil, átalakulás alatt álló világunkban? Mindez most rajtunk múlik. Érdemes tanulnunk a történelemből.

Mindeközben Orbánnal való találkozója után Ferenc pápa azt mondta a püspököknek, hogy fontos, hogy a magyar társadalom szolidárisabb és befogadóbb legyen. Külön érdekes, mennyire hangsúlyozta a pápa, hogy a befogadás képessége fontos. Legyetek a testvéri szeretet tanúi – emelte ki a pápa.

Forrás: portfolio.hu

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Nem IV. Béla hozta be a kun migránsokat?...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Gyurka IQ 80: Egyházi témában ki adjon iránymutatást, ha nem annak feje? Nem utasított, csak tanácsolt hite szerint. Tudod, ő a katolikus egyház feje.
Melyik rész okoz értési gondokat, Gyurika?
kissé felnőttem
@ómió: orbánilag meg sülled ám értésileg is meg amugyan is hiába dángálod
kissé felnőttem
1000 év alatt semmit nem tanultunk max hazudni lopni csalni megy ez a 10 parancsolat akinek csak dekoráció ??? indul KÁSLERREL ÉS HOL ÁLLNA MEG NA?
ómió
@kissé felnőttem: Mid fáj, idiótája!? Az agyad helye?
bakcsubakka
@Gyurka80: Ki segít a családból az írásban? Neki is gratulálok. Idióták !
Gyurka80
@bakcsubakka: ÉN! Nálad nagyobb idiótát még nem láttam!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.